Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 12 öğrenci hayatını kaybetti

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdundaki yangında 11 öğrenci, 1 bakıcı hayatını kaybetti. 13 öğrenci ise yaralandı. Öte yandan AB Bakanı Ömer Çelik hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.

583dc0c367b0aa1af05d44e4


Bugün akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin ortaokul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı.

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler bir anda binayı sararken içeride bulunan öğrenciler korku içerisinde camlardan atlayarak canlarını kurtardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ve ambulanslar sevk edildi.

11 ÖĞRENCİ VE 1 GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ

Aladağ'daki 31 kız öğrencinin kaldığı yurtta çıkan yangında, 13 çocuğun yaralandığı öğrenildi. İtfaiye erleri ve kurtarma ekiplerinin çalışmalara devam ederken, halen 3 kız öğrenciye ulaşılamadığı belirtildi. Yaralanan ve dumandan etkilenen çocuklar, merkez ilçelerden de sevk edilen çok sayıda ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın da ilçeye gelerek çalışmaları yerinde incelediği bildirildi.

İtfaiye Daire Başkanı yaptığı açıklamada 11 öğrenci ve bir görevlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Öte yandan AB Bakanı Ömer Çelik hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak duyurdu.

'3 ÖĞRENCİNİN VARLIĞINDAN EMİN DEĞİLİZ'

Yangına ilişkin açıklama yapan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, mahsur kalan öğrencilere yönelik çeşitli söylentiler olduğu ancak mahsur kaldığı iddia edilen 3 öğrencinin varlığından emin olmadıklarını söyledi.


İtfaiyenin dört koldan binaya müdahale ederek yoğun alev alan ahşap katı söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Akgedik, birkaç öğrencinin alevlerden kaçmak için pencerelerden atlayarak yaralandığını ve tedavi altına alındıklarını kaydetti. Akgedik, şöyle konuştu:

“İçeride kaç kişinin bulunduğuna dair kesin bilgimiz yok. Bazıları içeride öğrenciler var diyor bazıları yok diyor. Yurtta toplamda 28 öğrenci kalıyor. Bazıları mahallelere dağılmışlar, tespitini yapamıyoruz. Bölge Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile bizim itfaiye araçlarımız yangına müdahale ediyor. Son kata girebilmiş değiliz. Öğrenciler hakkında sağlıklı bilgimiz yok. Öğrenciler daha çok köylerde yaşayan ailelerin çocukları olduğu için şu an ailelerinden de buraya gelen yok.”

İTFAİYE MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan, İtfaiye müdürü Nihat Sarraf, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öğrenci yurdunda çıkan yangın saat 21.00 sularında söndürülürken, binada arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yangın söndürülürken, soğutma çalışması başlatıldı. Bu arada, bina içinde öğrenci kalıp kalmadığının tespiti için arama çalışması başlatılırken, ilk 2 katta herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı, çalışmaların son katta yoğunlaştırılacağı bildirildi. Hürriyet
 
Son düzenleme:

_FAUST_

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2016
Mesajlar
6,422
Reaksiyon puanı
1,612
Puanları
113
Yaş
29
Ölenlerin ailelerinin başı sağolsun,Allah sabır versin.:(
 

Simsizz1905

Doçent
Cezalı
Katılım
9 Haziran 2016
Mesajlar
972
Reaksiyon puanı
334
Puanları
83
Allah ailelerine sabır versin. Kim bilir ne hayallerle okuyorlardı :disappointed::pensive:
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Adana Valisi: 12 cenazeye ulaştık, 22 kişi hastaneye kaldırıldı.


Allah rahmet eylesin. Çok acı bir durum. Ailelerine sabır diliyorum.
 

EsBer

Doçent
Katılım
27 Mayıs 2016
Mesajlar
533
Reaksiyon puanı
272
Puanları
63
Aman Allahım çok üzüldüm ya gencecik çocuklar...Rabbim ailelerine sabır versin.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,257
Puanları
113
Yaş
39
Büyük acı, öğrencilerin orta okul ve lise dengi olması acıyı katlıyor. Gencecik bedenler.. Diyecek söz ada kelime bulamıyorum.
 

BrknEs

Müdavim
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
Allah rahmet eylesin, Allah sabır versin umarım tez zaman da bu olayın sorumluları kimse tespit edilir ve cezası verilir.
 

Meridian

Müdavim
Katılım
8 Nisan 2012
Mesajlar
6,591
Reaksiyon puanı
765
Puanları
113
Yangın merdiveni kilitliymiş. Niye yaptınız ki onu o zaman? Allah ailelerine sabır versin.
 

usluyorum

Asistan
Katılım
10 Ağustos 2014
Mesajlar
284
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Zamanında yurtlarda kalmış biri olarak söylüyorum, orta öğretim yurtlarında yangın merdiveninin kapısını bırak yurdun ana giriş kapısı bile belli saatten sonra kilitlenir ve sabah açılır. Sebep ise yurttan kaçan öğrenciler. Önüne geçemeyince böyle tedbir alınıyor, ama işte bu tip durumlarda da felaket oluyor.

Ayrıca bu olay zaten başlı başına bir cinayet, çünkü orta okul öğrencilerinin yurtta kalması yönetmelik gereği yasak. Sadece yatılı bölge İlköğretim okulunda devlet yurdunda kalabilirler.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin.
Ölenlerin içinde müdürün kızı da varmış.
Bu arada, yangın merdiveninin kilitli olmadığı açıklandı.
Böyle bir olayda, siyasete ve provokasyona yer vermemek dileğiyle..
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Yangından Kurtulan Öğrenciler Şoku Atlatamadı


Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanan öğrencilerden üçünün Kozan Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor. Konuşamayan öğrencilerden birisininn olayın şokunu üzerlerinden atlatamadıkları görüldü.

Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı dün gece Kozan Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Öğrencilerden Şule Altun (11), Seda Topbaş (12) ve Emine Pertlek Adana’daki hastanelere sevk edildi.
Yasemin Kara (13), Hatice Sultan (12) ve Nefize Sarıkaya'nın (14) tedavileri devam ediyor.

Olayın şokunu üzerinden atamayan öğrencilere Kozan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) görevlileri psikolojik destek veriyor.
Öğrenciler olayın şokundan dolayı konuşamazken Yasemin Kara’nın babası Mehmet Kara: “Ben olayı bir yakınım beni arayınca duydum. Hemen muhtar ile yurdun olduğu yere gittik fakat kızımızı buraya getirmişler. Durumu iyi" dedi.

Nefize Sarıkaya’nın babası Hüsamettin Sarıkaya’da olayı, "Televizyondan öğrendim. Sonra bir yakınım aradı öyle öğrendim. Konuştuğu zaman ağlamaya başlıyor ama kızımızın durumu iyi. Bir sıkıntı yok" diye konuştu. İHA
 
Üst