Adını Feriha Koydum'un Afiş Resmi Niye Çalıntı?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Daha çıktığı ilk gün farkettim de konu açmak nasip olmamıştı. Niye bu kadar bariz bir çalıntı yapma ihtiyacı duymuşlar ki anlamadım.

curious_case_of_benjamin_button_ver3.jpg

adiniferihakoydum.jpg

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Kafa basmadığı için olabilir mi?
Hazır yapılmışı var niye uğraşsınlar ki

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Film bilinmeyen bi film olsa hadi çal da, bu kadar bariz yapılmaz.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yaraticiligi olmayan adamlar bu isleri yapınca böyle oluyor iste, daha ne örnekler var...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Suratların yarısını kesip, sağa ve soal yerleştirmek telif hakkı olan bir şey de haberimiz mi yok? Yazılı belge mi var? Patentini mi almışlar? Kimsenin aklına gelemeyecek bir resim tekniği mi?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yaprak dökümü finale giderken donen fragmalar da alacakaranlik filminden araklamaydi, bizimkiler özenelim derken direk kopyasını çıkarmayı daha kolay buluyorlar. çakma dizi yapıp da alakamiz yok diyenler de vardı(artı 18 gibi).

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Suratların yarısını kesip, sağa ve soal yerleştirmek telif hakkı olan bir şey de haberimiz mi yok? Yazılı belge mi var? Patentini mi almışlar? Kimsenin aklına gelemeyecek bir resim tekniği mi?

Aynen. Bir surat koyup önüne filmin ismi yazılı binlerce afiş var. Bunlarda mı çalıntı oluyor. Ha birebir efektleri, yazı stilleri arka planları falan kullansalar tamam diyeceğim. Öyle birşey de yok. Her iki kafanın bu şekilde koyulduğu bütün afişlere çalıntı mı diyeceğiz?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
görüyoruzki bizim halkımıza böyle seyler gidiyor adamlar ne yapsin neden ugrassın... Fontlari bile birebir araklamıslar.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162

Aynen. Bir surat koyup önüne filmin ismi yazılı binlerce afiş var. Bunlarda mı çalıntı oluyor. Ha birebir efektleri, yazı stilleri arka planları falan kullansalar tamam diyeceğim. Öyle birşey de yok. Her iki kafanın bu şekilde koyulduğu bütün afişlere çalıntı mı diyeceğiz?

Afişi yapan arkadaşlar belli oldu :w00t:

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bu çok yapılan bir şey, bence çalıntı olarak kabul edemeyiz. Ancakbu insanların (çalmış kabul ettiğimiz) yaratıcılıklarının olmadığını ya da az olduğunu gösterir. Kaldı ki, Türkiye ben orijinal bir şey göremiyorum. :D (bkz. Acun programları)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Afişi yapan arkadaşlar belli oldu :w00t:

:D Evet. ~J.c--W_ dedi genç kızı koyalım afişe, ben dedim yaşlıyı, anlaşamadık ikisini koyalım dedik. Baktık bu sefer yazıya yer kalmıyor, biz de böyle suratlarının yarısını koyduk. :P

Mike Molkovic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok guzel forumunuz var, bu kadar kalitelisini gormemistim. Insanlar kaliteli, forum kaliteli, what else...