Adobe, AIR'i Fazla mı Gazlıyor?

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Başarılı bir çoklu platform çalışma ortamı olan AIR için yeni rakamlar yayınlandı. Peki Adobe AIR gerçekten bu kadar yaygınlaştı mı?

Adobe firması, web uygulamalarını masaüstüne taşıyan AIR çalışma platformunun bir yıl sonunda 100 milyon defa indirildiğini duyurdu. Elbette, AIR'in başarısına diyecek yok.

Büyük basın kurumları ve dev firmaların hızla AIR'i benimsemesi ve Adobe CS 4 ve PDF Reader ile birlikte AIR'in de indirilmesi, bu yüksek rakamlarda hayli etkin. Ancak işin bir de son kullanıcı yönü mevcut.

AIR'i Gerçekte Kim Kullanıyor?

Teknolojiyle fazla içli dışlı olan kitle haricinde, örneğin erişimi kısıtlanan YouTube'a giren her kullanıcı Adobe AIR'den, ne işe yaradığından veya ne kolaylıklar sağladığından haberdar mı?

Yoksa rakamlarla dans edip, kelime oyunları yapmayı pek seven basın duyuruları tarafından kandırılıyor muyuz? Son kullanıcıların Adobe AIR teknolojisini ne kadar benimsediğini zaman gösterecek.

:: Adobe AIR uygulamalarını kullanıyor musunuz?

Bilgi İçin : Adobe
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
 

BadRobot

Öğrenci
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
E-bay ve Nasdaq için çok başarılı uygulamalrı mevcut aynı zamanda Adobe Media Player'ı aktif olarak kullanmaktayım. Kendimde Flex+Air ile birlikte uygulama geliştirmekteyim. Son kullanıcı olarak bakıldığında ülkemizde çok fazla benimsenmemiş olsada, şu an için e-bay uygulamasını 1 milyondan fazla kişi aktif olarak kullanılmaktaymış. E-bay'in yalancısıyım :) . Sonuç olarak Air oldukça başarılı gözüküyor. Kullanım kolaylıkları ve son kullanıcıya sağlamış olduğu ria deneyimi oldukça başarılı.
 

MoNsTeRaZoR

Doçent
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
551
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Kendisi tam olarak ne işe yarıyor.Deneyimli biri anlatırsa okurlar için de faydalı olur.
 

JonMr

Asistan
Katılım
5 Mart 2008
Mesajlar
195
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
nasıl net framework kurup .net ile yazılan uygulamalar çalıştırılıyorsa bunda da air kurulup air uygulamaları çalıştırılıyor. arayüzü çok güzel olan uygulamalar var fakat sistemi biraz yoruyor bence.
 
Üst