Ahmet Türk'ün yerine kayyım atanmasına gerekçe yapılan dosyadan beraat çıktı

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ile Mazıdağı Belediye Eş Başkanı Necla Yıldırım, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davadan beraat etti.

İçişleri Bakanlığı'nın Ahmet Türk ve Necla Yıldırım'ın görevden alınmasına gerekçe gösterdiği dosyada karar çıktı. Mahkeme, Türk ve Yıldırım hakkında suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Ahmet Türk ve Necla Yıldırım'ın 2015 yılında Mazıdağı'nda bir YPG'linin cenazesine katıldıkları gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması, Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz siyasetçiler katılmazken, avukatlar hazır bulundu. İddia makamı, önceki celse verdiği mütalaa yönünde Türk ve diğer isimler hakkında, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla ceza verilmesini istedi.

Esasa ilişkin savunma yapan avukat Erdal Kuzu, "Savcılık daha önce mütalaa için süre talep etmişti. Bu talep kabul edilmişti. Şimdi mütalaasını tekrarlaması nedeniyle biz de süre talebinde bulunuyoruz" dedi. Mahkeme, avukatın mazeretinin reddine karar vererek, süre talebini de kabul etmedi. Bunun üzerine söz alan avukat Erdal Kuzu, Türk hakkında açılan tüm dosyaların siyasi saiklerle hazırlanan dosyalar olduğunu söyledi. Kuzu, mahkemenin esas hakkındaki savunmasını istemesi üzerine, cenazenin niteliğinden yola çıkılarak savcılıkça mütalaa hazırlandığını söyledi.

"Herhangi bir cebir ve şiddet eylemi yok"
"Türk'ün cenazeye katılmasında herhangi bir cebir ve şiddet eylemi olmadığını" belirten Kuzu, 'müvekkilinin bir örgüt üyesinin cenazesine katılma saiki ile değil, bir seçmeninin taziyesine katılma saiki ile hareket ettiğini' söyledi. Savcılık mütalaasında suç olarak hangi eylemin gösterildiğinin belirtilmediğini, cenazenin devletin izniyle sınırdan getirildiğini belirten Kuzu, beraat talebinde bulundu.

Kısa bir aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, Ahmet Türk ve Necla Yıldırım hakkında suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Tam sana yakışan bir konu bulmuşun gene.
YPG'li Teroristlerin cenasine katılanları Türk askerine kurşun sıkanları savunmaya devam et burada aferin sana...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Tam sana yakışan bir konu bulmuşun gene.
YPG'li Teroristlerin cenasine katılanları Türk askerine kurşun sıkanları savunmaya devam et burada aferin sana...
talabani türkiyede halılarla karşılanırken,mesut barzani türkiye seninle gurur duyuyor sloganı ile uğurlanırken gelmişsin terörü destekliyorsun diyorsun

al bak beraat etmiş adam,ne oldu ? hani teröristti, hani hapislerde sürünecekti ?

her türlü naneyi yiyeceksin ama suyu içince başkası terörist oluyor dimi ?
1581763560571.png

al oku bak terörist dediğiniz adam nasıl ağırlanmış

Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey sorumluları ile görüştük. Bu iyi oldu, kapının açılması anlamına geliyor. Türkiye'nin siyasetinde bir değişiklik olmuş. Bize göre bu ziyaret çok olumlu. Karşılıklı olarak birbirimizi anlayarak görüşmemiz son derece iyi bir adım."

“ÇOK OLUMLUYDU”

Müslim bu ziyaretle ilgili bir açıklamada PKK çizgisinde yayın yapan Nuçe TV'de katıldığı programda yapmıştı. Müslim bu programda şunları söylemişti:

"Rojava (Kuzey Suriye) için geçici bir sivil yönetim kurulması projemiz vardı. Türkiye tarafından yanlış yorumlandı. Davet, Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. 25'inde İstanbul'da görüşmelerimiz oldu. Çok olumluydu. Her şeyi takip etmelerine rağmen, anlatacak çok şeyler olmasına rağmen, geçici yönetimi izah ettik. Oradaki çatışmalardan, halkın ambargo altında olduğunu, yardım yollarından bahsettik. Niyet belirleme konusunda çok iyi oldu. Karşılıklı olarak görüşmelerin sürmesini kararlaştırdık."

“TÜRKİYE HİÇBİR ŞART KOŞMADAN…”

Türkiye’nin verdiği sözlere ilişkin ise Müslim “Türkiye, hiçbir şart koşmadan insani yardım ve destek vaadi verdi. Biz diğer kantonlarımızdan da Kobane'ye destek vereceğiz elbette ama bunun için Türkiye'nin sınırlarından geçebilmemiz gerekiyor, Türkiye'nin sözünü yerine getirmesini bekliyoruz şimdi" ifadelerini kullanmıştı.

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Mahkeme kararları artık Türkiye de komik hale geldi...

Ekli dosyalar

• caps_1581767698163cps.png
    caps_1581767698163cps.png
    88.7 KB · Görüntüleme: 158
  • caps_1581767698163cps.png
    caps_1581767698163cps.png
    88.7 KB · Görüntüleme: 148

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Aferin aynı kafa ile devam et sen. Sıkışınca 10-15 sene öncesini örnek ver ( O gün ki çözüm sürecini hatırlat ama o günlerde yaşananları yaşın gereği bilmiyon hatırlamıyon başkasının ağzından yorumluyon. O gün yapılanlara yanlış de ama bugün aynısını sen yap aferin.) O günün şartlarında ülke çıkarı için herkes ile görüşülebilir. ( Türk askerine kurşun sıkılmadıkça ve Türkiye Cumhuriyeti çıkarları göz önünde oldukça) Ama devlet onları terör örgütü ilan ettikten sonra bir vatandaş olarak senin devletinin yanında olman gerekir teroristlerin değil. ( Devlet diyorum bak AKP veya Hükümet değil devlet millet tarafında )

Şehit cenazeleri görmeyip Terorist cenazelerine katılanları savunmaya devam et sen. Yarın git Ankara'ya kadar demokrasi yürüyüşü yap Ahmet Türk göreve geri gelsin diye.
Bu söylediklerinin hiçbiri şuan şehit cenazesine gitmiş kişileri savunmanı haklı çıkarmıyor.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Aferin aynı kafa ile devam et sen. Sıkışınca 10-15 sene öncesini örnek ver ( O gün ki çözüm sürecini hatırlat ama o günlerde yaşananları yaşın gereği bilmiyon hatırlamıyon başkasının ağzından yorumluyon. O gün yapılanlara yanlış de ama bugün aynısını sen yap aferin.) O günün şartlarında ülke çıkarı için herkes ile görüşülebilir. ( Türk askerine kurşun sıkılmadıkça ve Türkiye Cumhuriyeti çıkarları göz önünde oldukça) Ama devlet onları terör örgütü ilan ettikten sonra bir vatandaş olarak senin devletinin yanında olman gerekir teroristlerin değil. ( Devlet diyorum bak AKP veya Hükümet değil devlet millet tarafında )

Şehit cenazeleri görmeyip Terorist cenazelerine katılanları savunmaya devam et sen. Yarın git Ankara'ya kadar demokrasi yürüyüşü yap Ahmet Türk göreve geri gelsin diye.
Bu söylediklerinin hiçbiri şuan şehit cenazesine gitmiş kişileri savunmanı haklı çıkarmıyor.
ister 15 yıl önce olsun ister 20 olay ortada , bütün naneleri yiyeceksin sıkışısında terörü savunuyorsun yok öyle yağma

naneyi yediysen suyunuda içeceksin kıvırtmayacaksın burada

kendi sıkışınca şehit edebiyatı yapar bide yok öyle yağma

askerimizin katilini trt ye çıkartıp muhalefeti kötülerler, öcalanın mektubunu okurlar sesiniz çıkmaz

bunlardamı 15-20 yıl önce oldu ?

Son düzenleme:

Metin_Aslantürk

Profesör
Reaksiyon puanı
660
Ahmet türk meselesine kesin çözüm buldum...hitler gibi kesin çözüm buldum...olacak gibi..

Ekli dosyalar

• caps_1581768430331cps.png
    caps_1581768430331cps.png
    144.9 KB · Görüntüleme: 152
    144.9 KB · Görüntüleme: 136
    144.9 KB · Görüntüleme: 130

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
ister 15 yıl önce olsun ister 20 olay ortada , bütün naneleri yiyeceksin sıkışısında terörü savunuyorsun yok öyle yağma

naneyi yediysen suyunuda içeceksin kıvırtmayacaksın burada

kendi sıkışınca şehit edebiyatı yapar bide yok öyle yağma
Ne anlatıyon sen ya ? Gene değişik değişik konuşuyon. Ne nanesi ne suyu.
Sen git Terör seviciliğine devam et ne diyeyim ben sana. 20 yaşındasın git ders çalış Üniversiteye hazırlan git oku biraz gelmişin burada Ahmet Türk'ü aklama kafasına düşmüşün yazık ki ne yazık...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Ne anlatıyon sen ya ? Gene değişik değişik konuşuyon. Ne nanesi ne suyu.
Sen git Terör seviciliğine devam et ne diyeyim ben sana. 20 yaşındasın git ders çalış Üniversiteye hazırlan git oku biraz gelmişin burada Ahmet Türk'ü aklama kafasına düşmüşün yazık ki ne yazık...
kıvırıyorsun,açıkça yaz şuraya maaşlı bankamatikçiyim de anlarız ekmek parası deriz

seninkiler bi şey yapınca sesin soluğun kesiliyor, yalanmı ?

çıtın çıktımı senin osman öcalan trt ye çıktığında ? onadamı kılıf bulacaksın yoksa ?

şehit edebiyatı yapan bankamatikçisin

benim yaşım 20 de senin akıl yaşın 1 falan herhalde böyle konudan konuya atladığına göre

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Burada saçma sapan konular açan bir sen varsın ama nasıl oluyorsa bankamatikçi ben oluyom.
Günde 10 konu açıp sadece Sözcü T24 ve Cumhuriyet haberi yapan kim var bu forumda bu mantıkla siz oluyonuz bankamatikçi ?
Senin şu yanlışı yanlışla çözmeye çalışma olayında. ( Osman Öcalanın TRT'ye çıkması yanlış. Ama Osman Öcalan TRT'ye çıkıp ne demiş baktın mı dinleni mi hiç ? sanırsın dağa çıkıp Türk askeri ile çatışın bağımsız Kürt devleti flan kurun PKK'ya tam destek flan demiş gibi anlatıyorsun şurada )
Osman Öcalan PKK'nın ölüm listesinde PKK'dan ayrılmış birisi.

Benim Derdim gencecik Türk askerlerini şehit eden PKK'yı destekleyen ve alanen cenazelerine katılan isimleri şurada anıp haklı çıkarma çabana. Benim burda şehit edebiyatı flan yaptığım yok üzüntümüzü içimizde yaşarız biz. Ama sen terör seviciliği yapıyorsun alenen.