AdBlock uygulamaları anlatıldığı gibi değil..

Herhangi bir AdBlock uygulaması kullanıyor musunuz?

• Evet

Kullanılan: 5 62.5%
  • Hayır

Kullanılan: 3 37.5%

• Kullanılan toplam oy
    8

Kaan0616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ad block uygulamalarının batarya ömrüne katkısı ile ilgili bir haber okuduktan sonra kısa bir araştırma ile en iyisi olduğuna kanaat getirdiğim ad guard ı indirip kısa bir süre kullandım.

Bu süre içerisinde uygulama mantıken iyi işliyormuş gibi geldi çünkü özellikle internetten telefona dizi film indirip telefondan televizyona yansıtarak izlemeyi seven biri olduğumdan bu sitelerde indirme yapana kadar eskisi gibi peşpeşe yeni sekme açılmıyordu açılsa bile ordaki reklam karşıma çıkmıyordu.

Bu kısa aralıkta beni 1 ay rahat götüren mobil internet paketimin nasıl bittiğini anlamadığım ve günde 1 şarj ile günü çıkartan s6 edge min şarj sayısının neden arttığını anlamadığım anlarda aklıma ayarlardan bu istatistik bilgilerine bakmak geldi ve dehşete kapıldım, bu uygulamalar hiç de anlatıldığı gibi batarya ömrüne katkı vermemişti ve mobil paketimin yarısını tek başına yemişti..

Elbette hemen uygulamayı kaldırdım, sizlerin de kullanmaması için örnek fotoğraflar ektedir;
Screenshot_20160326-190457.png
Screenshot_20160326-190515.png
Screenshot_20160326-190515.png

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
İOS'ta böyle bir şeyin olma olasılığı %0. [emoji57]

Kaan0616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İş yerimdeki bilgisayarda bende de eklenti mevcut bir şikayetim yok çünkü bilgisayar sonuçta, limitsiz fiber'e bağlantısı var ve elektriği bataryadan değil prizden alıyor :)

Ama mobil için bu uygulamaların geneli böyle midir bilmemekle birlikte yüklediğim adblock uygulamasının bana kısa süreli kabus yaşattığını söyleyebilirim :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
süper içerik olmuş.

bu arada adblock kullanıyorsanız bari bizim sitede kullanmayın :)

tek gelirimiz reklamlar.

Kaan0616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İOS'ta böyle bir şeyin olma olasılığı %0. [emoji57]

Bunu ios androidi döver şeklinde değil de istatistiki olarak konuşmamız diğer üyelere bilgi kaynağı olabilmemiz açısından daha sağlıklı, ios için adblock uygulaması kullanıyorsanız bunun adını vererek başlayabilir, akabine istatistiki bilgileri içeren fotoğraflar ekleyebilirsiniz

süper içerik olmuş.

bu arada adblock kullanıyorsanız bari bizim sitede kullanmayın :)

tek gelirimiz reklamlar.

Sdn forum chrome uygulamasında sekme olarak sürekli açık bilgisayardan girmiyorum, haberleri ise sdn mobil kullanarak okuyorum. Mobilde adblock kabusumdan sonra birdaha kullanmayacağım için benden rahatlıkla reklam görüntülemesi elde edebilirsiniz :)
Teşekkürler buarada :cool:

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Adguard kullanmıyorum ancak Adblock fast kullanıyorum ve pil kullanımı bölümünde hiç kendisine rastlamadım.

Veri kullanımına gelince Edge Ekranı bile kendisinden çok veri harcamış listenin en altında yer alıyor....

Kaan0616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adguard kullanmıyorum ancak Adblock fast kullanıyorum ve pil kullanımı bölümünde hiç kendisine rastlamadım.

Veri kullanımına gelince Edge Ekranı bile kendisinden çok veri harcamış listenin en altında yer alıyor....

Hemen denedim, yaklaşık 1 saatlik kullanımda gözüme çarpan en önemli detay uygulama içi reklamları özellikle banner şeklinde olanları engellemiyor, mesela sdn mobil içinde ortalama 7 haberde bir reklam var ve hala orda duruyor, ad guard açıkken sdn mobil kullanılırsanız sadece alt alta haber çıkar başka hiçbişey çıkmaz karşınıza.

Ben standart olarak chrome kullanmayı tercih ettiğim için chrome da da bir engelleme görmedim, görebildiğim tek engellemeyi sadece yerleşik tarayıcıda gezerken yapıyor, mesela youtube içinde videoyu ortasında kesip pat diye ekrana gelen reklamlar hala gelmeye devam ediyor.

Bu durumda bu uygulamanın internet kotanız ve pilinizi pek de harcaması beklenmez :)

Gerçekten kallavi şekilde çalışan önüne geleni engelleyen bir AdBlock uygulaması kullanan varsa verilerini paylaşabilir, bu konu altında güzel bir data oluşacağından eminim :)