Adnan Polat canlı yayında!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Galatasaray Başkanı Adnan Polat Lig TV'de Futbol Gündemi programına konuk oldu.

news_manset_resim_rr_plt4.jpg


Futbol Gündemi programı saat 14.00'de başladı. Daha önce de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Futbol Gündemi programına katılmış ve önemli açıklamalarda bulunmuştu.

"Stadımızı 15 Ocak'ta açmayı planladık. Bu planda ilerliyoruz. Başbakan'dan haber vermesini bekliyoruz. 15 Ocak için her şeyimiz hazır. İnşallah stadı 15 Ocak'ta açacağız"

"Ali Sami Yen Stadı'nın kapanışı çok duygusal olacak. Oradan ayrılmak çok kolay olmayacak. Orayla ilgili bir program hazırladık."

"Stadın satışları iyi gidiyor. Futbol takımı başarısız sonuçlar aldığı zaman satışlar düşüyor. Galatasaray'da yaşayan sporcularımızı çağıracağız. 52 bin kişilik stadı dolduracağız. Hatta dışarıda da taraftar kalır. Galatasaray'ın büyüklüğüne de bu yakışır."

"Galatasaray Lisesi bizim kültür pınarımızdır. Genel kurulunda gelirler, konuşurlar. Ben göreve geldiğimden beri eski yöneticiler bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sürekli konuşuyorlar. Faruk Süren'den başka konuşan yok. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım. Bazılarının hisleri akıllarının önüne geçiyor. Bizi eleştirebilirler ama ihtam etmeleri yanlış. Bu olaylar Galatasaray'a zarar veriyor"

"Uzun zamandan beri ailemle tatile çıkmamıştım. Çıktığıma da pişman oldum."

"Riva'ya artık yarın istesek başlayabiliriz. Galatasaray inşaat firması değil. 11 tane firmaya şartname gönderdik ve gelen tekliflere göre 3'e düşüreceğiz bunu. Genel kurula gidip, teklifleiden birini seçmek için yeniden yetki isteyeceğiz"


"Stat içi tekliflerle ilgili 14 kişilik ekibimiz var. Gelen teklifler içinden en iyisi hangisi ise ona veriyoruz. Stat içi teklifleri böyle değerlendiriyoruz. Bundan nasıl bir rant elde edebilirim ben?"

"Galatasaray'a şu anda hiç haciz gelmiyor. 40 tandeden fazla hacizi kaldırdık. UEFA'nın kara listesindeydik. Şu anda UEFA'nın elinde herhangi bir Galatasaray dosyası yok. 29 Kasım itibari ile futbolcular dışında bütün personele paraları ödendi."


ultraslanic.jpg


"Galatasaray taraftarı ile aram hep iyi olmuştur. Ultraslan ve Galatasaray tribünleri ile hep aram iyidir. Galatasaray taraftarının bana 'istifa' demesi çok üzücü benim için, hiç alışık değilim."

"Kendimi taraftar yerine koyarsam, Mehmet Cansun bana geldi. Cansun 'Ben sportif başarıya bakıyorum.' dedi. 'Sen başkanlık yapmış biri olarak bunu nasıl düşünürsün' dedim 'niye böyle düşünmeyeyim' dedi. 'Bu bana keyif veriyor' dedi."

"Elano Galatasaray'ı kafasında bitirmiş. Bu futbolcu ile bir sözleşme var. Adnan Sezgin ne yaptı bununla ilgili olarak, 'biz buradan kaç para alırsak diye' sordu. Sezgin Florya'da her işle ilgileniyor."


"Rijkaard 'Ibricic ve Misimovic'ten hangisini alabiliyorsanız onu alın' dedi."

"Hagi'nin elinde 100 futbolcu var. Bazılarını tanıyor. Bazılarını tanımıyor. Adnan Sezgin'in elinde bir bütçe var. Sezgin bu bütçe dahilinde transfer yapıyor. Sezgin müzakereler de beni günde 10 kez aradığı oluyor. Transferi en son yine hocaya soruyoruz. Sezgin transferi yapan kişi değil ama oyuncu önerileri Sezgin'e geliyor. O da teknik direktöre sunuyor. Medya Adnan Sezgin'i sevmez. Çünkü ağzından laf alamazlar."


"Galatasaray'a en ufak zararı olanı ben kapının önüne koyarım. Sadece birileri istiyor diye ben Adnan Sezgin'i yollamam. Sezgin kendisine verilen işleri yapıyor."

"Benim amacım Galatasaray yönetimsel kararları alsın ama bunu profesyoneller yapsın. Galatasaray'da artık futbol şubesi yok. Benim 5 tane yöneticim var. Bunların görev tanımı var. Bunları bana değerlendirip gönderin dedim. Buradan gelen sonuçlarda görevine en uygun olan Adnan Sezgin çıktı. Hagi'ye transfer konusunda tam yetki verdik. Uygulaması Adnan Sezgin'dir. İşini yapamayan gidecek. Ne Hagi kalır, ne Sezgin kalır.."

polatic2.jpg


"Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe'dir. Bizim rekabet anlayışımız sadece futbol değil. Biz tüm kulüpten bahsediyoruz. Bunu düşündüğümüzde tek rakip Fenerbahçe."

"Kavga insanları bir yere götürmüyor. Biz kavga ile bir yere gidemeyiz. Biz rakibimizle her alanda rekabetimizi yapalım. Bu rekabetten de Türk futboluna katkımız olsun, bir ekonomik güç oluşturalım dedik. Kavgayı bırakalım, tartışalım. Kürek yarışlarında Galatasaray şampiyonu oldu. Ben Fenerbahçeli kürekçilere, Aziz Yıldırım Galatasaraylı kürekçilere madalya taktı. Biz orada bunu yaptık ne yapsaydık birbirimizi denize mi atsaydık ama medya kavga etmemizi istiyor. Çünkü bu işlerine geliyor."

"Sadri Şener dün kulağıma eğildi ve 'Senin yüzünden lider oldum sevinemiyorum, senin üzüntünden dolayı' dedi. Türk futbolunun kavgaya değil barışa ihtiyacı var."

"Türk Telekom Arena'ın açılışına doğru Galatasaray'a marka isimleri getirelim dedik. Frank Rijkaard ile Madrid'de anlaştık. Rijkaard ile ilgili hiç kimse kötü konuşmuyordu. Daha sonra Rijkaard yer yere vuruldu. O zaman Rijkaard'ı eleştirselerdi benim gözlerimde değerleri olurdu. Rijkaard'ı Türkiye konusunda uyardım."

polat3.jpg


"Kalli, Fatih Terim ve Gerets çok otoriter ve disiplinli hocalardı. Türkiye'de oynanan futbol Avrupa futbolundan çok uzak. Türkiye'de futbol oynanmıyor, savaş oluyor. Oyuncular çok sık sakatlanıyor. Avrupa'da yokuz. Böyle futbol olmaz ki, fiziksel eylemle olmuyor. Rijkaard bu yüzden başarılı olamadı. Rijkaard ve Skibbe yumuşak huylu hocalardı."

"Hagi Misimovic'i affeder mi bilmiyorum. Tamamen onun kararı..."


"Hagi, 'Ben Avrupa'da çıkışta olan genç futbolcuları, savaşan futbolcuları istiyorum' dedi. Ocak ayında transfer olacak." (Sinan Engin'in 3-4 tane sözünü doğrulayarak)

"Baros'u almadan önce kontrole de yolladık ama son maçta yine sakatlandı. Milan Baros'un şu sakatlığı olmasa ilk defa bu hafta uzun zaman sonra hiç sakat oyuncumuz olmayacaktı."

"Fatih Terim ailemle bir karar aldık. Ben burada çok acı çektim. Artık yurtdışında çalışmak istiyorum. Beni affedin dedi."

"Lincoln, Elano ve Keita beni hayal kırıklığına uğrattı. Keita çok yetenekli bir oyuncuydu. Disipline uymayan bir futbolcuydu. Rijkaard 'o gelse bile ben onu kadroya almam' dedi. En son kimseye haber vermeden gitti. Oradan da Dünya Kupası'na katıldı. Keita'yı satmak zorunda kaldık. "


"En büyük rakibimizin geliri 200 milyon Euro'ya dayanmış. Siz 60 milyon Euro ile hadi 1 sene mücadele ettiniz. İkinci yıl edemezsiniz."

"Galatasaray'ın geleceği ile ilgili çok önemli şeyler yaptık. Ama sportif başarı olmadı mı tek sorumlu benim. Onları üzdüm. Galatasaray taraftarından özür diliyorum. Galatasaray'ın futbol olmadığını görüyorlar ama futbol bizim için çok önemli. Ultraslan benim bir gün hakkımda kötü konuşmadı, bağırmadı ama en son onların da bana tepki göstermesi benim içimi acıttı."

"Mehmet Helvacı birleşme konusunda imkansızı başardık dedi. Bunun hukuksal boyutunu da Mehmet Helvacı yaptı. Ama 'ben yaptım' demekle olmuyor. Bu bir takım oyunu. Helvacı maksadını aşan açıklamada bulundu. Başkanın yol vermediği hiç kimse bir şey yapamaz."

"Murat Yalçındağ Manisaspor maçından sonra beni aradı. Biz Şeref Tribünü'ndeyiz, yenildik, taraftar tepkili dedi. Helvacı daha sonra telefonu aldı ve 'biz medyaya açıklama yapalım' dedi. Önce yapmayın dedim ama Helvacı 'yapalım' diye ısrar etti. Daha sonra ben sabah tekrar aradım ama Mehmet'e ulaşamadım toplantıyı 'yapmayın' diyecektim. Bu medyada çok büyütüldü."

"Varsayalım Galatasaray'ı düşünün ki biz bıraktık gittik, her şey düzelecek mi?"

"2012 UEFA kriterlerine geldiğimiz vakit. 3 ayda bir federasyona borçluluk belgesi yollayacaksınız diyor. Sportif başarı tabii ki çok önemli. Olursunuz ama sonra krize girersiniz. Bizim başımıza geldi. Galatasaray 2001'den beri krizde. Suçlu biri varsa o da benim. Başkasında suç arayamam."

"Galatasaray 1995 sonunda kredi borcu sıfırdı. 2006'da geldiğim vakit kredi borcumuz 60 milyon dolardı. Şu anda baktığımz 111 milyon dolar var. Niye arttı 32 milyon doları birleşmede kullanmak için alınan hisseler. Galatasaray'ın hisselerini mi sattık? Hayır, gelir artışı yaptık. Galatasaray Mobile ve GS Bonus'un getirileri olacak. 180 milyon dolar altında imza altına alınmış sponsorluk anlaşmamız var"

"Son 5 yılın harcamaları, her şey bunların içinde toplam 300 milyon dolar. Yıllık 60 milyon dolarla idare ediliyor."


"Sportif neticelerle ilgili satışlar kötü gidiyor. Hem sponsorluklarda, hem GS Store'larda düşüş var."

"Haldun Üstünel ile aramızdaki olaylar aramızda kalsın. Haldun ile hala görüşüyoruz bana mesaj atar, arar, moral verir ama yönetimde geçenleri konuşmayalım"


"Hagi artık çıkışa geçmiş savaşan futbolcu istiyor. Kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Herkes Galatasaray'dan gönderebilir buna ben de dahil. Galatasaray formasını giyenlerden özel yaşantısı ile buna uymayanlar var. Bunlara artık tahammül edilmeyecek."

"Arda'nın kaptanlığından memnunum. Onun gönlünde yatan Avrupa'da oynamak ama bunun için daha çok çalışması gerekiyor. Ama Arda'nın bunu da başaracağına inanıyorum. Arda bu sezon sonuna kadar hiçbir sosyal aktivitede bulunmayacak."

polat4.jpg


"Elano'nun gitmesinden 5.1 milyon Euro para kazandık. 9 milyon Euro da bir taahhütten kurtulduk."

"Lorik Cana ve Pino'nun katkısı olduğunu düşünüyorum. Misimovic yerinde bir türlü oynamadı ve şu anda durumu belli. Musa'yı denemek için aldık. Serdar Özkan'a her türlü imkanı verdik ama o bu formayı giymek istemiyorsa başka forma giyer."

"Sabri, Servet, Arda, Hakan Balta milli takımda sakatlandı. Milli Takım doktorları, Galatasaray doktorlarını arayacak. Milli takım bize çok zarar verdi. Biz milli takıma oyuncumuzu kafanızı sokacaksınız diye yolluyoruz. Federasyon da buna dikkat edecek ve bir oyuncunun sakatlığı varsa milli takımda oynatmayacak."

"Galatasaray'ın lehine hiç bir kritik karar verilmiyor ama Galatasaray aleyhine çok kolay veriliyor. 6 maçta çok hayati anlamda hata var. Merkez Hakem Kurulu'nun kararlarından son derece rahatsızım. Kayseri maçına Trabzon bölgesinden hakem çağrılıyor hem de tecrübesiz bir hakem."

"Futbol dışındaki branşlarda basketbolda rakibiniz 15 Milyon Euro'ya takım kurarken, sen 5 milyon Euro'ya takım kuruyorsun. O zaman da rekabet olmuyor. Ama erkek basketbol takımımız bu sene ligi ilk 4 içerisinde bitirir. Kız basketbol takımımızın şampiyon alacağını düşünüyorum. Erkek ve bayan voleybol takımımız bir atılım içerisinde. 6 bin kişilik bir salon yapacağım. Voleybolcular için de Florya'ya bir salon yapacağız."

"Arda'yı kupa kaldırmadan göndermeyeceğim. Mehmet Topal transferinde oyuncu gitmek istiyor biz onu nasıl frenleyebiliriz? Arda'nın yeri tabii çok ayrı. Kaptan giderken de kaptan gibi gitmeli."


"Benim her maça gitmem gerek diye bir mecburiyet mi var?"

"Scout ekibi kurduk. Şu anda Güney Amerika ve Kuzey Amerika'da futbolcu izleyen 15 kişilik bir ekip kuruldu. Cüneyt Tanman da bunun koordinasyonunu sağlıyor. Beğendiklerini tutacak, beğenmedikleri yollayacak. Taffarel Brezilya pazarını bizim için izleyecek"


"Ya Kewell, ya Nonda gidecekti. Nonda'nın dizinde bir problem vardı. Rijkaard Nonda'nın gitmesi gerektiğini söyledi. Biz de oturup, konuştuk ve Nonda'yı yolladık"

"Trabzonspor, Beşiktaş, Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarını kazanabilirdik ama şu anda sıralamada Galatasaray'ın durumu içler acısı"

"Galatasaray'ın büyüklüğü futbol takımının başarıları ile paralel değildir. Peki şu anda futbolda Galatasaray'a yakışan bir durum mu var? Tabii ki hayır. Biz bunu futbolda da başaracağız. Futbola artık daha çok vakit harcıyacağız. Taraftarımızın üzüntülerini anlıyorum. Galatasaray'da her zaman güneş vardı. Hiçbir zaman karanlığa girmeyiz. Bizim her şeyimiz açık. Alnımız açık. Bizi itham etmesinler. Ortaya belge koysunlar."


Sporx
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Adam üzülmüş yahu. :D
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Galatasaray taraftarının bana 'istifa' demesi çok üzücü benim için, hiç alışık değilim."Böyle Giderse Alışıcağa benziyorsun Adnan Polat :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Hala Adnan Sezgin'i koruyor ya.
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Sinan engin kadar yalakasını görmedim

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Hala Adnan Sezgin'i koruyor ya.
Kendini bukadar savunmaz :D
Adnan Sezgin'in eli sıkıymış , futbolu çok iyi biliyormuş.

---------- Post added at 14:34 ---------- Previous post was at 14:31 ----------

Hala tek rakibimiz Fenerbahçe diyor. :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Sadri Şener dün kulağıma eğildi ve 'Senin yüzünden lider oldum sevinemiyorum, senin üzüntünden dolayı' dedi.

Ahahahaha :D

3-4 transfer olacak diyor. Yetmez. :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Ayaküstü yalan söylüyor utanamdan.
Önceden ntvsporda Keitayı satma kararı aldık Rijkaard'a danıştık satın dedi demişti. Şimdi Rijkaard takımda tutsanızda oynatmam dedi diyor.

Biz balık değiliz başkan.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
ultrAslan'ın sana bugüne kadar niye bağırmadığını da bir açıkla bakalım...
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Anlattıklarına çocuklar bile inanmaz.
Hele o Helvacının toplantı muhabbeti. Yok geç gitmiş ona bilgide , hazır toplanmışken bir iki dk konuşalım demişler. Heee bizde bu yedik :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
"Varsayalım Galatasaray'ı düşünün ki biz bıraktık gittik, her şey düzelecek mi?"

Cevap veriyorum: Evet :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Aynen :D

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:13 ----------

konu geldi 2012'ye :D

trailer-2012.jpg
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
TS duymasın kavga çıkabilir. :D

Sadri başkan kankasıymış.
Adnan Polata üzülmekten kendi durumuna sevinemiyormuş Sadri başkan :D

---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:18 ----------

adnan polat: "sinan'cim en iyi bilirsin.. "
- sinan engin: "evet.. "
adnan polat: "daha söylemedim sinan neyi biliyorsun"
- Sinan Engin: Anladim ben
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Sinan Engin bu bilir. :D

Haldun konusunda sallıyor yine.
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
2 iyi haber varsadece.
GSTV şifresiz olacak , Scout takımı kuruldu.

---------- Post added at 15:48 ---------- Previous post was at 15:45 ----------

Brezilyadaki gözlemcimiz Taffarel'miş :)
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Geçsinler Brezilya'yı ya. Elimizde patlıyorlar. :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Amerika milli takımımının yardımcı hocası Türkmüş. Oda varmış takımda.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Sanırsam Sporx de çöktü. :D Yeni bilgileri ekleyemedim.
 
Üst