Ağada Agirlasma

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Herkese merhaba arkadaslar,Windows 2003 server kullaniyorum.Zaman zaman paylasilan klasorlerde asiri derecede bir yavaslama oluyor.Diger bilgisayarlar bir Word belegesini acana kadar birkac dk beklemek zorunda kaliyorlar.

Yani bunu kontrol eden bir yalizim yada bir yontem bilen var mi?Niye boyle oluyor?Bu agirlasmanin sebebi nedir?Nasil giderilebilir?

Ağa baglantilariyla oynanmadi, be butun bilgisayarlar oldugu gibi bagli birbirine,daha once boyle bir sorun yoktu.2-3 |gundur karsilastim...

Bi fikri yada onerisi olan var mi acaba???

yasir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun muhtelemen dosyaları ağ üzerinde açılmasından kaynaklanıyordur. dosyaları masaüstüne kopyalayıp orada açılırsa sorunun düzelecektir. çünkü ağ üzerinde yapılan her işlem network yormaktadır. buda networkun yavaşlamasına sebep olacaktır.

blackwhite

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@Yasir arkdasim,cok yogun bir sekilde dosyalar kullanildigi icin ve bir dosyayi 1den fazla kisi de kullanabildigi icin senin bu dedigin uygulamasi dusuk oluyor.Ama dedigin dogru.Sana katiliyorum ama benim isime gelmiyor :(

Problemi Swich-i restartlayarak cozdum sanirsam,Suanda hersey normale dondu gibi...

yasir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklısın çok fazla yoğun bir şekilde ağ kullanılırsa switch bir müddet sonra şişebiliyor sonrada yavaşlama söz konusu oluyor 2003 server içinde ağ izleyici ile hangi pcnin nekadarlık bir işlem yaptığını takip edebilirsin yada switch yönetilebilinir bir switch ise yönetim panelindende kontrol edebilirsin