Ağlayan Kek Tarifi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
aglayan-kek.jpg




Ağlayan Kek Tarifi


Bu kadar lezzetli bir kekin adı neden ağlayan kek olabilir ki? Tadına baktığınız anda yüzünüzü güldürecek ağlayan kek ya da ağlayan pasta tarifi

Malzemeler,
Kek için,


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Çikolata Sosu için,

  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sütlü çikolata
Üzeri için,

  • 1,5 su bardağı süt
Hazırlanışı,

  1. Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın.
  2. Sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin.
  4. Tüm malzemeler özleşene kadar kaşıkla karıştırın.
  5. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını içine dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
  8. Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü dökün.
  9. Çikolata sosunu hazırlamak için küçük boy bir tencereye süt ve toz şekeri alın.
  10. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
  11. Küçük bir kapta nişasta ve kakaoyu 1 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın.
  12. Kaynamış sütün içine ilave edip karıştırın.
  13. Çikolatayı küçük parçalara bölüp tencereye ekleyin.
  14. Sosun kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
  15. Pişen sosu ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
  16. Keki kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın.
  17. Üzerine çikolata sosu dökün.
  18. İsteğe göre dondurmayla birlikte servis yapın.
Notlar,

  • Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke temiz bir kürdan batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, kürdanda hamur varsa pişirmeye devam edin.
  • Kekin üzerine dökmek için hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.
  • Tatlı seviyorsanız kekin üzerini krem şantiyle kapladıktan sonra çikolata sosunu dökebilirsiniz
 

vegaturk

Profesör
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
Çok acıklı duyuruyor gerçekten :D derdi neymiş niye ağlıyor bu kek yenmediği içinmi :)

Galiba bu forumda herkesi tombalak yapacan :D iştahımızı kabartıyorsun
 

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,667
Reaksiyon puanı
2,158
Puanları
3,358
Yaş
41
ıslak kek değil mi bu yaa? :D
 

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
Islak kek evet maşallah diyelim size :D

ne kadar lezzetli görünüyor,denem k için sabırsızlanıyor um:)
 

TuningMert

Dekan
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,660
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
Seçil çok demodesin ! :D Bende mercimek köftesi yaptımda ıslak oldu bu yaa kurumuyor... :D
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
ağzım sulandı vallah
ağlamasn ben yerim onu
 

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
Tamam yarın sana tiramisu tarifi verecem tuningmert:D demode demek
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
263
Bildiğimiz Islak kek bu Ağlatmışlar yazık :D
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
ben eve giderken bakkaldan bir tane kek alıyım en iyisi
 

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
Bakkaldan kek alana kadar bu tarifi evde yap işte
 

Handikap

Profesör
Katılım
3 Nisan 2009
Mesajlar
1,987
Reaksiyon puanı
90
Puanları
0
Vişneli kekimsin,limonlu kekimsin, ballı krakerim soslu kekimsin lütfen ağlama kekim...Önce teselli edelim bari.:laugh:

Neden böyle dramatik bir isim verilmiş acaba?

Göz pınarlarından çikolata aka aka depresyona girerek,sonu alkol ve sigara olacak korkarım...:laugh:

Ağlayan kek dedin mi içine 3 baş soğan kırıcan,sosunada soğanın cücüğünü eklersin o zaman ağlar derinden,gözlerde yaş bırakır yiyenlerde...:laugh:

Anladım; mutfağa giriş iznimin iptalini istiyorum...:laugh:

Paylaşım için teşekkürler.
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
Yarım yamalak olan yemek becerim ile deneyeceğim. Çok güzeeel :drool:
 

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
630
Puanları
7,293
Zah zavallı ağlıyormuş demek:D
 

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Katılım
4 Haziran 2008
Mesajlar
11,527
Reaksiyon puanı
2,285
Puanları
293
Mutfağı yaktım :D
Finix senin yemek yapmak neyine git hazır al :D
 

uyuyan-yönetim

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
SeciL hanım bu tür tarif önerileriniz çok güzel, beğeniyorum. Teşekkürler.

Sanırım Restaurantınız var, yolum düşerse işyerinizde bu leziz ve birbirinden güzel menüleri tatmak isterim.

Saygılar.
 

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
15,332
Reaksiyon puanı
177
Puanları
3,243
Evde süt olsa neler yapardım ben nelerr :D
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,614
Reaksiyon puanı
157
Puanları
243
Yazıkk kim ağlattı seni bakimm :D
 

uyuyan-yönetim

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
birde şunu merak ettim malzemenin içine yağ katılmıyor, güzel olur mu?

nette böyle malzemesinin içine yağ katılmayan birçok tarifi denedim, ama hoşuma gitmedi. Bu da böyle olmasın.

seciL hanım ne dersiniz?
 

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,118
Reaksiyon puanı
102
Puanları
228
uuyan yönetim hem daha guzel olur çok güzel olur ... yaptım korktum olurmu olmazmı diye süper oldu hem daha sağlıklı daha leziz :)
 

uyuyan-yönetim

Öğrenci
Katılım
2 Mayıs 2010
Mesajlar
15
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
uuyan yönetim hem daha guzel olur çok güzel olur ... yaptım korktum olurmu olmazmı diye süper oldu hem daha sağlıklı daha leziz :)

Netten bir yağsız poğaça tarfi vardı, şekli şemali ve malzemesi hoşuma gelmişti. Yaptım ama memnun olmadım. Bunu da yapsam öyle mi olur diye düşündüm.

Ancak siz denemiş ve çok güzel olduğunu söylüyorsunuz, hemen sabahleyin sütü aldırıp, yapmaya koyulacam.

Buradan yorumumuda paylaşırım.

Tekrar teşekkürler. :)
 
Üst