TRABZONSPOR'un çiçeği burnunda transferi Brezilyalı Jackson Avelino Coelho. Bir diğer ismi ile Jaja, Bordo mavili camiaya mesaj gönderirken, rakiplerine de gözdağı verdi,
Gösterişli fiziği ve dayanıklılığı ile dikkat çeken Jaja, 43 numaralı ayakkabısının da hakkını veriyor. İsabetli ve sert şutları ile tanınan Jaja, bilinmez yönlerini SPOR 61 okurları için anlattı.
Spor 61 Genel Yayın Yönetmeni Ali kemal Yazıcı sordu, Trabzonspor kulübünün tercümanı Halil Yazıcı, çeviriyi yaptı, Jaja tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.
Bütün hayatını futbola adayan Jaja, son kitabını lise çağlarında okumuş. Dinine bağlı bir insan olarak lise çağlarından sonra İncil'den başka bir kitap okumuyor. İncile karşı büyük bir bağlılığı var ve sadece İncil'i okumak kendisine yetiyor.
Gece hayatından zevk almayan ve bir kız arkadaşı bulunan Jaja, sakin ve mütevazı bir yaşamı tercih ediyor.
İSTANBUL'a geldiğinde gördüğü ilgi ve Olimpiyat stadında ki Bursaspor maçını hala unutamadığını belirten Jaja, Trabzon'a geldiğinde hissettiklerini ise şöyle anlattı:
“Şehirdeki insanların ilgisi, kulüptekilerin yaklaşımı benim için yeteri kadar etkileyici ve şaşırtıcı oldu.Burada geçirdiğim üç hafta yeterliydi. Burada futbolcuların genel durumu, yaklaşımı nasıldı bunları keşfetmeye çalıştım. Antalya'da ilk defa ilk tertipte oynadım. Galibiyetle çıkmak istedik, benim içinde zor bir maçtı, ne kadar hazır olursanız olun ilk maçlar hep sıkıntılı geçer. Ama geride kalan üç hafta benim için tatmin ediciydi.”
TRABZONSPOR'un, bir şehir kulübü olarak ayrı bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Jaja bu tespitlerinde de, “Trabzonspor'un Türkiye içindeki önemi ortada. Trabzonspor'u bu zamana kadar oynadığım takımlardan farklı kılan şey takımın şehir için taşıdığı önem. Bu zamana kadar bir şehir için bu denli öneme sahip bir takımda bulunmadım. Türkiye'nin hatta dünyanın neresine giderseniz gidin, Ukrayna'da veya Norveç'te, isminden, geleneğinden bahsedilen bir kulüp Trabzonspor. Oynadığım yerler bu kadar göz önünde olan, hakkında bu kadar konuşulan, etrafında bu kadar haber yazılıp çizilen yerler değildi. Birinci ve en önemli şey takımın şehir için taşıdığı önem” ifadelerine yer verdi.
AURELİO gibi Türk vatandaşı olarak Türk Milli takımda oynamayı düşünüp, düşünmediği konusunda ki sorumuza dikkatli yaklaşan Jaja, aklının Brezilya Milli takımında olduğunu belirtirken, Türk milli takımı içinde açık kapı bıraktı ve, “Gelmemin üzerinden çok az zaman geçti. Şu anda Türk vatandaşı olmak, Türk Milli takımında oynamak gibi bir düşüncem oluşmadı. Bu evet veya hayır anlamına gelmesin, fakat Brezilya Milli takımında tabiî ki oynamak isterim, Ama öyle ortamlar, öyle koşullar oluşur ki, olumlu bir şekilde yaklaşabilirim. Bu nedenle şu anda evet veya hayır diyerek bir şeylerin önünü kapatmak istemem” şeklinde konuştu.
İSTANBUL kulüplerinin yaptığı transferleri değerlendiren ve Misimovic, Guti, Querasma ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Jaja, bu isimlerle transfer gündeminde yer almasının kendisini mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığını belirterek, “Her oyuncunun kendi hikayesi, her oyuncunun kendi hedefi vardır. Onlarda o takımlara katkı sağlamak için gittiler, onlarda sahaya birinci olmak için çıkacaklar, hiçbir futbolcu hele ki bu düzeyde transfer yapan futbolcu ikinci olmayı kabul etmez. Sahaya çıkıldığı zaman herkes elinden geleni yapmaya çalışır, ben de o amaçtayım. Sahaya çıktığım zaman takımımın birinci olması için çaba göstereceğim. Onlarda bu uğurda mücadele edecekler” diye konuştu.
TEKNİK direktör Şenol Güneş'in basın toplantısında, kendisi için yaptığı, “Antrenmanlara ara verdiğinde kilo almaya müsait bir bünyesi var” açıklamasını da değerlendiren Brezilyalı futbolcu, Güneş'e hak vererek, “Allah korusun, çok büyük bir sakatlık geçirirsem ve antrenman yapmazsam kilo alma riskim var. Ama aksine bir durumda var. Tatilde ne zaman Brezilya'ya gitsem dönüşümde gidiş kilomun altında bir kilo ile dönüyorum ve bu da beni çalıştıran Teknik adamları şaşırtıyor. Çok uzun bir süre antrenman yapmaktan mahrum olmazsam böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalmam” dedi.
TRABZONSPOR taraftarına mesajı olup, olmadığını sorduğumuzda hiç düşünmeden cevap veren Jaja, “Burada bana gösterdikleri ilgi ve sıcaklığa cevap vermek istiyorum. Bu yönde sorumluluğumun çok büyük olduğunu da biliyorum. En kısa sürede buna cevap vermek için çalışıyorum. Taraftarımızdan isteyeceğimiz fazla bir şey yok zaten bizi yeterince destekliyorlar ve en önemli itici güç olduklarını gösteriyorlar. Buna en çarpıcı örneğim ise Fenerbahçe ve Liverpool maçlarında taraftarın muhteşem atmosferinin etkisi ile maça kendimi veremedim. Kenardan hayranlıkla kendilerini izledim. Muhteşemdiler” diyerek sohbeti noktaladı.
Kaynak