Adobe Photoshop CS5 Extended hakkında?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. Adobe siteseninden sunulan, Adobe Photoshop CS5 veya Adobe Photoshop CS5 Extended sürümü Türkçe dili destekliyor mu?

2. Adobe sitesinden sadece Adobe Photoshop CS5 sürümünü indirmek istediğimde yine Adobe Photoshop CS5 Extended sürümü indiriyor. Neden sadece Adobe Photoshop CS5 sürümünü indiremiyorum?

3. Diyelim ki Adobe Photoshop CS5 Extended indirdim, kurulum sırasında;

Adobe Extendscript Toolkit CS5,
Adobe Extension Manager CS5
Adobe Device Central CS5
Adobe AIR,
Adobe Media Player,
Adobe Fonts Recommended
Adobe Bridge CS5

gibi bileşenler sunuyor. Bu bileşenlerin hepsini yüklemem gerekli mi? Sadece photoshop ile amatör olarak bir kaç resim işleyeceğim. Profosyonel bir kullanıcı olmadığım için bunların hangisini yüklemeliyim, hangisini yüklememeliyim?

4. Son olarak 64-bit sistemimde, Adobe Photoshop CS5 Extended sürümünü kurmuştum. Kurulumda hem 32-bit Photshop CS5 hemde 64-bit Photoshop CS5 sürümü yükleniyordu. Sistemim 64-bit olduğuna göre neden sadece 64-bit Photoshop yüklenmiyor?

Bu sorularıma cevap verecek uzman arkadaşlara sonsuz minnet duyarım...

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
1. Adobe siteseninden sunulan, Adobe Photoshop CS5 veya Adobe Photoshop CS5 Extended sürümü Türkçe dili destekliyor mu?

Hayır

2. Adobe sitesinden sadece Adobe Photoshop CS5 sürümünü indirmek istediğimde yine Adobe Photoshop CS5 Extended sürümü indiriyor. Neden sadece Adobe Photoshop CS5 sürümünü indiremiyorum?

Buradan Photoshop CS5 in normal versiyonunu indirebilirsin.

3. Diyelim ki Adobe Photoshop CS5 Extended indirdim, kurulum sırasında;

Adobe Extendscript Toolkit CS5,
Adobe Extension Manager CS5
Adobe Device Central CS5
Adobe AIR,
Adobe Media Player,
Adobe Fonts Recommended
Adobe Bridge CS5

gibi bileşenler sunuyor. Bu bileşenlerin hepsini yüklemem gerekli mi? Sadece photoshop ile amatör olarak bir kaç resim işleyeceğim. Profosyonel bir kullanıcı olmadığım için bunların hangisini yüklemeliyim, hangisini yüklememeliyim?

Hiç birini yükleme sadece basit işlemler yapacaksan ihtiyacın olmayacaktır.

4. Son olarak 64-bit sistemimde, Adobe Photoshop CS5 Extended sürümünü kurmuştum. Kurulumda hem 32-bit Photshop CS5 hemde 64-bit Photoshop CS5 sürümü yükleniyordu. Sistemim 64-bit olduğuna göre neden sadece 64-bit Photoshop yüklenmiyor?

Kurulumda setup muhtemelen her iki işletim sistemi için olan paketleri açmıştır ama sadece 64bitlik olanı yüklemiştir.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45

mucak

Asistan
Reaksiyon puanı
7
merhaba;

Adobe un kendi sayfasında orjinal Photoshop CS5 te Türkçe dil seçeneği mevcut değil.
http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/
sayfasında TRY bağlantısını CS5 Extended a yönlendirmişler.

Gerçi extended daha iyidir. 3D imge özelliği falan var extended olanda.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için...

AnNoX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.

Bende Adobe Photshop CS5 Extended sürümü var. Hemde türkçe olarak. Siz ise türkçe sürümü olmadığını söylüyorsunuz! Bu nasıl oluyor peki?

Verdiğiniz bu adreste Adobe Photshop CS5 Extended sürümü diye geçiyor. Acaba neden?

Hocam Locales'deki tr-TR dosyasını paylaşabilir misiniz benimle peki :)
Bende de CS5 Extended war ama İngilizce. ve Türkçe'ye çevirmem gerekiyor. Nette aradım bulamadım paylaşan kimseyi.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
PHOTOSHOP u TÜRKÇE Kullanmayın... İlerlemenizin önünde engel olur...

Türkçe phtoshoptaki terimleri günlük hayatta neredeyse hiç kullanmıyorsunuz yani Türkçesini öğrenmenizin size hiç bir faydası olmaz...

Photoshop kaynaklarının derslerinin neredeyse tamamına yakını İngilizce terimlerle anlatılmaktadır...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
PHOTOSHOP u TÜRKÇE Kullanmayın... İlerlemenizin önünde engel olur...

Türkçe phtoshoptaki terimleri günlük hayatta neredeyse hiç kullanmıyorsunuz yani Türkçesini öğrenmenizin size hiç bir faydası olmaz...

Photoshop kaynaklarının derslerinin neredeyse tamamına yakını İngilizce terimlerle anlatılmaktadır...
Son zamanlarda Türkçeye döndü. Resmi kitabında bile Türkçesi yazıyor. Yanında parantezle İngilizce'si yazıyor.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Son zamanlarda Türkçeye döndü. Resmi kitabında bile Türkçesi yazıyor. Yanında parantezle İngilizce'si yazıyor.

DERSLER ne olacak?

Photoshop programının içinde de parantez içinde ingilizce yazıyor mu?

Her seferinde bu neydi diye kitabına mı bakacaksın?

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
arkadaşlar photoshop cs5 te türkçe vardır ama önermiyorum. Ister türkiye olsun ister yabancı devletler hazırlanan bütün tutorialler ingilizcedir. He en baştan kitabından öğrenecekseniz türkçe bir kitap alıp öğrenirsiniz. Ama internettende birşeyler kapmak istiyorsanız ingilizce kurunuz. Indirip kurarken nasılmış bir bakalım diye tr seçerseniz ilerde değiştirmek mümkün olmuyor silmeniz gerekiyor ona göre.... Saygılar...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Derslerin Türkçe yamalı anlatılması öğretmenlerin işine gelmiyor. Daha CS 2'den CS 3'e yeni yeni geçmeye başladılar. Kimi İngilizce'yi fazla bilmeden bu yazılımları rahat kullanabiliyor (ezber). Bir diğer konu ise sınavlarla ilgili. Öğrenciler İngilizce bilmediği için sınavda o yazılımı kullanmayı bilmese de Türkçe olduğu için bir şeyler yapabileceğini düşünüyorlar. Öğrenciler bir olup öğretmene istekte bulunmazsa derslerin Türkçe'ye dönmesi zor.

Kitapta Türkçe'nin yanında parantezde İngilizce'si de yazıyor. Başlıklar zaten belirli bir düzene göre. İngilizce kullanıyorsa ilgili konudan o terimi bulabilir.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Photoshop menülerini alfabetik sıraya göre düzenlemiştir...

Eğer elinizde İngilizce terimlerle anlatılan bir ders varsa ve bu resimlerle Menüler gösterilerek dahi desteklense menüye girdiğinizde aradığınızı bulmakta gerçekten zorlanacaksınız...

Üstelik Ben hem İngilizceye hem Türkçeye hakim olmama rağmen İngilizce terimleri çok rahat anlayabiliyor olmama rağmen Türkçe Terimleri kim nasıl çevirdiyse ya da bulduysa anlamakta zorluk çekiyorum...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Evet haklısın @Elbruz46 çünkü photoshopta ingilizce 1 terimin Türkçe karşılığını tam olarak bilmesekte ne işe yaradığını nerede kullanıcağımızı biliyoruz. Ama Türkçe olunca değişik bir kelime çıkıyor ortaya... Dediğim gibi ingilizce kullanmaya başlayın hemen azda olsa kelime dağırcığınız gelişir hemde sitelerdeki tutorialleri rahat uygularsınız....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
evt simdik bu sistemlerde gerekli olan bit destegi bazi zamanlarda bulunmamaktadir o yuzden adaope photoshope programini indirmeye kalktiginizda direk olarak programi indirmez bas bir porogramm indirir oda adope photoshope programinin esas sitesinin kurulum programidir o yuzde buporgram indigin de uyeliginizin olmasi gerekir eger ki uyeliginiz yoksa sol alt kose de uye olma klik'ine tiklayarak orada uye olabilir ve daha snra indirebilirsiniz ama unutmayin ki cok uzun surebilir indirme asamasi ve indirdigi zaman da ucret istiyebilir. kimi zaman istemez ama istediigi durumlarda oluyor. eger yardimci olabildiysem ne mutlu bana .