Açıköğretim fakültesi harcına zam yolda!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Özcan açıköğretim fakültelerinde harçlarda indirimden ziyade zam yapmayı planladıklarını belirtti.

778320110211011726161.jpg

YÖK Başkanı Özcan, Hilton Otel'deki YÖK-Fullbright İşbirliği Programı Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Başbakan Erdoğan ile bugün görüşmeniz olacak, içerik nedir?'' sorusu üzerine Özcan, ''Bugünkü toplantının konusu, Adana'da açmayı planladığımız ikinci devlet üniversitesi. Onun yapısı ile ilgili bilgi sunacağım'' dedi.

-''HARÇLAR O KADAR YÜKSEK DEĞİL''-

Özcan, ''Milli Eğitim Bakanlığı, açık ilköğretim ve açık ortaöğretim harçlarını düşürdü. Bu, açıköğretim fakülteleri için de gündeme gelebilir mi?'' sorusu üzerine, ''Çok zannetmiyorum. Zaten harçlarımız o kadar yüksek değil. Biz devlete olan maliyetin çok altında bir parayı öğrencilerimizden alıyoruz. Çin gibi bir ülkede bile öğrencilere, yüzde 25-30 oranında maliyete katkıda bulunuyor.

Bizim de artık yavaş yavaş o türden bir sisteme geçmemiz lazım, hatta artırmamız lazım. Küçük de olsa belli oranlarda artırarak öğrenci katkısını daha yükseltmemiz lazım ki kaliteli bir öğretim sunalım öğrencilerimize'' diye konuştu.

''Böyle bir çalışma var mı?'' sorusunu ''Yok'' diyerek yanıtlayan Özcan, bunun zamanın gelmediğini, okullar açılmadan önce Bakanlar Kurulu kararı ile olduğunu ve henüz bu konuda bir düşünceleri olmadığını vurguladı.

''Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in hakkında rektörlükçe başlatılacak soruşturma hakkında bir gelişme var mı?'' sorusu üzerine Özcan, ''Henüz bitmedi. Biz de bekliyoruz, bize daha bir şey gelmedi'' dedi.

Özcan, ''Tam gün yasası'nın ardından ilgili üniversite hocalarının kayıpları ile ilgili çalışmanız vardı. Sonca varıldı mı?'' sorusu üzerine, bu konunun henüz tamamlanmadığını, 3 Mart'taki Genel Kurul'da tekrar gündeme geleceğini söyledi.

AA-Haber7

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
İndirim değil bindirim..:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Açık ilköğretim ve liselere %50 indirim yapılırken AÖF'yi kimse düşünmez ki demiştim, 2 gün sonra zam yapacağız açıklaması geldi. :D

Harçlar o kadar da yüksek değil ki demezler mi bir de...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
gecen gün acik lise harclarini %50 indirince aklıma gelmisti bizden cikartirlar bedava iyilik yapmazlar diye haklı ciktik yine...

ilhanseven1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açıköğretim işletme (250TL) okumanın maliyeti örgün makine mühendisliği (215TL) okumanın maliyetinden nasıl yüksek oluyor anlamış değilim. Düpedüz resmi ve yasal soygun.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Okula gitmeden bedava diploma veriyorlar, o kadar da olsun :)