seciL
Dekan
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,118
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 228

Ağlayan Kek Tarifi
Bu kadar lezzetli bir kekin adı neden ağlayan kek olabilir ki? Tadına baktığınız anda yüzünüzü güldürecek ağlayan kek ya da ağlayan pasta tarifi
Malzemeler,
Kek için,
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sütlü çikolata
- 1,5 su bardağı süt
- Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın.
- Sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin.
- Tüm malzemeler özleşene kadar kaşıkla karıştırın.
- Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
- Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün.
- Çikolata sosunu hazırlamak için küçük boy bir tencereye süt ve toz şekeri alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Küçük bir kapta nişasta ve kakaoyu 1 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın.
- Kaynamış sütün içine ilave edip karıştırın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye ekleyin.
- Sosun kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Pişen sosu ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
- Keki kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın.
- Üzerine çikolata sosu dökün.
- İsteğe göre dondurmayla birlikte servis yapın.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke temiz bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, kürdanda hamur varsa pişirmeye devam edin.
- Kekin üzerine dökmek için hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
- Tatlı seviyorsanız kekin üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra çikolata sosunu dökebilirsiniz