Acil yardım pcmde kilitlenme sorunu

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arklar herkese slm önclikle.Bn 3 hafta önce bi pc topladm.Ancak crysis asasns creed,grid gibi oynlarda pc kilitlnyor ve reset atmak zornda kalıorum ayrıca baznde a problem has benn detected mavi ekran hatası verıo baznde çalışmaı durdurdu hatası verio.ne yapıcamı bilmiorum cıldırcam artık nezmandr uğraşıorum yardım edrseniz cok memnun olrum şmdiden cok tsk edrm.Pcmin özellikleri aşgıda:

4 gb ocz ram,nvidia geforce 9800 gt 1gb 256 bit ekran kartı,amd phenom X4 940 B.E 3.0 ghz işlemcim,anakartımda gigabyte, işletim sistemim vista ultimate 32 bit

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
problemin fazla ısınma ısının parçada büyük ihtimalle işlemci çünkü x4 940'lar çok ısınıyor.

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ısınma problemim yok daha önce ölçtüm normal değerlerde bu arada power supply ne bilmiyorum yardımcı olursan sevnirim kardesim

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Power Supple.Kasanın arkasına taktığın siyah güç kablosunu bağladığın yer.kasanın kapağını açtığında kaç WATT olduğu yazar oradan bakıp yazarsan yardımcı olabilirim.300W,350W,400W,430W,450W,şeklinde gider.

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasayı garntisi yüzünden acamıorum ancak kabloyu takdıgım yerde 230 v 50-60 hz yazıyor bide pcyi ilk aldıgımda adam bana 600wattlık bı guc kaynagı takıoruz dedi

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Takıyoruz dedi ama sen bakmadın yani,bence ona 600W takmamışlardır.benden söylemesi 200TL civarı bir Power Supply senin sorunun Power Supply olabilir çünki işlemcin sadece kendisi 125W güç tüketir,ekran kartın ise 170W civarında sana tavsiyem gözünle görmen lazım power Supply'in 600W olduğunu,eğer 600W değilse kilitlenme sorunun Power Supply olabilir. HDD'dede sorun olabilir.3hafta öne aldım demisin PC yi 3haftadır bu sorun varsa HDD bile yapabilir.Garantiliyse ozaman sen onu götür servise baksınlar bi.

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten problemde o goturdum vatandan almıstım adamlar 2 boyunca test ettik hıcbır donanımsal prob. yok dedıler zaten kasayı goturduumde adam bı bole goz gezdırdı bnde sordum guc kaynagım nasıl faln die adam dedi onda bi prob yok dedi biz bakıcaz haber vercez dedi sonrasındada hala prob devam edio yazılımsal bisy olabilirmi acaba?

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
acilen forum kurallarınada bir göz at bence ;) başlık düzeltildi

malkom26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam sana yardımcı olabilmek için siteye üye oldum ama o arada sen ç.dışı olmuşun. Ayni sorunları yaşadım pc de problem yok uğraşma çözüm çok kolay ama işte insanın aklına gelmiyo. Apt. girişinde bulunan tel.kutusundan itibaren kablonda ek varmı sanırım var eğer varsa o eki aç kabloları kes ve yeniden ek yap. yok eğer ek yoksa siprintırı degiştir. araştırdığım kadarıyla bazı oyunlar (Ko 9dragons vs.) yüksek sinyal istiyo int. çalıştığı halde bu tür oyunlara girince eger sinyal düşükse pc kitleniyo.Ben 1 hafta uğraştım pc le ama çözüm olmadı en sonunda böyle çözdüm ek varmış kablomda ve o kadar masrafı zamanı boşa harcamış oldum :)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
selam sana yardımcı olabilmek için siteye üye oldum ama o arada sen ç.dışı olmuşun. Ayni sorunları yaşadım pc de problem yok uğraşma çözüm çok kolay ama işte insanın aklına gelmiyo. Apt. girişinde bulunan tel.kutusundan itibaren kablonda ek varmı sanırım var eğer varsa o eki aç kabloları kes ve yeniden ek yap. yok eğer ek yoksa siprintırı degiştir. araştırdığım kadarıyla bazı oyunlar (Ko 9dragons vs.) yüksek sinyal istiyo int. çalıştığı halde bu tür oyunlara girince eger sinyal düşükse pc kitleniyo.Ben 1 hafta uğraştım pc le ama çözüm olmadı en sonunda böyle çözdüm ek varmış kablomda ve o kadar masrafı zamanı boşa harcamış oldum :)

İyide sorunu olan arkadaş o oyunalrı netten mi oynuyor? Ben sanmıyorum ki donmaların sebebide net hızı sinyal düşüklüğü olsun! Bence yazılımsal bir hata var. Bende NFSCarbon oynarken bir süre sonra donuyodu ve resetliyordum. Sorun yüklemede! kaldırıp yeniden kursanda değişmez. çünkü kurulumu yaptın driver sorunlu büyük ihtimal!
Kolay Gelsin..

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
malkom 26 önerin icin saol ama bn qktenın dedıgı gıbı oyunları netten oynamıorum pek faydası olcagını sanmıorm dediklerinin

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
kasayı açamıyorum demişsin kasayı açıp kabloların hepsini çıkarıp tekrar takman sorununu çözebilirdi aslında.

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gecenlerde bi forumda okudum benle aynı sorunu olan biri vardı.O diodu goturdum aldıgım yer parcaları cıkarıp takdılar tıkır tıkır calısıyor.Acaba bndemi böle bisy yapsm diorum :S

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Eğer deneyimin yoksa deneme...
Aldığın yere götür onlar taksınlar...

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
reset atmasının bırcok nedenı var bende vatandan pc toplatıktan 2 ay sonra reset atmaya baesladı pc ılk once format atın dmıstı formatı en az 10 defa attım hdd yı degıstırdım fakat ıse yaramadı ramde sorun oldugunu solemıslerdı ramı degısıtınce sorun duzeldı.
hdd kablosunu kontrol et kırıklık var mı?format atmayı dene bırde donanımsal cakısma olabılır ,tavsıye yazın artan sıcaklıklar nedenıyle guclu bır kasa fanı taktır

onderbb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arklar bugun bisey farkettim anakrtım gigabyte ve kutusunun üzerinde ati falan yazıo bnim ekran kartımda nvidia acaba bi uyumsuzluk prob. varmıdır?

sbakar77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazılan ve takılan güc kaynagının agırlıgındanda anlaşılır ama kasayı acamaman için servise git selamımı söyle