Adım Adım RAW Fotoğraf İşleme Rehberi!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Profesyonel ya da yarı profesyonel fotoğraf makine sahiplerinin kimi zaman bağımlılık derecesine getirdiği RAW formatı, en etkin şekilde nasıl kullanılır adım adım anlatıyoruz!

Bol bol fotoğraf çekiyor ve bu fotoğrafların üzerinde Photoshop gibi yazılımlar aracılığıyla dijital değişiklikler yapıyorsanız, fark etmişsinizdir; JPEG formatının en büyük dezavantajı, fotoğraf üzerinde değişiklik yapılması durumunda fotoğrafik kalitenin bozulmasıdır.

maviguvercin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
SAYIN EDİTÖRE:
Öncelikle anlatım için teşekkürler.benim size bi sorum olacak.DSLR'e yakın kompakt (sanırım slr-like deniliyor) makinelerde RAW formatında fotoğraf çeken bildiğiniz güzel makine var mı?
Mesela ben bitane biliyorum FUJİFİLM FİNEPİX S200 EXR...canon veya nikonda böyle bi makine var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gayet başarılı ve yararlı buldum. Değerlerin değişiminde ne kadar neyin değişeceği konusunda biraz daha detay verilebilseydi daha çok yararlı olurdu diye düşündüm. Teşekkür ederim. Seyit Ali Geçici

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Konu için teşekkürler fakat program olarak lightroom önermemeniz şaşırttı beni.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
son derece faydalı, teşekkürler

mustafa11111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
yeni bulduğum bir siteden bahsedeceğim sizlere. eminim bazılarımız (benim gibi) PayPal'ın Türkiye için kapanmasından sonra bazı sorunlar yaşadı internet alışverişleri için. PayToSellers.com adlı site bu duruma çare gibi duruyor. Basit olarak anlatacak olursam; eBay, Etsy ve benzeri gibi sitelerde satış yaptığınızda ödemenizi almak için genelde PayPal iyi bir yöntemdi. ama şimdi kapandı Türkiye'de. işte bu site para ödemelerinizi almak için aracı oluyor. kendi komisyonunu alıyor tabiki. ama sizde paranızı alıyorsunuz. internetten ürün satanlar vardır. denemelerini tavsiye ederim.

About – PayToSellers.com

link referans linki değildir. dilediğiniz gibi kayıt olabilirsiniz.