Airties almadan önce okunması gerekenler

supernumara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaşadığım kötü bir tecrübeyi sizinle paylaşmak isterim.Dar zamana gelince firmanın nasıl insan söğüşlemeye çalışmasına ibretlik bir örnek aslında ...

Konu bir şirketi karalamak için yazılmamıştır,söylediklerim harfiyen doğrudur,dileyen doğruluğunu Airties Destek Hattından teyit ettirebilir de.

Airties RT-204 modem kullanıyorum.Modem e TTNET Destek Hattının reset attırmasından sonra Modem Arayüzüne gerekli kullanıcı bilgilerini girmem için Airties Destek Hattının 444 039 nolu hattını aradım.Kendileri ancak garantili olursa teknik destek hizmeti veririz,ya da 31 TL karşılığında bakarız dediler.İşlem sadece arayüze kullanıcı adı ve şifresini girmek.Hepsi bu ve ücret 31 TL.Gittiğim İnternet kafedeki arkadaş bu işlemi yaptı ve "ücret almaya değer bir işlem değil ki"yanıtını verdi.Bir tarafta kocaman bir firma diyoruz,diğer tarafta semtte internet kafe işleten sıradan bir vatandaş. Büyük kim burdan bile belli.Bu arada daha üst model airties modem aşağıdaki linkte 12 taksitle 49 TL ye Teknosa da satılmaktadır.(link http://www.teknosa.com/urunler/125430316/airties-air5341-wireless-modem).Elimde 4 yıllık cihaz ve destek hattından destek almaya çalışıyor zor durumunda iken ,İstenen 31 TL .Çok daha üst modem fiyatı 3 yıllık garantisi ile 49 TL ki daha da ucuz a satan yerler olabilir.Böyle Vurgunculuk başka hangi işte var ki?

Ayrıca bir bomba daha ,Şayet garantiyi uzatırsanız 31 tl öderseniz ,O bir yıl içinde arıza yapar da onarılmaz ise size yenisi verilmiyor.Yenisini satıyorlar size ve 31 TL yi düşüyorlar.(yenisine ne fiyat çekecekleri kendi insiyatiflerinde tabii) ...Ayrıca çeşitli paylaşımlarda Yerli bir girişim olduğu ve yerli mal olduğu yazmakta ki bu külliyen yanlıştır,çünkü birçok teknoloji firmasının yaptığı gibi ürünleri ÇİN'den fason üretim yaptırarak getirtmektedir.Sitesinde de üretim ve imalata dair hiçbir veriye rastlayamazsınız.Türkiyede piyasanın %60 ına (ki ihaleleler ile bu payın alındığı gerçek)hakim olan firmanın sadece 1 tane servis hizmeti veren yerinin olması da ayrı bir sorun.Tüketicinin korunması ve kaliteli hizmet almasının önünde çok büyük engel ve yasa bu konuda daha şartları tüketici lehine yorumlamalı ve şartlar getirmeli diye düşünüyorum.

Hayal etsem rezil bir şirket ve yönetim anlayışını bu kadar hayal etmem mümkün olmazdı.Ama gerçek oldu,Ülke TR olunca böyle kapkaççı zihniyetli şirketler olabiliyor.Maalesef ülkemiz insanını resmen dolandıran bu zihniyetlere de bir şey yapamıyoruz,Kendi çapımdaki tepkim artık Airties modem den kesinlikle uzak durmak ve çevreme yaşanan bu rezillikten haber vermek.

Okuma sabrı gösteren arkadaşlarıma teşekkür ederim..

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
senın başına öyle gelmiş ayrıca 50tl lik routerı neden garantisini uzatayım kac kuruşluk sanki kırılsa nolur üzerinde hoplamıcaz sonuçta , airties kullanıyorum ve en iyi modem markasıdır. Bana göre değil bütün büyük şirketlerde airties konuşulur . ama arada kabaklarda olmaz değil tabi

supernumara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senın başına öyle gelmiş ayrıca 50tl lik routerı neden garantisini uzatayım kac kuruşluk sanki kırılsa nolur üzerinde hoplamıcaz sonuçta , airties kullanıyorum ve en iyi modem markasıdır. Bana göre değil bütün büyük şirketlerde airties konuşulur . ama arada kabaklarda olmaz değil tabi
Dostum sorun o değil,zor zamana düşmüş ve çok basit bir soru soruyorsun,o an tam vurguncu gibi davranmaları kötü.2 milyarlık telefona bile 50-60 tl ye sigorta yapılıyor.Burda o an için yolunacak kaz muamelesi yapılması sorun edilmekte.Yoksa firmanın makul paralar kazanması kısmına itirazım yok.Üretimden kalkan 4 yıllık modeme onarım yapılmayacak,sadece arayüze girilmesi için toplamda 1 dk bulmayacak bir işlemden bahsediyoruz...

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
31 tl ödememek için google gibi bir dev var birazcık araştır dostum ugras emek ver birşeyler ögren 12 yıl önce pc nın tusuna dokunmaya korkarken şimdi alalha şükür kimseye muhtac degilim kendi işimi kendim çözüyorum.Onun için şimdiki gençler pc basına oturunca face ve kız tavlama işne ayırdıkları zamanın 10 da 1 rini azıcık araştırmaya ayırsa kendi işini kendi çözer hale gelir.

supernumara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
31 tl ödememek için google gibi bir dev var birazcık araştır dostum ugras emek ver birşeyler ögren 12 yıl önce pc nın tusuna dokunmaya korkarken şimdi alalha şükür kimseye muhtac degilim kendi işimi kendim çözüyorum.Onun için şimdiki gençler pc basına oturunca face ve kız tavlama işne ayırdıkları zamanın 10 da 1 rini azıcık araştırmaya ayırsa kendi işini kendi çözer hale gelir.
Anlamıyorsun kardeşim,arayüze benim girememe sorunum yok,192.168.2.1 yazan herkes o arayüze ulaşır.Ancak o an internet yoktu ve kullanıcı kodu bilgilerini gireceğimiz menü(yükleniyor uyarısı sonrası zaman aşımına uğrayıp açılmıyordu)'ye giriş olmuyordu.ve uzaktan erişim ile o bilgiler TTNET tarafından da yapılamadı.Kaldı ki herkes bilmeyebilir arayüze bilgi girme işini.Merakını da gidereyim hiçbir sosyal paylaşım sitesinde etkinliğim yok.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
o kadar öfkelenip buralara yazılar yazacak kadar büyük bir problemin yok aslında zahmet edip şu modemin kullanma klavuzunu okusaydın sorun kalmazdı kimselere de yalvarmak zorunda da kalmazdın yanlış anlama ben airties in avukatı filan değilim de kurulum klavuzu ve cd inde herkesin anlayacağı tarzda her şey mevcut benim de daha önce bir modemim bozuldu bunlara gönderdim geldi çalışmadı tekrar gönderdim değiştirdiler şu anda da rt 204 ve air 4310 kullanıyorum bir sorun yok varsa takıldığın bir konu yardımcı olmaya çalışırız şunu da belirteyim modemin aryüzünde ki ayar ve bilgiler seni bağlar başkasını ilgilendirmez

supernumara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o kadar öfkelenip buralara yazılar yazacak kadar büyük bir problemin yok aslında zahmet edip şu modemin kullanma klavuzunu okusaydın sorun kalmazdı kimselere de yalvarmak zorunda da kalmazdın yanlış anlama ben airties in avukatı filan değilim de kurulum klavuzu ve cd inde herkesin anlayacağı tarzda her şey mevcut benim de daha önce bir modemim bozuldu bunlara gönderdim geldi çalışmadı tekrar gönderdim değiştirdiler şu anda da rt 204 ve air 4310 kullanıyorum bir sorun yok varsa takıldığın bir konu yardımcı olmaya çalışırız şunu da belirteyim modemin aryüzünde ki ayar ve bilgiler seni bağlar başkasını ilgilendirmez
Firmanın sizin de dediğiniz gibi küçük bir sorunda müşterisine yaklaşımıdır sorun olan,4 yıllık cihazdan bahsediyoruz,kalkmış kullanma klavuzu hatırlatıyorsunuz diğer arkadaş Google den aratsaydınız diyor,internete bağlanamayan biri olarak o an destek istiyoruz ,o an internete nasıl bağlanıp arama yaptıracaz,veya 4 yıl önceki kutusunu mu bulacağız,firmanın o an yaklaşımını normal görüyorsak sorun yok.Resmen o an haraç istenmekte,onarım yok,modemde arıza da yok,basitçe bir soru soracağız kaldı ki sizi dinleyemem demekte müşteri hizmetleri,31 tl vermezseniz...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
valla bende pek hoşlanmıyorum airties'den eski modemim airties'di cihazın menüsü oldukça yavaştı biraz hızlı kullanınca kapanıyordu. şimdi zyxel kullanıyorum bu sorunları yaşamıyorum. fakat çekim gücü açısından bir çok yerde airties önerilmiş. bu yüzden bir sonraki modemim airties olacak. diğer sorunları düzelttiklerini umut ediyorum.

supernumara

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla bende pek hoşlanmıyorum airties'den eski modemim airties'di cihazın menüsü oldukça yavaştı biraz hızlı kullanınca kapanıyordu. şimdi zyxel kullanıyorum bu sorunları yaşamıyorum. fakat çekim gücü açısından bir çok yerde airties önerilmiş. bu yüzden bir sonraki modemim airties olacak. diğer sorunları düzelttiklerini umut ediyorum.
Bir marka fetişizmi başlamış gidiyor,kim ne almışsa pohpohlayıp duruyor,airties piyasaada çok ama son kullanıcı satışı ile değil TTnet in ballı ihaleleri ile bu hale geldi.Müşterisine kaz gözüyle bakan firmadan ne olur.Zaten yasalar gereği 1 tane servis tüm firmalarda var.Airties de de bu sadece 1 tane,yani yaygınlık anlamında da avantajlı değil.Google den ürün incelemeleri kısmını okumanız ,veya alacağınız marka adının yanına şikayet yazarak sorgulama sonuçlarını okumanız tavsiyemdir.