Ah Pardus Vah Pardus

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
İşte usb adaptör - usb modem nasıl isimlendiriyorsan. Windowsta sorunum yok sırf pardus için de yenisini alamam...

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Tesadüfen bugün başka birşey daha gördüm. Windows'ta aygıt yöneticisinde usb adaptörün "gelişmiş" özelliklerinde "power mode" var. Oradan "maximum power safe" ya da "continuous access mode" seçebiliyorsun. Pardus'ta da bunun karşılığını bulabilirsin belki.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Pardus'a veda ettim, Ubuntu maceram başladı :D

Ubuntu Macerası

Pardus 2011'de Wicd'yi kuramayınca Ubuntu'ya geçiş yaptım - şu an sorunum yok :D

mhmtabi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus ile isteğinizi gerçekleştiremediğinize üzüldüm, ben 2007 sürümünden beri kullanıyorum daha önceki sürümlerde problemler çok oluyordu ve inatla, uğraşa uğraşa çözümünü buluyordum, 2011 sürümü gerçekten çok daha iyi, hiç sorun yaşamadan kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyorum, ben de kablosuz ağ ile bağlanıyorum, nedense pardus ile airties kablosuz adaptörleri kullanımında daha fazla problem yaşanıyor, daha önce benim de başıma gelmişti.
başka bir çok linux dağıtımı var ama pardus bizim insanımızın emeği olduğu için çekici geliyor galiba, bir süre sonra sizin sorununuza da çözüm bulacaklardır mutlaka belki o zaman tekrar denersiniz :)

mjsamet

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konu hortlayacak ama genel bir eleştiri yapmak istiyorum. Bir linux dağıtımı incelerken de Window kafasıyla bakmamak lazım bence. Tamamiyle farklı bir İSdir bunlar. Ve en başta küçük bir sorunla karşılaşsak bile bu büyük olacaktır bizim için. Çünkü bu nedir ne yapılmalı bilmiyoruz. Her linux için geçerli bu. Biraz daha sabırlı yaklaşınca illaki çözümler bulunur.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
konu zaten hortlamış bende düşüncemi dile getireyim bari :D
Allah aşkına hanginiz ilk defa pc başına oturduğunda windowsda her işini yapabiliyor her sorununu kolayca çözebiliyordu hepsini zamanla öğrenmedik mi :)
uğraştık denedik yanıldık bozduk baştan kurduk öyle yada böyle uzun zaman sürdü şuanki bildiklerimize erişmemiz :)
sonuç olarak o da bir işletim sistemi bunlarda işletim sistemi niye ona bu kadar kredi verirken linux türevlerinin kredisi bu kadar çabuk bitiyor ?..

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
konu zaten hortlamış bende düşüncemi dile getireyim bari :D
Allah aşkına hanginiz ilk defa pc başına oturduğunda windowsda her işini yapabiliyor her sorununu kolayca çözebiliyordu hepsini zamanla öğrenmedik mi :)
uğraştık denedik yanıldık bozduk baştan kurduk öyle yada böyle uzun zaman sürdü şuanki bildiklerimize erişmemiz :)
sonuç olarak o da bir işletim sistemi bunlarda işletim sistemi niye ona bu kadar kredi verirken linux türevlerinin kredisi bu kadar çabuk bitiyor ?..
aynen katılıyorum windowsta bir sorun olunca saatlerce forumlarda çözüm arayanlar, kırk yere üye olanlar, üye oldukları yerdeki linki kırık bulanlar, indirdikleri dosyadan virüs kapanlar vs vs başına gelirken tek bir şikayet yok ama laf Pardus a gelince "Türk işi değil mi?" diye dalga geçip iki günde silinler var sözüm meclisten dışarı zaten arkadaş Ubuntu yu tercih etmiş windosa dönmememiş :D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
aynen katılıyorum windowsta bir sorun olunca saatlerce forumlarda çözüm arayanlar, kırk yere üye olanlar, üye oldukları yerdeki linki kırık bulanlar, indirdikleri dosyadan virüs kapanlar vs vs başına gelirken tek bir şikayet yok ama laf Pardus a gelince "Türk işi değil mi?" diye dalga geçip iki günde silinler var sözüm meclisten dışarı zaten arkadaş Ubuntu yu tercih etmiş windosa dönmememiş :D
o da güzel tabi en azından linux tabanlı bir sistem kullanmaya devam ediyor :D ben bir ara bsd'ye merak sardım kurdum ne wireless tanıdı ne ekran kartı 800x600 çözünürlükte pencerelerin yarısını göremiyordum buna rağmen hiçbir bir yerde demedim pc-bsd şöyledir böyledir insanları soğutmadım :D