Adobe CS5-3DYazı yazma

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Adobe Photoshop CS5 3D tasarımında yazı yazma

ztyhxc.jpg

Evet şimdi başlaya biliriz.
Bir tane 600*600 bir belge olurturalım.

rc5ul3.jpg

Bunu da açtık şimdi gelelim yazımıza

14lo48x.jpg

Yazı sitili olarak Antimony Funk seçtim farklılık olsun diye şimdi gelelim 3D görüntülenmesine : )

2ro1i11.jpg

3D geldik den sonra; Seçenekleri yazalım şunları yapmanız lazim ilk başta ekranda da görüldüğü gibi Selected Layer(S) seçimimizi yapıyoruz sonra 3D Perosee Object tıklıyoruz oradan sonra Create Butonuna tıklıyoruz vede sonra sizde bir onay kutucuğu gelecek buna yes tıklıyorsunuz, bende gelmiyor çünkü ben yok say dedim diğer çalışmalarımda ekranda görünmesine gerek yok diye yoksa dedim, sonra şu pencere geliyor,

ilgakn.jpg

Şimdi bura da düzenlemeleri yapacağız, nerde, ne şekilde olsun Arkada mı? Önde mi? vs gibi

Tek tek anlatmaya çalışacağım; Resimli olarak biraz nasıl olacak,

99jg9y.jpg

2pze3ox.jpg

f37uvp.jpg

Şekillerde nasıl bir şey yani (şekiller mevcut yazı için),
Back veya All seçeneklerim dediğimde orada da nasıl yazının görüntüsü olacağını ayarlayacağınız bölüm de mevcut resimde de gösterdim.(Biraz karıştırma yapmanız lazım o zaman ne demek istediğimi anlarsınız). Diğerlerini kısaca yazacağım;

Extrude: yazının boyutları ile ilgili

Bevel: yazısın yüksekliği veya genişliği ile oynayabilirsiniz

Scene Settings: ışık ayarları, yazısın resme gömülmesi gibi farklı şeyler, nerde duracağı gibi ek seçenekleri

2guccoh.jpg
Görüntüleme Seçenekleri vardır bunlar; 3D Axis, 3D Ground Plane, 3D Light ve 3D Selection Seçenekleri vardır ve de Show All (hepsini göster), Hide All (hepsini Kapat) seçenekleri de mevcuttur.

İşlemlerimizi yaptık dan sonra OK butonuna tıklayarak 3D yasımızı bitirmiş oluruz. Evet bundan sonrası size kalmış benden bir örnek ve de CWXLS’nin son halini görelim;
Önrek;

212u1ag.jpg

CWXLS’nin Son Hali;

24kz22p.jpg
[[
http://www.cyber-warrior.org

[