ADSL kampanyasına dava!!!

Bu konuyu okuyanlar

Jengar

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
3,909
Reaksiyon puanı
23
Puanları
38
25978.jpg

Türk Telekom'un ADSL aboneleri için yaptığı kampanyası mahkemelik oldu.
TÜRK Telekom'un yeni kampanyasıyla mevcut ADSL abonelerini mağdur ettiğini gerekçe gösteren Hukukun Egemenliği Derneği, mahkemeye başvurdu.

TÜRK Telekom'un (TTNet A.Ş.) yeni internet abonelerine ADSL aylık ücretlerini 29.00 YTL'den 14.99 YTL'ye indirmesi nedeniyle eski abonelerin mağdur olduğunu gerekçe gösteren Hukukun Egemenliği Derneği (HED) Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, mahkameye başvurdu.

Türk Telekom'un eski abonelerinden yüksek ücret alırken, aynı hizmeti verdiği yeni abonelerden düşük ücret aldığı, bu durumun tüketicilerin büyük itirazlarına neden olduğu gerekçesiyle uygulama mahkemelik oldu. Uygulamanın iptali için Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz dava açtı.

HED Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz, “Türk Telekom (TTNet A.Ş.) internet kullananlara sağladığı ADSL abonelik ücretlerinde düzenlediği kampanya ile, modem cihazını ücretsiz vererek ADSL ücretlerini 29.00 YTL'den başlayan tarifeye bağlamıştı. Bu suretle birçok abone kaydettikten sonra uygulamaya başladığı yeni kampanya ile abonelik ücretlerini 14.99 YTL'ye indirmiş ancak eski abonelere indirimli bu ücreti uygulamamıştır. Aynı hizmeti alan eski aboneler yüksek ücret öderken yeni aboneler çok daha düşük ücret ödemek durumunda kalmışlardır. Aynı hizmeti alan kişiler arasında eski ve ve yeni aboneler arasında bu şekildeki uygulama yasalara aykırıdır.'' Akyüz, aboneliğin 2 yıl süreyle yapıldığı için, kısa bir süre önce abone olanların pahalı tarifelerini iptal ederek, yeni tarifeye geçmeleri halinde, 2 yıllık ücretlerini ödemeleri gibi bir durumun ortaya çıktığını savunurken, “Eski üyeliğini sona erdirmek isteyen abonelerden, ileriye yönelik olarak ve verilmeyen hizmet karşılığı, gelecek 2 senelik abonelik ücretinin istenmesinin de hiçbir yasal temeli yoktur. Bu suretle eski aboneler kandırılmış ve aldatılmış olmakta, verilmeyen bir hizmetin bedeli istenmektedir'' diye konuştu.

HED Genel Başkanı A.Erdem Akyüz, tüketicilerin haklarını korumak için dava açtıklarını, iletişim alanında kamu hizmeti verildiğini anlatırken, şöyle devam etti:

“İsteğe göre ve keyfi ücret alınması mümkün değildir. Verilen hizmetin niteliği, süresi, koşulları değişmeksizin, eski ve yeni abonelere farklı ücret uygulanması ve eski abonelerin 2 sene müddetle bu yüksek ücreti ödemek zorunda bırakılmaları Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve diğer yasa ve hukuk hükümlerine aykırıdır. Bu nedenle eski ve yeni aboneler arasında farklı ücret uygulamasının kaldırılması, yeni indirimli tarifenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tüm abonelere uygulanması, eski abonelerin ileriye dönük ücret ödemek zorunda kalmaksızın aboneliklerine son verilmesinin sağlanması ve bu arada fazladan ödenen ücret farklarının abonelere ödenmesi için başvuruda bulunduklarını ifade ederek ‘Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Mahkemeler' nezdinde dava açtık. Alınacak karar emsal teşkil ederek tüm abonelere uygulanacaktır. Gerekirse diğer hukuki ve cezai haklarımız da kullanılacak ve sorumlular hakkında işlem yapılması istenecektir.'' Dernek, daha önce de açtığı davalar ile Türk Telekom'da sabit ücret alınması ve elektrik abonelerinden güç bedeli alınması uygulamalarını iptal ettirmişti.
link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=247248
 

RuNaL

Müdavim
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
yürütme durdurulmuş ii de olmuş olacaksa herkese olsun olmuyacaksa kimseye olmasın
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
kendilerinden açıklama da geldi ana sayfada mevcut.
 

iHSaN-1

Asistan
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
464
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Haksızlıgın en büyügüydü. İyi olmuş. >:(
 
Üst