Ailem doktora götürmüyor

MarazAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, son 1 senedir sürekli kendimi bitkin hissediyorum, erken kalktığım için öğle saatlerinde resmen ayakta uyuyorum şubatta doktor şans eseri kana baktıkdan sonra aşırı bir b12 eksikliği var dedi ilacı kullandım bitti ama sonra ilaçda almadılar doktora götürün diyorum "yemek yemiyorsun, oruç tutmuyorsun, ben götüremem" diyorlar günde 3-4 saat ders çalışıyorum not aldığım halde sürekli konuları unutuyorum. Kilom 86 boyum 1.78 15 yaşındayım.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Merhaba arkadaşlar, son 1 senedir sürekli kendimi bitkin hissediyorum, erken kalktığım için öğle saatlerinde resmen ayakta uyuyorum şubatta doktor şans eseri kana baktıkdan sonra aşırı bir b12 eksikliği var dedi ilacı kullandım bitti ama sonra ilaçda almadılar doktora götürün diyorum "yemek yemiyorsun, oruç tutmuyorsun, ben götüremem" diyorlar günde 3-4 saat ders çalışıyorum not aldığım halde sürekli konuları unutuyorum. Kilom 86 boyum 1.78 15 yaşındayım.

İlk önce gününü bir oturt. Bir program çiz kendine ve klişe olan gece erken yatıp uykunu tam almalısın. Yazdığına göre oruç tutamıyorsun herhalde. O zaman sabah kalktığında güzel bir kahvaltı yap. (güzel kahvaltı dediğim peynir, zeytin, süt, bal vb. bu besinleri kullan kahvaltıda). 3-4 saat ders çalışıp bir şey anlamadığından dolayı ders çalışma saatini 2-3 saatte çek hatta 2-2.5 a bile çekebilirsin az ve öz çalış. Bu dediklerimi sürekli yaparsan az bir şey toparlarsın kendine gelirsin ailen ikna olur ve seni doktora götürürler. Kendini ilaçlara bağlı tutma. Kendine iyi bakarsan hiçbir ilaca gerek kalmaz. Geçmiş olsun.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
Annen baban haklı. Yemeğine dikkat et, her gün 10:00 - 14:30 saatleri arasında bir dilimde en az 30 dk güneşe çık (balkon da olabilir), uykunu düzenle, ayrıca hem Rabbinin rızasını kazanmak hem de vücudunun sıhhati için oruç tut, kendini kısa sürede toparlarsın. Boyun kilon yerinde.

Yoksa hap yuta yuta bu yaşta kendini harap edersin.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Aşırı B12 eksikliği doktor kontrolünde tedavi edilmesi ve hastanın beslenme düzeninin gözden geçirilmesi gerekir. Siz B12 içerikli beslenseniz bile vücudunuzda B12 emilimini engelleyen sorunlarınız olabilir bunlar doktrol kontrolünde araştırılmalı. Anne babanız sorumsuzlar.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,897
DEdiğin gibi bir sorun olsa idi bunun tek göstergesi halsizlik olmazdı, B12 emilimini engelleyen konular zaten bellidir, belirtileri de ağırdır.

Fakat şu var ki, böyle bir test ihtiyacı, her şey yolunda gittiği halde sorun varsa yapılır. Bu arkadaşımız doğru beslenmiyor, düzensiz bir hayatı var, beslenme düzenini oturtunca hala aynı belirtiler devam ediyorsa evet test yaptırmalı.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Acil şifalar versin çok geçmiş olsun.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
DEdiğin gibi bir sorun olsa idi bunun tek göstergesi halsizlik olmazdı, B12 emilimini engelleyen konular zaten bellidir, belirtileri de ağırdır.

Fakat şu var ki, böyle bir test ihtiyacı, her şey yolunda gittiği halde sorun varsa yapılır. Bu arkadaşımız doğru beslenmiyor, düzensiz bir hayatı var, beslenme düzenini oturtunca hala aynı belirtiler devam ediyorsa evet test yaptırmalı.

Belirtiler gösteriyormuş zaten. Aşırı düşük B12 değerini ilaçsız yükseltmek zordur. İlaç ile tedavi tamamlanınca beslenme düzeni bozulmamalı. Yıllarca B12 iğnesi kullanmak zorunda kaldım. Beslenmeme dikkat etmeme rağmen. Şuan haftada bir, ayda bir iki defa falan vitamin kullanmam gerekiyor. Her bünye farklı.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
b12 vitamini aşırı düşük ise gelişme çağında çok ciddi sorunlar yaşanabilir! Doktorun verdiği hapları kullanman iyi olabilir ama o hapların sonunda bir test daha yapılır ve o testten sonra yine düşük çıkarsa hap değil de iğne şeklinde b12 vitamini vücuda zerkedilir. Ailen ilgisiz ise öğretmenlerinden yardım iste, olmaz ise sağlık bakanlığı sağlık danışma hattını ara ve durumu en ince ayrıntısına kadar anlat.

Başvuru Yeri :
Sağlık Hizmetleri ile ilgili her türlü şikayet için Sağlık Bakanlığı''nın (SABİM) ALO 184 adlı hattı arayabilirsiniz.

MarazAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
b12 vitamini aşırı düşük ise gelişme çağında çok ciddi sorunlar yaşanabilir! Doktorun verdiği hapları kullanman iyi olabilir ama o hapların sonunda bir test daha yapılır ve o testten sonra yine düşük çıkarsa hap değil de iğne şeklinde b12 vitamini vücuda zerkedilir. Ailen ilgisiz ise öğretmenlerinden yardım iste, olmaz ise sağlık bakanlığı sağlık danışma hattını ara ve durumu en ince ayrıntısına kadar anlat.

Başvuru Yeri :
Sağlık Hizmetleri ile ilgili her türlü şikayet için Sağlık Bakanlığı''nın (SABİM) ALO 184 adlı hattı arayabilirsiniz.
Anneannem bayramdan sonra hallederiz dedi, tavsiyerleriniz için sağolun.