Adamlar Neleri Şikayet Ediyor Bir Bilseniz

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
Aşağıda anlatılanlar Wall Street Journal tarafından yayınlanmış gerçek şikayetlerdir

1. Compaq Press any key komutunu Press return key şekline dönüştürmeyi düşünüyor. Neden? Any tuşu nerede sorusuna cevap vermekten baygınlık gelmiş.

2. Bir müşteri, üzerinde toz koruyucu olduğunda fareyi kullanmakta gucluk şektiğinden dert yanmış. Toz koruyucu dediğinin farenin plastik paketi olduğu ortaya çıkmış.

3. Disklerinin hatalı olduğunu savunan müşteriye diskleri satıcıya yollayin denmiş. Satıcının eline geçen mektuptan disklerin fotokopileri çıkmış.

4. Dell şirketinin bir müşterisi bilgisayarının faks çekememesinden şikayet etmiş. 40 dakikalık bir telefon görüşmesi sonucunda adamın kağıdı monitöre dayayıp Gönder tuşuna bastığı ortaya çıkmış.

5. Bir IBM müşterisi dökümanı yazıcıya aktaramadığından şikayet etmiş. Bilgisayar yazıcıyı görüyor mu? sorusuna karşılık Ekranı yazıcıya doğru çevirdim ama hala görmüyor cevabını vermiş.

6. Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor diye Dell firmasını arayan kadın sürekli Ayak pedalına basıyorum basıyorum makinadan hiç ses gelmiyor demiş. Ayak pedalı dediğinin fare oldugu ortaya çıkmıs.

7. Novell Netware in ünlü hikayesi:
NetWare: Buyrun SysOp.
Adam: Bilgisayarın kahve taşıyıcısı kırıldı. Garanti kapsamındayım, ne yapmam lazım?
Netware: Kahve taşıyıcı mı?
Adam: Evet bilgisayarın önündeki!
Netware: Pardon anlamakta güçlük şekiyorum. Bu kahve taşıyıcıyı nereden aldınız. Promosyon falan mı? Üzerinde bir marka var mı?
Adam: Bilgisayarla birlikte geldi. Promosyon olup olmadığını bilmiyorum. Üzerinde 24X yazıyor.
**(Bahsedilen cihaz CD player olur, 24X herkes için çok şey ifade etmeyebilir diye...)

8. Bir IBM müşterisi: İlk disketi sürdüm. İkincisini sürerken çok zorlandım. Üçüncüsü asla içeri girmiyor.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Zeka seviyesi çok ileri olanlar gibi aksi istikamette olanlar da var. Cüneyt Arkın'ın filimleri bile daha gerçekçi.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
4. 5. olaylar epey meşhurdur. Uzun diyologlulardı, forumlarda dolaşıyordu burada bayağı kısaltmışlar. Sanırım diğer maddeler de uzun bir komedinin özeti oluyorlar.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Work and Travel ile Amerika'ya giden arkadaşlarımın Amerikalılar'ın zeka seviyeleri ile ilgili başlarından geçen olayları anlattıktan sonra bu tür olaylara inanır oldum :D

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
6. Yeni aldığım bilgisayar çalışmıyor diye Dell firmasını arayan kadın sürekli Ayak pedalına basıyorum basıyorum makinadan hiç ses gelmiyor demiş. Ayak pedalı dediğinin fare oldugu ortaya çıkmıs.

Yok artık daha neler :)

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
:D hepsine inanırım. bende teknik serviste çalışıyorum ve böyle müşterilerle karşılaşabiliyorsun. geçen bi dede geldi sorununu anlattı, kasayı getir bakalım dedim, dede bilgiler ekranda kalmaz mı diye cevap, verdi yarım saat olayı anlatmaya çalıştım. :D daha dün adamın biri mouse almaya geldi, bana sordugu soru şu:" ekranda ok var bişey olmaz dimi. " olayı anlamaya çalıştım ama herhalde mouse ı bozuldugu için hareket ettiremiyo onu anlatmaya çalışıyor hala anlamadım ne demeye çalıştı, zararı olmaz dedim yolladım :D kesin yaşanmıştır bu yazanlarda :D :D