Ailem cimri mi?

Bu konuyu okuyanlar

Toxic Slayer

Öğrenci
Katılım
19 Temmuz 2019
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
24
Öncelikle selamlar,
Ailemin geliri yaklaşık 14-15bindiki babam bu sene emekli oldu ve güncel oalrak 12-13 bin aylık gelirimiz var.Ailemden şuana kadar hayatım boyunca istediğim ve pahalı sayılabilecek iki şeyim oldu biri bilgisayar biri de elektro gitar.8. sınıfımı okurken iyi bir liseye girmek için çok çalıştım ve 0.34 yüzdelik dilimle Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ne girdim.Ailemden sitediğim şey ise 3 bin liraya yakın bir bilgisayar toplamaktı ama buna para ayrılmadı ve 8. sınfıta verdikleri sözü tutmadılar.Artık bilgisayardan umudumu kestim ve ailemin beni destekleyebileceğini düşündüğüm başka bir dala yöneldim ve gitar çalmaya başladım ve orta seviye geldikten sonra onlardan bir elektro gitar istedim,buna cevap olarak malum corona olaylarından dolayı ilerde ekonomide sıknıtı olabileceğini söyledielr , ilk başta onları haklı buldum ve sadece amfi isteğinde bulundum ama bunu reddettiler ve gidip 2 bin liraya hamur yoğurup tatlı yapma makinesi aldılar.Şimdi bunu onlara söylediğimde ise istediğimizi alırız sanane cevabını alıyorum.Ailemni genel olarak beni sevdiğini dşünüyorum çünkü bugüne kadar bana bi kötülükleri olmadı ama beni eğitim dışında kendi isteğim yönünde hiçbir alanda desteklemediklerini düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Talı dil yılanı deliğinden çıkartır diye bir söz var. Onlara seninde bazı konularda hakkın oksuğunu sosyal hayata, kendine zaman ayırmaya ihtiyacın olduğunu söyle.
 

epsilon06

Müdavim
Katılım
19 Ocak 2016
Mesajlar
2,179
Reaksiyon puanı
2,077
Puanları
113
Yaş
28
Para biriktir? Bir miktarını kendin karşılarsan kimse karşı çıkmaz destek olurlar.Ben ne olur ne olmaz diye hep biriktirirdim bayramda seyranda topladıklarımı:) Sen azcık gayret et üstünü tamamlarlar ama şu an okulda yok harçlık da o biraz sıkıntı şu dönemde?
 

Smoke On the Water

Profesör
Katılım
8 Temmuz 2017
Mesajlar
4,766
Reaksiyon puanı
3,910
Puanları
113
Ailen büyük ihtimalle cimri değil sadece senin dersten kopmamani istiyor.
 
Üst