Adıyaman'da Petrol Sevinci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mai Nai
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
25339.jpg

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, yeni açılan bin 420 metre derinlikteki sondaj kuyusundan petrol çıktığını söyledi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü tarafından petrol arama çalışmaları kapsamında, Doğu Şambayat-1 Lokasyonu artezyen kuyusunda bin 420 metre derinlikte petrol bulundu.

Ham petrolün çıktığı Doğu Şambayat-1 artezyen kuyusunda, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir ve diğer yetkililerle birlikte incelemelerde bulunan Adıyaman Valisi Sodan, Doğu Şambayat-1 Lokasyonu artezyen kuyusu sondaj çalışmalarına TPAO'nun yaklaşık 1 ay önce başlandığını belirterek, sondaj derinliği bin 420 metre olan bu kuyuda günlük petrol üretim kapasitesinin 400 varil olduğunu belirtti.

Sondaj kuyusunun artezyen üretim yaptığını ve çıkarılan petrolün kalitesinin orta kalite olduğunu ifade eden Sodan, ''Önümüzdeki dönemde daha iyi yapılacak sondajlarla daha da güzel neticeler alacağımıza inanıyorum'' dedi.

http://www.trthaber.com/haber/ekonomi/adiyamanda-petrol-sevinci-12244.html

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Petrol mü onun zamanı geçmedimi artık. Yada çok geç kalmadık mı diyeyim daha doğru olsun. Neyse bunada şükür.

Bu arada bende trt haber takip etmeye başladım ne kadar güzel olmuş sitesi. Benim çok hoşuma gitti tasarımı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
yakında kuyu kapatılır takipçisi olun görürsünüz güneydoğuda çok gördük bunları hepsini kapattılar yok rezerv yok dediler bir sürü palavra o yüzden boş yani. Hem bu ülkenin uranyum madenini yakıt bankası sözleşmesi ile batıya peşkeş çekilmiş durumda petrol çıksa ne olacak ki onu da bir anlaşma ile amerikaya avrupaya peşkeş çekilir olur biter fazla sevinmeyın yani.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
yakında kuyu kapatılır takipçisi olun görürsünüz güneydoğuda çok gördük bunları hepsini kapattılar yok rezerv yok dediler bir sürü palavra o yüzden boş yani. Hem bu ülkenin uranyum madenini yakıt bankası sözleşmesi ile batıya peşkeş çekilmiş durumda petrol çıksa ne olacak ki onu da bir anlaşma ile amerikaya avrupaya peşkeş çekilir olur biter fazla sevinmeyın yani.

Eskidendi onlar

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29

Eski yada yeni. Petrol içinde yüzsek genede aynı fiyata alırız benzini.

Örnek mi , 3 tarafı denzilerle çevrili bir vatanımız var. Dünyanın en pahalı balığı gelıyor sofraya ( Daha doğusu tezgaha) Sofraya teğet geçiyor :)

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Zamanı geçmiş gibi görünse de ben yine şaşırıyorum, kendi petrolümüzü birilerine sormadan çıkarabilecek miyiz diye, Adamlar uzaya, mars'a gidiyor biz daha kendi arabımızı üretmekten aciziz.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
eskide dediğin yakıt bankası sözleşmesi antlaşması 2010 yılında imzalandı yani çok eski değil bir yıl önce kaçımızın haberi oldu kaç gazete yazdı kaç muhalif dile getirdi hiççççç.