AirTies Air 4310 Bu Cihaz Ne İşe Yarıyor ?

Mervesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba . Airties 5340 modem aldım yanında 4310 ufak modemden çıktı wireless alanını genişletmek içinmiş ancak anlamadığım birşey var. Şimdi ben bunu alırken sanmıştım ki evin en üst katına büyük modemi orta katlarada küçüğü koyarım heryerden çeker diye ama kablo takmak gerekiyormuş 4310'a doğru mudur bu? Öyleyse ne mantıksız birşeydir bu ben en üst kattan en aşağıya kablo çekeceksem zaten ne gerek var bu modeme aşağıdakide kablodan kullanır. Kablosuz olsun diye aldım ama kabloluymuş birde ufacık kablosu zaten 2 modemide üst üste koydum komik oldu :D Acaba ben mi yanlış anladım tabii?

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Arkadaşlar merhaba . Airties 5340 modem aldım yanında 4310 ufak modemden çıktı wireless alanını genişletmek içinmiş ancak anlamadığım birşey var. Şimdi ben bunu alırken sanmıştım ki evin en üst katına büyük modemi orta katlarada küçüğü koyarım heryerden çeker diye ama kablo takmak gerekiyormuş 4310'a doğru mudur bu? Öyleyse ne mantıksız birşeydir bu ben en üst kattan en aşağıya kablo çekeceksem zaten ne gerek var bu modeme aşağıdakide kablodan kullanır. Kablosuz olsun diye aldım ama kabloluymuş birde ufacık kablosu zaten 2 modemide üst üste koydum komik oldu :D Acaba ben mi yanlış anladım tabii?

Hayır kabloya gerek yok. Kablosuz sinyali alır ve dağıtır. Sadece ilk ayarlama yaparken kablo takılarak gerçekleştiriliyor. Ondan sonra kablosuz istenilen noktaya konulabilir.

Mervesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

--- Mesaj Güncellendi ---

airtiesin sitesinden kurulum cdsini yükledim kuruyorum 4310u ama kablosunu büyük modemden çektiğim an kesiliyor ondaki internet yapamıyorum birtürlü yok mu yardımcı olabilecek birileri :S

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
4310'u ilk ethernet kablosuyla modeme bağlıcaksın.Sonrasında bilgisayar üzerinden eşleştiriceksin ikisini.Zaten bu aşamalar kurulum cd'sinde ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.Ondan sonra 4310 u alıp hangi kata koymak istiyorsan koy ve üzerindeki mavi ışıklı "air touch" tuşuna 3 saniye basılı tut.4310 hemen modem aramaya başlıcak ve önceden eşleştirmiş olduğun modemi bulup bağlanıcak.Sonrasında bilgisayarına gidip 4310 a onay vericeksin.Onay verme isteği olmayadabilir.Senin eşleştirirken yaptığın ayarlara bağlı olarak.Eğer "4310 bağlanma onayı" isterse bilgisayarından onay verirsin olur biter.Bu kadar.Eğer beceremezsen AirTies müşteri hizmetlerini ara.Detaylı bir şekilde yardımcı olurlar.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çin sitelerinden işinizi görecek bir kaç alet tavsiye edebilirim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar airties ap 301 yada 302 sizin işinizi tam anloamıyla cözecektir. cevredeki bütün modemlerin listesini görebilirsiniz. kesinlikle em

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Rezilliğe bak, şu sitede her zaman olduğu gibi adam gibi bi bilgi giren yok, kaç kişi mesaj yazmış daha access pointin çalışma mantığını anlayamamışlar, herkes laf olsun torba dolsun, görüntü kirliliğinden başka birşey yaptıkları yok, yok o cihaz işe yaramazmış başka bir cihaz önerirler, çoğu zaamn insanları yanlış yönlendirirler..

Neyse, arkadaşın problemine gelelim, aldığın airties cihaz tam senin aradığın cihaz, maddeler halinde ne yapman gerektiğini yazacağım...

1- Önce pencere kenarına gidip ağa bağlan.
2- Windows + R tuşuna basıp cmd yaz.
3- Açılan ekranda ipconfig /all yaz.
4- Çıkan sonuçlarda Varsayılan Ağ Geçidindeki IP numarasını not et.
5- Şimdi bağlantını kes ve access pointi lan kablosu ile bilgisayarına bağla.
6- internet adresi kısmına 192.168.2.1 yaz (ya da hangi IP numarasından bağlandıysan onu yaz)
7- Arayüzde şifre falan isterse giriş yap (kitapçıkda şifreyi yazması lazım, airtieslerde boş şifrede oluyor, entere bas geç)
8- Can alıcı nokta işte burası, LAN kısmında DHCP ayarlarından DHCP sunucusunu kapat.
9- IP adresi kısmına az önce not ettiğin IP adresinin son noktadan sonrasını değiştirerek 2 ile 255 arası bir rakam gir, örneğin not ettiğin IP adresi 192.168.2.1 ise sen 192.168.2.57 gir ve kaydet.
10- Son olarak MESH kısmından AP noktası bul diyerek erişim noktasını ayarla, eğer ağ şifresiz ise boş geç, şifre varsa şifreyi yaz ve kaydete bas.
11- İnternette sörfe başla

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben alt katta biraderden kullanıyorum neti masaüstü pc de wifi router ile bağlanıyorum telefondan filanda gayet güzel çekiyor netim sıkıntı yok şimdi tablet pc alıcam bir tane araştırdım genel problem hep wifi çekim gücünün yetersizliği acaba bu cihaz benim işimi görür mü?şimdiden teşekkürler hepinize

S

SDN Okuru

SDN Okuru
airtes kaployla 2 kat aşaha taktım ama ful gösderip sınyal sayıf diyor buna bir cahre yokmudur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Everest Ewr-518 300mbps Kablosuz N Wifi Repeater kullanan var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Cihaz wifi olarak modemine bağlanabiliyor. Sende bulundugun yerden ufak cihaza wifi olarak veya kablolu olarak bağlanabiliyorsun. Ben tv ye bağladım kablo çekmemek için