Açıköğretim hakkında, lütfen bilgilendirin !

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba SDN'nin güzel insanları :) Ben şimdi 2 yıllık İstanbul Aydın Üniversite'si Anadolu BİL MYO'nu bitirdim, bankacılık ve sigortacılık bölümünü. Açıköğretim'den aynı bölümden Lisans'ımı tamamlamak istiyorum. Şimdi sorularım,

1- Açıköğretime kayıtları ne zaman ?
2- Nerede gerçekleşiyor ?
3- Neler gerekli ?
4- Açıköğretim okuyanlar için, dersleri kolaymıdır, sınavlar nasıldır, zormudur kolaymıdır ? ( tuhaf bi soru ama )
5- MYO'undan açıköğretime geçişte ne gibi işlemler oluyor, yani direk AÖF 3.cü sınıftan devam etmek için ne yapmamız gerekiyor,
6- Bunların dışında gerçekleştirmem gereken işlemler nelerdir, bilgilendirirseniz çok memnun olurum... :confused1::confused1:

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
1 yıl hazırlık okuduktan sonra 3.sınıfa devam ediyorsun.En sağlıklısı Aöf nin sitesinden takip etmek bu bilgileri...Zaten oradan da bakacaksın eninde sonunda bunlara,O yüzden burada bin bir türlü şey duymaya gerek yok bence...

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
1 yıllık hazırlıkmı, bu hiç hesapta yoktu ya :( bak birden moralim bozuldu yaa, umarım yanlış biliyorsundur :)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Teyzemin oğlu dikey geçiş yaptı bu sene hazırlıkta.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bölümünün direkt 3. sınıfa gecis hakki varsa hazırlık okumadan 3. sınıftan devam edersin eger yoksa benim gibi 1 sene hazırlık (intibak) sınıfı okursun.intibak sınıfında askerlik tecil olmaz 3.sınıfa gecebilirsen ozaman ögrenci sayılırsın askerlik ozaman tecil olur.kayıtlar gecen sene kasım ayında baslamıstı yanlıs hatırlamıyosam bu sene ne zaman baslar sitesinden takip edersin.umarim yeterli cevaplari verebilmisimdir

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hazırlık okumak belki isteğe göredir, korkutma beni şimdi, ona göre planlarım var, teyzenin oğluna bi sorsana :)
Teyzemin oğlu dikey geçiş yaptı bu sene hazırlıkta.

---------- saat 00:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:30 eklenmişti ----------

bölümümün 3. sınıfa hazırlık okumadan geçiş hakkı olduğunu nasıl öğrenebilirim, ben bankacılık ve sigortacılık okudum, açıköğretimdede aynı bölüm var, öyleyse hazırlık okumam gerekiyormu ?
bölümünün direkt 3. sınıfa gecis hakki varsa hazırlık okumadan 3. sınıftan devam edersin eger yoksa benim gibi 1 sene hazırlık (intibak) sınıfı okursun.intibak sınıfında askerlik tecil olmaz 3.sınıfa gecebilirsen ozaman ögrenci sayılırsın askerlik ozaman tecil olur.kayıtlar gecen sene kasım ayında baslamıstı yanlıs hatırlamıyosam bu sene ne zaman baslar sitesinden takip edersin.umarim yeterli cevaplari verebilmisimdir

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ben baktm simdi klavuz var bende direkt gecis hakkın var isletme-iktisat bölümüne 3. sınıftan direkt devam edersin. ekim-kasım arasinda olmus gecen sene internetten yapıyosun sonra bankaya parayi yatirip dekont ve internet cıktısıyla aöf bürosunda tamamliyosun..hatta dur sana klavuzu atiyim iyice incele hersey orda yazıyo tabi gecen seneni klavuzu ama farketmez :) ayrıca bukadar kafaya takicak bisi yok merak etme..

http://rapidshare.com/files/402134086/2009-2010_Yeni_Kayit_Kilavuzu_-_2.pdf.html

CalliOped

Asistan
Reaksiyon puanı
4
eyvallah kardeşim, ben şu klavuzu biraz inceliyeyim, kafamda soru işareti kalsın istemiyorum o yüzden kafa yoruyorum biraz, kaçırmak istemiyorum çünkü, tekra teşekkürler...
ben baktm simdi klavuz var bende direkt gecis hakkın var isletme-iktisat bölümüne 3. sınıftan direkt devam edersin. ekim-kasım arasinda olmus gecen sene internetten yapıyosun sonra bankaya parayi yatirip dekont ve internet cıktısıyla aöf bürosunda tamamliyosun..hatta dur sana klavuzu atiyim iyice incele hersey orda yazıyo tabi gecen seneni klavuzu ama farketmez :) ayrıca bukadar kafaya takicak bisi yok merak etme..

http://rapidshare.com/files/402134086/2009-2010_Yeni_Kayit_Kilavuzu_-_2.pdf.html

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
anladim dostum merak etme bende öleydim gecen sene halden anlariz..hersey orda yazili kimseye bisi sormana gerek yok incele iyice yeter..aeol

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben geçtiğimiz yıl son anda AÖF'e girdim.
Girmek hiç de zor değil. Harçları yatır. En önemlisi o.

Benim bölümün devamı yoktu. 2 yıllık Bilgisayar bölümü bitirmiştim. İşletme'ye geçtim. Görmediğim dersleri görmek için 4 ders hazırlık okudum. Seneye 3. sınıftan devam edeceğim Allah izin verirse.

Ama 2 yıllık İşletme okuyanlar AÖF'ten devam ederken direkt 3. sınıftan başlıyorlardı. Sende de öyle bir durum olabilir.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
eğer bölüm dışı seçim yaparsanız hazırlık bölümünü okursunuz mesala bilgisayardan işletme veya iktisada geçerken

ama mesela benim gibi 2 yıllık muhasebe okursanız ardından işletme veya iktisada geçerseniz direk 3.sınıftan devam edersin farklı bir bölüme geçersen 1 yıl hazırlık okursun

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bi tane AOF bürosuna gitseniz daha iyi olur aslında. Kesin bilgi verirler. Hayatınızı belirleyecek şeyleri bu foruma bırakmak doğru olmaz diye düşünüyorum :)