Adobe Lightroom Vista'ya geldi

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Adobe'un profesyonel fotoğrafçılara yönelik olarak tasarladığı yazılımı Adobe Lightroom'un Windows Vista'yı destekleyen 1.1 numaralı sürümü yayınlandı.
hbr_1022_d.jpg

Adobe'un profesyonel fotoğrafçılara yönelik olarak tasarladığı yazılımı Adobe Lightroom'un Windows Vista'yı destekleyen 1.1 numaralı sürümü yayınlandı. Yeni sürümle birlikte dikkat çeken yeniliklerin başında geliştirilmiş dosya yönetim sistemi, resim temizleme özellikleri, çok seçenekli parlaklık ayarları ve RAW imaj düzenleme desteği geliyor.

Adobe'dan yapılan açıklamada uzun bir zamandır devam etmekten olan beta sürecinin sonuna gelinerek, kullanıcılardan gelen mesajlar ve istekler doğrultusunda yeni sürümün hazırlandığı vurgulanırken, amaçlarının fotoğraf düzenleme ihtiyaçları için bilgisayar kullananların da kolaylıkla anlayabileceği bir yazılım oluşturmak olduğu dile getirildi.

Bazı internet sitelerinde ve dergilerde Adobe Lightroom'un Apple'ın Aperture yazılımı ile kıyaslanmasını değerlendiren ürün müdürü Tom Hogarty kendilerinin Aperture'ü bir rakip olarak görmediği, bu tip yorumların yapanları bağlayacağını ifade etti. Eski sürümlere sahip kullanıcılar için ücretsiz güncelleme imkanı bulunduğunu ifade eden Hogarty ürünü yeni satın almak isteyenler için ABD fiyatının 300 dolar olduğunu sözlerine ekledi.

Yazılımın 30 günlük deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz indirme link: http://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=3669&fileID=3450

Alıntıdır: Teknoajan

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Evet RawShooter'ın devamı olan Lightroom'da RAW işleme yeteneği yeni eklenmiş. Teşekkürler metni yazan kişiye eheh.

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Vista'ya geçiş yapanlara hayırlı olsun :)

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Xp kullanıp vista teması kurmak daha iyi olmaz mı?(Tabii nasıl yapılacağını bilmek lazım.)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
lb.bingol dedi ki:
Xp kullanıp vista teması kurmak daha iyi olmaz mı?(Tabii nasıl yapılacağını bilmek lazım.)
Sizi Vistayı yalnızca bi temadan ibaret gördüğünüz için kutluyorum ve acilen 3gün boyunca sabah akşam tok karna Windows Vista (home basic dışında) kullanmanızı tavsiye ediyorum.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
m1903 dedi ki:
lb.bingol dedi ki:
Sizi Vistayı yalnızca bi temadan ibaret gördüğünüz için kutluyorum ve acilen 3gün boyunca sabah akşam tok karna Windows Vista (home basic dışında) kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Bir de güvenlik açısından baksan diyorum.Hani stabillik açısından...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
lb.bingol dedi ki:
m1903 dedi ki:
lb.bingol dedi ki:
Bir de güvenlik açısından baksan diyorum.Hani stabillik açısından...
evet bakıyorum xpden daha iyi.Aklıma gelen örneklerden driver problemleri geliyor.Xpde driver bi problem çıkarsa işletim sistemi hemen kendini kapatıyordu.Ama vistada öyle değil.Sorun çıkaran driver önce sonlandırılıp sonra tekrardan çalıştırılıyor hemde işletim sistemine birşey olmadan.Tek sorun oyun oynuyor ediyorsanız oyunun kilitlenebilmesi.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
lb.bingol dedi ki:
Peki güvenlik???
bütünleşik gelen Windows Defender var.Xpde hiçbişey yok.Bu arada şu konuda tartıştığımız şeye bak yaw :D

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Gene aynı mesele,ben senden önce de bu konuda biriyle tartışmıştım.Sadece Windows Defender'dan medet umarsan bilgisayarın kargalı mısır tarlasına benzer.İlla ki Windows Defender diyorsan onu XP'de de indirebilirsin.

Denizhan Dakılır

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Windows Vistanın Xpden farklılığı.

1. Görünüm daha güzel.
2. Directx 10 yüklü olduğu için oyun görünümünden yüksek kalite.
3. Vista xp den şu anlık daha güvenli hackerlar ne yapar bilemiyorum.
4. Driver sorunları çıkartmaması.
5. Yüksek Perfonmans.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Denizhan Dakılır dedi ki:

1. Görünüm daha güzel.
5. Yüksek Perfonmans.
Sen bizim tartışmanın başını okudun mu?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Denizhan Dakılır dedi ki:

1. Görünüm daha güzel.
5. Yüksek Perfonmans.

1-Açıkçası bir üstünlik değil. Uzunca süre WinXP olarak kullandım.
2-DirectX 10 kullanılabilmesi için uyumlu oyun ve uyumlu grafik kartı gereksinimi var. Onun dışındaki her uygulamayı DirectX 9L (başka isimleri de var) kullanıyorsunuz.
3-Nispeten güvenli
4-Sürücü sorunu yok zira bazı sürücüler hâlâ doğru düzgün değil veya yok. Bu konu yeni çözüldü diyebilirim; zira kart okuyucumun sürücüsü (C-Media sağolsun) Vista kullanmaya başladıktan 1 ay sonra geldi.
5-Daha verimli performans diyelim; Belleği düzgün kullanabilen ilk Windows sürümü.