Açıktan Lise okumak (AÖL)

havagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşlar merhaba, 11. sınıf öğrencisiyim ve konservatuvar müzik bölümü hazırlığındayım. Konservatuvar adayı olduğum için sadece tyt'den sorumluyum fakat virüs dönemi haliyle 9-10 verimsiz geçti. Şu anda da çat diye 11 müfredatına giriş yapıldı, benim günlük en az 4 saat piyano çalışmam gerekiyor ve okuldan eve gelip yemek yedikten sonra başlarsam seans aralarıyla 9'u buluyor. O saatten sonra okul ödevini mi yapayım şu anın konularına mı tyt'ye mi çalışayım? Zor oluyor haliyle. Bu kopukluk durumu da artık baskı ve strese dönüştü, hiçbir şey yapamaz; okula sürünerek gider oldum. Aklıma AÖL geldi, geçersem hem piyano hem tyt hem de aöl sınavlarına rahatlıkla çalışabileceğimi düşündüm. Sizin bu konu hakkında düşünce ve önerileriniz neler?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Uzaktan eğitimi yapamıyorsan açık öğretimde daha kötü olur... Biraz daha yetiştirmeye çalışacan artık derslerini. Ne kadar gayret gösterebilirsen o kadar iyi olur, tyt o kadar kolay geçer.

havagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Uzaktan eğitimi yapamıyorsan açık öğretimde daha kötü olur... Biraz daha yetiştirmeye çalışacan artık derslerini. Ne kadar gayret gösterebilirsen o kadar iyi olur, tyt o kadar kolay geçer.
Yani şu an hiçbir şey yapamıyorum o zaman hem dersleri uzaktan alırım, eba youtube bir sürü yer var. 0'dan sağlıklı bir şekilde de tyt'ye hazırlanırım en iyi şekilde geçerim diye düşündüm ne kadar doğru bir düşünce bilmiyorum.

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
12. sınıfı açıktan okudum ve sadece çıkmış sorulara çalıştım sınavlarda da benzerleri ya da aynıları soruldu ama ben online sınava girdim bu yüzden çok stres falan olmadı, yüzyüze sınavlar nasıl olur bu konuda bir şey diyemem.

havagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
12. sınıfı açıktan okudum ve sadece çıkmış sorulara çalıştım sınavlarda da benzerleri ya da aynıları soruldu ama ben online sınava girdim bu yüzden çok stres falan olmadı, yüzyüze sınavlar nasıl olur bu konuda bir şey diyemem.
Derdim sınav stresi değil açıkçası direkt okul baskısı ve tüm günümü kaplaması

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Derdim sınav stresi değil açıkçası direkt okul baskısı ve tüm günümü kaplaması
Bence sen daha kapsamlı bir rehberlik hizmeti almalısın. Konservatuar bölümlerinden rehberlik için bilgi alman mümkün ise oraları bi ara veya okulundaki rehberlik hocalarına bir danış...

havagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Ne tür zorluklar oluyor acaba
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence sen daha kapsamlı bir rehberlik hizmeti almalısın. Konservatuar bölümlerinden rehberlik için bilgi alman mümkün ise oraları bi ara veya okulundaki rehberlik hocalarına bir danış...
Yarın sınıf öğretmeniyle konuşmayı planlıyorum rehberlik dersinde

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Ne tür zorluklar oluyor acaba
benim için gram zor olmadı hiç isteyerek geçmemiştim ama sonradan hiç pişman olmadım. mesela örgün eğitimde üç dönem üst üste kaldığım derslerden muaf olmuştum. örgün eğitimdeki gibi yapamadığım derslere çalışıp sınavlarına girme zorunluluğum yoktu ve bu benim için aşırı ++++ bir durum. örgün eğitim ile açık öğretim müfredatları biraz farklı ve din dersi dışında hiçbiri beni zorlamadı.

ama memnun olup olmamak kişinin açık öğretimden ne beklediğine ve düzenine bağlı. bu durumu doğru dürüst oturup düşünmek gerekiyor.

havagi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
benim için gram zor olmadı hiç isteyerek geçmemiştim ama sonradan hiç pişman olmadım. mesela örgün eğitimde üç dönem üst üste kaldığım derslerden muaf olmuştum. örgün eğitimdeki gibi yapamadığım derslere çalışıp sınavlarına girme zorunluluğum yoktu ve bu benim için aşırı ++++ bir durum. örgün eğitim ile açık öğretim müfredatları biraz farklı ve din dersi dışında hiçbiri beni zorlamadı.

ama memnun olup olmamak kişinin açık öğretimden ne beklediğine ve düzenine bağlı. bu durumu doğru dürüst oturup düşünmek gerekiyor.
Ne bekliyorum konusu şöyle; okulda yaşadığım baskıdan kurtulmak ve rahat rahat 0'dan sağlıklı bir şekilde çalışmak istiyorum kısacası, yarın rehberlik dersinde konuyu bir daha konuşacağım teşekkürler