Ah Pardus Vah Pardus

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Bende ilk defa kurmayı düşünüyorum lakin kurulum resimlerine bakıyorum da swap alanı diye bir yer göremiyorum.?
bu alanın mantığı nedir acaba? çok mu önemlidir
iyice öğrenip öyle kurmak istiyorumda

standart dediğim yerde biçimlendirme yaparken; biçimlendirme yapacağınız alanın tipini seçerken, swap olarak seçeceksiniz :) Bazı uygulamalarda swap gerekebiliyor :) istersen yapmazsın :)

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Yardımlarınız için tşk ederim.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Swap :takas alanı olarak adlandırılır.Rem farzedelimki 512 ozaman swap alanını 2 katı (1024) olarak ayarlamak gerekiyor.
Linux mint in kurulum sayfasında şu bilgi yer alıyor:
  • Swap -> 2.2 GB Diskte oluşturulan özel bir bölümdür. Bu bölüm Linux Mint tarafından fiziksel belleğin yetmediği durumlarda bellek görevi görmesi amacıyla takas alanı olarak kullanılır. Kullanıcı bu takas alanına erişemez. Normalde fiziksel belleğin yaklaşık iki katı olarak belirlenir. Bizim sistemimizde 1 GB bellek olduğu için 2.2 GB ayırdık. Siz kendi bilgisayarınızın belleğinin iki katı kadar değer belirtmelisiniz.

kaynak

Tavsiyem sürüm hakkında yazılan wiki sayfalarını oku çok yardımı dokunuyor.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
hangi dağıtım olursa olsun ben ram kadar swap ayırıyordum...
illa tam 2 katımı olacakmış?olmazsa ne olabilir ki?

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Tamam deneyeceğim desperado64, teşekkür ederim. :wink: Bu arada ben de kendi çözümümü ürettim ve gerçekten işe yarıyor. Şöyle ki internet, trafik olduğunda hiç kesilmeden varlığını koruyor. Ben şu an mesela internet üzerinden bir radyoyu açtım ve onu dinliyorum - bu sayede bağlantı kesilmiyor. Bunu ilk olarak internette video izlerken fark ettim. Video uzun olmasına rağmen hiç kesilmeden devam etti. Sonra aklıma torrent dosyaları geldi. Kendim denemedim şimdilik ama torrent açıkken yani dosya transferi gerçekleşirken de aynı şekilde internetin kesilmeyeceğini düşünüyorum...

Sorununu anladım sanırım ama tam çözümünü bilmiyorum :) Benim telefonda da wireless üzerinden msn vs kullanırken bazen kopuyor. Wireless boşta kaldığı zamanlar enerji tasarrufu için kendini kapatıyormuş. Ayarlardan enerji tasarrufunu kapatınca sorun çözülmüştü. Tabi telefonun şarj süresi azalıyor :) Pardus'da da wirelessla ilgili bir ayar varsa oradan çözebilirsin sanırım.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
sA

Beta sürümlerini deneyeceksiniz ki oluşan hataları geliştiricilere(tabi qeliştirici demek istemiyorum ) yollayacaksınız onlarda final sürümünde hataları düzeltecekler ama görüyorum ki magazinel yaklaşım var..şurda ödül aldı şurda en iyisi seçildi diye bi final çıksında deniyeyim demekle destek olunmaz köstek olunur..

Yalnız pardus bizim bildiqimiz pardus deqişen bişi yok.. Aynı kafayla devam ediyolar..

Neyse uzatmayalım gecin ubuntuya rahatlayın hatta nisanda yeni sürümü cıkacak yeni gnome ile birlikte..:)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Yok ben şu an için Pardus 2011'den memnunum. İnterneti sürekli trafik sağlamak zorunluluğu olmadan kullanabilseydim daha iyi olacaktı ama bunun dışında herşey gayet güzel. Bugün Windows'a hiç ihtiyaç duymadım mesela ve tüm günüm Pardusla geçti. Yeni yeni tanışıyoruz bakalım... :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ben sanalda deniyorum hiç sorun yaşamadım. Tabi kurarken bir iki defa garip hata almıştım ama inat edince pes ediyor.
2009.2 ile şu aralar aram iyi. Kurumsal 2 ve 2011 ile sanal olarak etkileşimdeyim ve deniyorum. gerçek sisteme hemen kurmam, 2008.2'den de 2009'a 2009.1 düzeltme sürümü çıkınca geçmiştim. Benim gibi yapın, sistem oturunca kurar sorunsuz kullanırsınız. Gerçi 2011 oldukça sorunsuz, her ne kadar beta ve RC sürümlerle geliyor olsada...

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sorununu anladım sanırım ama tam çözümünü bilmiyorum :) Benim telefonda da wireless üzerinden msn vs kullanırken bazen kopuyor. Wireless boşta kaldığı zamanlar enerji tasarrufu için kendini kapatıyormuş. Ayarlardan enerji tasarrufunu kapatınca sorun çözülmüştü. Tabi telefonun şarj süresi azalıyor :) Pardus'da da wirelessla ilgili bir ayar varsa oradan çözebilirsin sanırım.

Bunun gibi bir yer mi acaba?

SiLGEC

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Sanırım orası değil. "Güç Yönetimi/Profilleri düzenle/İşlemci ve sistem"den "Sistem güç tasarrufunu etkinleştir" işaretliyse işareti kaldırıp dener misiniz? Linux bilgim bu kadarına yetiyor :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sanırım orası değil. "Güç Yönetimi/Profilleri düzenle/İşlemci ve sistem"den "Sistem güç tasarrufunu etkinleştir" işaretliyse işareti kaldırıp dener misiniz? Linux bilgim bu kadarına yetiyor :)

Açıkmış - kapattım ama fark etmedi :(

Ah Pardus ah... Yıldızımız bir türlü barışmadı. Windows'un mavi ekranlarını hiç aratmıyor sağ olsun.

image049na.jpg

image050xf.jpg

image051a.jpg

image052l.jpg

image053rf.jpg

image054ic.jpg

image055m.jpg

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Pardus 2011 macerama ara veriyorum. Pardus malesef beklentilerimi karşılayamadı, şöyle ki ondan tek istediğim usb modemimi sorunsuz çalıştırmasıydı ama bağlantımın sürekli kopmasından bıktım. Pardus'u kurarken amacım Windows'tan kurtulmaktı ama onun yaptığı Windows'un değerini fark etmemi sağlamak oldu. Fakat ben gene de Linux'a şans tanıyacağım.

Şimdi Airties Wus-300 usb modemimi sorunsuz çalıştıracak, güncel, çok fazla sorunu olmayan bir işletim sistemi arıyorum; yardımcı olursanız sevinirim. Sizce bu beklentilerime cevap verecek en iyi sistem hangisi?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Pardus forumda bu durumu dile getirirseniz ilgilenirler. Çözüm için uzman arkadaşlar bir şeyler yapabilirler. Sen Pardus 2011'den vazgeçmemeye bak.

Kubuntu denediniz mi? O da çok güzel. Ya da Mint!

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bir ara bende mint denemeyi s,düşünüyorum ama bakalım ne zaman.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Pardus forumda bu durumu dile getirirseniz ilgilenirler. Çözüm için uzman arkadaşlar bir şeyler yapabilirler. Sen Pardus 2011'den vazgeçmemeye bak.

Kubuntu denediniz mi? O da çok güzel. Ya da Mint!

Pardus forumda açtığım başlıklara cevap vermiyorlar sürekli flood yapıyorum ki başlık üste kalsın ama ona bile bir şey demiyorlar, bu konuda kimse yardımcı olmayınca bende vazgeçmek zorunda kaldım. Ne çözüm sunuyorlar ne de bir kelime bir şey söylüyorlar.

Ben Windows dışında ilk olarak Pardus 2011'i denedim, o yüzden diğer işletim sistemleri hakkında hiçbir fikrim yok.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
O zaman Ubuntu dene ya da Kubuntu...

golevez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de çok uzun süredir kullanmayı düşünüyorum ama direkt geçmem zor olacak galiba. Mecburen hdd'yi bölüp kullanacağım.

IceSPiRiT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir ara benim de bir sürelik bir Pardus durumum olmuştu. İlk çıktığından beri izliyordum ve hre versiyonunu denemek amaçlı kurmuştum. 2009 sürümünde media player olarak kullandığım TV altı bilgisayarımıza kurdum. Bir düre herhangi bir problem yoktu. Ama bir ara kopyala yapıştır olayında sorun yaşadım. Ve bizim güzel pardus, hdd den kestiğim videoyu, harici diske yapıştırmaya çalışırken hata oluşturdu. Sonrası mı, o klasörde bulunan tüm videolar pert... Sebebini bir türlü bulamamıştım ve öyle birşeye de rastlamadım bugüne kadar.

Zaten o günden sonra Ubuntu kullanıyorum, linux sürümleri arasında en stabili sanırsam... Ama Pardus u kullanmayı istiyorum; biraz milliyetçilik sanırım.. Ama cesaretim kırıldı...

Reaksiyon puanı
2,148
Pardus çalışan cd ile sistemi açtım şimdi bi kaç sorum var.

Pardus benim D diskini görmüyor, usbden çalışan slax da görmüyor ne iş anlamadım.
Bir de panel saydam değildi normal kurulum yapınca saydam olur mu?

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Pardus çalışan cd ile sistemi açtım şimdi bi kaç sorum var.

Pardus benim D diskini görmüyor, usbden çalışan slax da görmüyor ne iş anlamadım.
Bir de panel saydam değildi normal kurulum yapınca saydam olur mu?

Bende tak-çalıştır CD ile denemiştim ilk. Böyle bir sorun görmemiştim. Ama Linux lar bazen D bölümünü takılması gereken bir HDD olarak görüyor ve sistem özelliklerinden sağ tıklayıp "etkinleştir/çalıştır" gibi bir komut gerekiyo.. Tam bilmiyorum ama öyle sanırım :)

alirizak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Böyle radikal geçiş yerine cd'den kullansaydın en azından bir süreliğine...
Alışınca komple geçiş yapardın.

Reaksiyon puanı
2,148
Ubuntu görüyor tüm diskleri güzel güzel :)

Pardusu da slax'ı da usb den açtım, ikisi de 20gb lık bölümümü görmedi.

kowalskii sende live cd den çalıştırdığında panel saydam mıydı?

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Masaüstü efektlerinden bulanıklaştırmayı kapatıp alt+shift+f12 yapın.

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pardus 2011 macerama ara veriyorum. Pardus malesef beklentilerimi karşılayamadı, şöyle ki ondan tek istediğim usb modemimi sorunsuz çalıştırmasıydı ama bağlantımın sürekli kopmasından bıktım. Pardus'u kurarken amacım Windows'tan kurtulmaktı ama onun yaptığı Windows'un değerini fark etmemi sağlamak oldu. Fakat ben gene de Linux'a şans tanıyacağım.

Şimdi Airties Wus-300 usb modemimi sorunsuz çalıştıracak, güncel, çok fazla sorunu olmayan bir işletim sistemi arıyorum; yardımcı olursanız sevinirim. Sizce bu beklentilerime cevap verecek en iyi sistem hangisi?

Linux maceranda kolaylıklar diliyorum.
Ancak benim anlmadığım bir konu var neden modemin USB portunu kullanmakta ısrar ediyorsun. Eternet portunu kullanmıyorsun. 1 metrelik bir eternet kablosu işi halleder böylece modem tanıtmak gibi bir derdin de olmaz. Pardusun 64 bitlik versiyonunu laptopuma kurdum hiç bir sorunla karşılaşmadım. sadece kablosuz ağ şifresini girerek sorunsuz internete bağlandım. görünüm olarak vindows 7 yi aratmıyor. busefer olmuş dedim. ancak kullandığım program windos dışında çalışmıyor. play on linuxla bir deneme yapacam çalışırsa windosa oyun dışında ihtiyaç kalmayacak

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Masaüstü bilgisayar olduğu için kablosuz ağa bağlanabilmem için usb modeme ihtiyacım var. Yani modemi usb den bağlamıyorum - usb modem kullanıyorum, farklı bir şey bu. Direk modemden kablo çekme imkanım olmadığından usb modemi kullanmak zorundayım başka türlü kablosuz ağı kullanamam...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kowalskii sende live cd den çalıştırdığında panel saydam mıydı?

Şimdi bir tak/çalıştır ile tekrar deneyeyim bakmak için. :)

==================================

Şimdi baktım şöyle bir ekran görüntüsü aldım. HDD nin D kısmına da erişebiliyordum. (My Books)

29361818244684994909.png

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Masaüstü bilgisayar olduğu için kablosuz ağa bağlanabilmem için usb modeme ihtiyacım var. Yani modemi usb den bağlamıyorum - usb modem kullanıyorum, farklı bir şey bu. Direk modemden kablo çekme imkanım olmadığından usb modemi kullanmak zorundayım başka türlü kablosuz ağı kullanamam...

Airties-wus 300 usb modem değilmiş kablosuz usb adaptörmüş google öyle diyo. ben combobox modem kullanıyorum hem usb hem eternet çıkışı var modem diyince eternet çıkışı olmaması anlamsız gelmişti özür dilerim. eğer madd, durum sıkıntılı değilse linuxla sorunsuz çalışan bir adaptör alırsan sorunun çözülür sanırım.