ADSL Hat Kalitesi Hakkında İşe Yarar Bilgiler.

TugiForum

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sizlere 16mb ve üzeri internet tariflerinde sorun yaşayan arkadaşlar için okuduğum yazıyı aynen aktarıyorum..

Bilindiği üzere ADSL bağlantısı sağlandıktan sonra modemin setup sayfasına girdiğinizde burada hatla ilgili bilgiler yazılıdır fakat bunların ne kadar olması gerektiği hususunda kullanım kitaplarında rastlanamayabilecek bilgilerden bahsedeyim dedim.

SNR Margin: Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstü gibidir.

Hat Zayıflaması: Bu hat zayıflamasını gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Özellikle hızlı bağlantılarda problem yaşamamak için bu değerin 40 dB'den az olması gerekir.

Sizlere Kendi Modemimden Bir Örnek Ekran görüntüsüde ekliyorum. (Henüz 16mb'e geçmeyi düşünmüyorum, kampanya çıkana kadar.)

dsdm.jpg

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bunlar da benim değerler. :)

hattım adsl 2+ olduğundan beri ne zaman modemin sayfasına girsem bağlantı kopuyor. neden olabilir?

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bunlar da benim değerler. :)

hattım adsl 2+ olduğundan beri ne zaman modemin sayfasına girsem bağlantı kopuyor. neden olabilir?

Bende de aynı sorun var bazen bağlantı hızım 10 kb altında seyrediyo çok sinir bozucu rapor aşağıdaki gibi

6873Ekran_Alintisi.PNG

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ttnet destek'e mail attım. cep telefonumu aradılar. hattımın ADSL2+'yi desteklemediğini söylediler. sorun bundan kaynaklanıyormuş. ben de tekrar 8 Mb'e kadar net limitsiz tarifeye geçtim. bu tarifede 6-8 mb arası alabiliyormuşum. sorun yokmuş.

teşekkürler ttnet destek. harbiden işe yarıyormuş. :)

vasilidis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rapor
ADSL Durumu

Bağlantı Durumu​
Bağlantı var
Upstream Hızı (Kbps)​
253
Downstream Hızı (Kbps)​
1021
Upstream Sınırı​
15
Downstream Sınırı​
13
Trained Modulasyon​
ADSL_2plus
LOS Hataları​
1
Downstream Hat Zayıflaması​
37
Upstream Hat Zayıflaması​
30
Peak Cell Rate​
596 cells per sec
CRC Rx Fast​
91
CRC Tx Fast​
623
CRC Rx Interleaved​
0
CRC Tx Interleaved​
0
Path Mode​
Fast Path
webcm
DSL İstatistikleri

Near End F4 Loop Back Count​
0
Near End F5 Loop Back Count​
0
Ürün Bilgileri

Model Adı​
RT-205TT
Bu degerlerle en fazla ne kadar hız alabilirim?