ADSL Bağlantı Paylaşımı Sorunu

firarci900

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1mb lik internet bağlantımız ve 1 ethernet+1 usb çıkışlı adsl modemimiz var. modemin ethernet çıkışını hub a bağladık (switch değil) ve hub a da 2 pc bağlı, interneti ortak kullanmaya çalışıyoruz. ancak birimiz birşey indirirken diğerimizde bağlantı çok yavaşlıyor. misal ben tek başıma 100kb ile indirirken diğer eleman 5kb ile indiriyor veya tam tersi.

internet hızımız bölünmeden bağlantıyı paylaşamaz mıyız?
sorun hub ile bağlantı yapmamızda mı acaba?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
2 makinaya da download manager kurun (bkz. Internet Download Manager)
maximum download hızlarını 50 KB'ye ayarlayın. 2 makinada yarı yarıya haksızlık olmadan downloadını yapsın...

bu dosya indirirkenki çözümdü : sörf yaparken nasıl paylaşcaksınız bilmem..

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
1mbit bağlantıyla her ikinizde 100kb/s download yapmak istiyosunuz anladığım kadarıyla :) ee o zaman 2mbit olur o bağlantı :D

firarci900

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boş hayallere kapılmışım desenize :(

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hub ile paylaşım yapanlar genelde bu sorunu hep yaşıyor hub yerine 4 portlu adsl modem daha adil paylaşım yapıyor bence ben 4 kişi kullanıyorum sorun yok modemim philips 6500

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
4 Port modeme para vermektense switch almak daha mantıklı. Ben o şekilde dağıtıyorum ve daha sağlıklı, verimli paylaştırıyor. Switch öneririm kesinlikle.

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
switchde aynı şeyi yapıcaktır, çalışma mantıkları temelde farklı gözükebilir sonuçta o katmanla ilgilenmezler. Sizin sorununuz Bant genişliği (Bandwitch) problemi. Modeminizde böyle bir ayar varsa çözebirsiniz. Switch kısmında ise Yönetilebir (management) switchlerle olur. Bir firewall olursa oda bant genişliği çözümü olabilir. Dolarlar uçuşur tabi

Modemde Qos olayı varsa onlada birazda olsa çözülebilir, http nin tüm bant genişliğini kullanmasını kısıtlayarak diğer protokollere ftp ,pop vb bant genişliği ayırılabilir.