Açılışta bir sorun?

Bu konuyu okuyanlar

ufti

Doçent
Katılım
17 Şubat 2007
Mesajlar
764
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Arkadaşlar ben 2-3 gündür bilgisayarımı açarken hep bi sorunla karşılaşıyorm

D: üzerinde bi tutarsızlık var diskinizi gözden gecirmenizi öneririz falan 3 aşamada da gözden geciriyo ve bu bilgisayarımı her açtığımda karşılaşıyorum bu sorunun nedeni ne ve nasıl hallederim?
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
İlk olarak D sürücün ayrı bir disk mi. Chkdsk yapmasına karşılık düzeltemediği yerler var demekki. Benden sana tavsiye D sürücüsünün içindekileri bir yere kopyala sonra o sürücüyü biçimlendir bakalım düzelicekmi.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@ufti, genellikle bu sorun şöyle çözülür:
Önce windows açıkken D sürücüsünü hatalara karşı kontrol et.
Bunun için; D'ye sağ tıkla, özellikler menüsüne tıkla.
Açılan pencerede Araçlar sekmesinden hata denetimi altında Şimdi Denetle isimli tuşa tıkla. Buradaki tüm seçenekleri seç ve denetlemeye başla. Eğer şu anda denetlenemediğini ve windows açılışında denetlenmesini isteyip istemediğini sorarsa "Evet" de.
Sonra aynı işlemleri C için de yap. Hatta diğer başka HDD bölümleri varsa onlar için de yap. C'ye yaparken mutlaka uyarı verecek, iu anda denetleme yapılamıyor bir sonraki açılışta yapılsın mı diye soracak. Kesinlikle Evet demen gerekiyor. Sonra bilgisayarını kapat ve aç. Açılışta yine denetleme yapacak, hiç dokunma bırak yapsın. Bilgisayar hatasız açılırsa bu işlem sonucunda, o zaman yüksek ihtimalle bir sonraki açılışta denetleme yapmadan normal açılacak.

Eğer bu işlemlerden sonra yine aynı şey oluyorsa düzeltilemeyen bir hata oluşmuş demek ki bölümde. O zaman chimera'nın dediği gibi yap.
 

ufti

Doçent
Katılım
17 Şubat 2007
Mesajlar
764
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
yardımlarınız için teşekkür ederim artık böyle bir sorunum kalmadı.
 
Üst