AGP Doku Hızlandırması Yok Uyarısı alıyorum

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:helpsmilie:ÖnceLikLe Herkese TşkLer. Bundan 2 Hafta Önce Bir Laptop aLmıştım Markası Dell Vostro A860 İlk aldıgımda Softwaresi Linux Du Sonra Ben Vista Kurdum GerekLi DriverLerini İndirip Sistemi Çalıştırdım. Vistada OyunLar Donma Yapıyodu Kasıyordu Bende Tekrar Ünlü iŞLetim Sistemi XP ye Gectim GerekLi XP DriverLerini Sizin Sitenizden BuLup Kurdum OyunLara Girdim Her Oyunda Kasma Yapıyordu Yani Celeron 2.4 İŞLemciLi ve 32 MB Ekran Kart DestekLi Oyununu BiLe Kasıyodu Araştırdım Bu Sorunu Microsofta Başlat Çalıştıra Dxdiag yazıp Directx Sürümünüze Bakın Dedi Baktım Normal Directx9.0c Sonra Brişey Farkettim Ekran BöLümüne Girdim DXDİAG dan

DirectDraw : ETKİN

Direct3D Hızlandırması : ETKİN

AGP Doku HızLandırması : YOK

Olarak Gördüm Microsofta Tekrar Döndüm İnterface Sürücüsü Kur Dedi Kurmuştum Zaten Anakart Chip Driverini Kur demişti Onuda Kurdum Dedim BİOS Gir PNP/PCI Snoopy Gibi Bir Yere Gir EnabLed Yap F10 Bas Çık dedi Baktım öyLe BirŞey Yok Anakartın Markasını Modelini SöyLedi İnteL Mobility 965GM yongaseti dedim Bir Li,nk attı Ordan Sürücüyü İndirdim Yine OLmadı Yaklaşık 1 saat Uğraştı OLmadı Şimdi SizLerden YardımLarınızı BekLiyorum VİSTA da AGP Doku HızLandırması Etkin YaLnız XP De Yok Gözüküyor LÜTFEN YARDIM EDİN 2 HAFTADIR BU SORUN ÜZERİNDE ÇILDIRMAK ÜZEREYİM ŞİMDİDEN TŞK
Bu arada Ekran Kartım : İntel Mobility GM965 Chipset
Dell Vostro A860 :helpsmilie:

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
arkadaşım herşeyden önce zaten ekran kartın yok senin.Anakarta entegre bir görüntü işlemcisi var ve herkesin bildiği gibide entegre ekran kartları performans bakımından çok düşüktür.Oyun oynamaya elverişli değildir hatta oyun bile oynanmaz.Sadece film izlersin internette gezinirsin...O yüzden oyunları kasması gayet normal

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Off ne karışık anlatmışsın
ekran kartı performansı hakkında biraz bilgi verir misin

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bendede ekran kartı yuvasında takılı ama cd sini yüklemediğim için oyunları falan açmıyo du hiç bişey yokken kasıyodu birine sordum cd sinden driver yükle dedi cd den ekran kartını tanıttım yükledim şimdi hiç bi sorun yok sende ekran kartıyın cd si varsa bi yükle dene derim !

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşım SDN ye hoşgeldin.
Konuya uygun bir başlıkla konu açmak gerekiyor.
Mesela senin bu konu için;
'AGP Doku Hızlandırması YOK' uyarısı alıyorum olabilir.
......
Forum kurallarını okuyabilir ve Tanışalım/Görüşelim bölümünde kendinizi tanıtabilirsiniz.

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran Kartımın Performansı Önemli değiL AGP Doku hızlandırıcısını neden Vistada Etkin OLarak görüyorda XP de YOK Görüyor Sorun Bu Karışık OLan Ne :)

Tamam dediğinizi anLıyorum Ekran kartım Tümleşik yani PaylaşımLı OLdugumdan Performansı Düşük ama Bazı oyunLarda Sorun yaşamıyorum İntelin Tavsiye ettiği Oyun Düzeylerine Göre Örnegin Call Of Duty Serilerini Sorunsuz Oynuyorum 5 Hariç o Kadarda düşük görme:))

Dell resmi sitesinde yeralan ekran kartı sürücüsünü indirip kurabilirsin.
Ayrıca bu sürücü vista desteği de sğlıyor.

Tamam Vista ztn destekliyor ama XP de OLmuyor XP Driveri var Fakat Kurunca AGP meretini etkin görmüyor yok görüyor

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
2z9i5hu.jpg

Sendeki aynı görüntüyü buraya alır mısın?

X_Codesia

Profesör
Reaksiyon puanı
9
heralde Dx10 desteginden olabilir.
panik yapma zaten dxdiag sorun yok diye msj gecmiş.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sorun devam ediyor mu? resimde sürücün kurulu gözüküyor.

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun devam ediyor mu? resimde sürücün kurulu gözüküyor.

Sorun dewam ediyor Tabiki XP ye gecince XP nin driverini indirince sorun oluyor Vistada böyLe değiL Sadece aygıt yöneticisinde bir tane İntel mobility 965 GM Adlı donanımı görüyor ama XP de 2 tane gördüğün gibi sizce sorun tam olaran ne olabilir ?

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
ekran kartının driverini indirip kuracan nvidia.com okadar farkındaysan microsoftun görüntü sağlaması için sisteme gömülü olan driverinin kullaniyor ekran kartın, ayrıca tümleşik ekran kartlarıylada rahat rahat oyun oynanır buna crysis de dahil

ilk mesajı gönderen arkadaşta ati nin uygun driverini bulup sistemine kuracak dokular hızlanacak :D http://ati.amd.com

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Vistayı kaldırıp, XP de sorun yaşadığına göre, Windows 7 diye bir alternatifimiz daha var.
Vistadaki donmaların hiçbirisi yok emin olabilirsin. Donanım ve driver dersen;
Vistada olduğu gibi Windows 7 kendisi hallediyor.
Not: Dell resmi sitesinden çözüm bulamadığım için önerdim.
İlla ki XP kullanmak istiyorsan da Anakart ve diğer donanım CD lerini edinmeye çalış.;)

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vistayı kaldırıp, XP de sorun yaşadığına göre, Windows 7 diye bir alternatifimiz daha var.
Vistadaki donmaların hiçbirisi yok emin olabilirsin. Donanım ve driver dersen;
Vistada olduğu gibi Windows 7 kendisi hallediyor.
Not: Dell resmi sitesinden çözüm bulamadığım için önerdim.
İlla ki XP kullanmak istiyorsan da Anakart ve diğer donanım CD lerini edinmeye çalış.;)

Tamam kardeşim benim tşkler dediğin Gißi windows 7 Kuracam indirmeye başladım internetten bide windows 7 ye BakaLım nasıLmış :)

ekran kartının driverini indirip kuracan nvidia.com okadar farkındaysan microsoftun görüntü sağlaması için sisteme gömülü olan driverinin kullaniyor ekran kartın, ayrıca tümleşik ekran kartlarıylada rahat rahat oyun oynanır buna crysis de dahil

ilk mesajı gönderen arkadaşta ati nin uygun driverini bulup sistemine kuracak dokular hızlanacak :D http://ati.amd.com

NasIL yani anLamadımki Benim eKran kartının Nvidia ve ATİ den ne aLakası varki ben ztn NormaLde indirip kuruyorum İnteLin Web sitesinden Atiden Nvidiadan iŞim yok Biraz daha açıkLama yaparmısın :) Çünkü Benim Ekran kartım Tümleşik ama İntel Mobility GM965 :)

Sn Bana Link at dediğin gibi OLuyosa:)

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkada$LaR uZun ßi aRaştıRmadan SonRa Neticeye VarıLmı$tır :) İnteL'e Ait Tüm ON BoaRd Ekran kaRtLaRı Wİndows XP İŞLetim Sisteminde AGP DOKU HIZLANDIRMASINa Destek Vermiyor... Yani Tüm XP SürümLerinden AGP Doku HızLandırması DEVRE DIŞI ( AGP TEXTURE NOT AVAİBLE ) Sadece Vista Ve Windows 7 SistemLerinde Etkin Gözüküyor.. Bu Yüzden Yapacak ßirşey Yok Vista Ve Win 7 ' ye Geciş Yapmaktan ßA$KA.. Ancak Vista DriverLerini XP de kuLLanırsak Sorun DüzeLiR ßuda OLur mu OLmazmı Size KaLmı$ ((:

Şu an Windows 7 KuLLanıyoRum Memnunum Ram Kapasitemi 3 GB Yaptım OyunLaRda iStediğim Performansı aLıyorum Kimse İntel GMA X3100 O/C Kartına Kötü Demesin !! PES 2009 Call Of Duty 4 Fifa 2008 CS 1.6 Need For Speed Undercover vs vs OyunLarı Medium Detayda Oynuyorum :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş valla bende devre dışı bırak-etkinleştir diye seçenekler var sen etkinleştir de bakim etkinleşmi ya da hata mı verecek.

94coldking94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
directx e bakıyordum en altta bu yazı vardı ve agp doku hızlandırması yok ve directdrav yok diyor neyapmalıyım
:helpsmilie: sorunlarda bunlar aticfx32.dll,aticfx32.dll,atiumdag,atidxx32.dll,atiumdva Dosyası dijital imzalanmamış, yani Microsoft WHQL (Windows Hardware Quality Labs) tarafından sınanmamış. Donanım üreticisinden WHQL logolu bir sürücü alabilirsiniz.
(((lütfennn))) yardımm :helpsmilie: :helpsmilie:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:(:(
peki benim bilgisayarda yine giriyorum çalıştır yazıp (başlat)
dxdiag yazıp ekrana giriorum ama hepsine birden yok yazıo directe ait herşeyde yok yazıo indiriorum yine olmuyo ne yapabilirim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar Benimde Agp Doku hizlandirilmasi etkin degil onu nasil etkinleştirirm ?