ACTA türkiye ye geliyor

Bu konuyu okuyanlar

erde89

Asistan
Katılım
4 Nisan 2012
Mesajlar
119
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar hepiniz AKK, kota vb. gibi dertlere düşmüşsünüz ama çok yakında bunların hiç bir anlamı kalmayacağını görecEksiniz.

Neden mi?

Çünkü HADOPI yasası adıyla bilinen ve Fransa' da uygulanan yasa meclise sunuldu. Bu yasa bilindiği gibi AB' nde ACTA olarak geçmişti ve reddedilmişti. Ama Fransa' da bu yasa hala var ve o yasanın kopyasını bizim idareciler Türkiye' ye uygulayacaklar.

Yasa ne getiriyor? Kısaca şöyle söyleyeyim. Diyelim ki bir yerden birşey indirdiniz ve bunun telif hakkı var. Devlet bunu anlayacak altyapıya sahip oluyor ve anında müdahele ediyor. Ne mi yapıyor? Önce size resmi bir uyarı geliyor ve hattınızın kötüye kullanıldığını bildiriyor. İkinci seferde size ağır para cezası geliyor ve üçüncü seferde ise hattınız kapatılıyor. Bu öyle bir kapatma ki bir daha internet satın alamıyorsunuz.

YOK ARTIK dediniz değil mi? Evet aynen böyle olacak. Fransa' da neler olmuş bir okuyun. Öyle torrentle indiriyorum, http kullanıyorum falan da demeyin. Çünkü sistem sizin özgürlüğünüzü direkt baltalıyor ve ne indirdiğinizi görüyor.

Daha ayrıntılı bilgi için link Vereceğim.

http://www.cnnturk.com/2012/bilim.t....sistem.turkiyeye.geliyor/670348.0/index.html

İngilizcesi olanlar için:

http://en.wikipedia.org/wiki/HADOPI_law
 
Üst