Soru Açık liseye geçen birine ne önerirsiniz?

G R A P U

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhaba. Normalde lise 3 olmam gerekti ama okulda kaldığım için açık liseye geçtim. Bana ne önerirsiniz? İş bul çalış demeyin birkaç kere girdim olmadı. Derslerimi geliştirip üniye gitmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Aslında söylenecekler belli. Ders çalışmak, program yapmak, imkan varsa hoca tutmak veya dershaneye gitmek, diğer yandan YouTube dahi olsa konuları takip etmek, bol bol test çözmek ve doğruyu yanlışı tahlil etmek, istikrarlı bir şekilde çalışmak ve inanmak...

G R A P U

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Aslında söylenecekler belli. Ders çalışmak, program yapmak, imkan varsa hoca tutmak veya dershaneye gitmek, diğer yandan YouTube dahi olsa konuları takip etmek, bol bol test çözmek ve doğruyu yanlışı tahlil etmek, istikrarlı bir şekilde çalışmak ve inanmak...
Sağolun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dershane ve kendine düzenli bir program kurmanı öneririm.
Sağolun.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Bu devirde üniversiteye gitsen neeee gitmesen ne. Aklımda olsa okumazdım üniversite. Eğer gerçekten çok başarılı falan olursan orası ayrı. Ama şu anda üniversite okumak boş gibi geliyor bana. Senin yerinde olsam giderim okulla beraber fabrikaya işe başlarım. Durumumu anlatırım. Eğer diksiyonun düzgün, insanlarla iletişimin kuvvetli ise hemen yükselebilirsin fabrikada. Bence düşün

G R A P U

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu devirde üniversiteye gitsen neeee gitmesen ne. Aklımda olsa okumazdım üniversite. Eğer gerçekten çok başarılı falan olursan orası ayrı. Ama şu anda üniversite okumak boş gibi geliyor bana. Senin yerinde olsam giderim okulla beraber fabrikaya işe başlarım. Durumumu anlatırım. Eğer diksiyonun düzgün, insanlarla iletişimin kuvvetli ise hemen yükselebilirsin fabrikada. Bence düşün
Fabrika derken hocam biraz daha açar mısın konuyu?

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Fabrika derken hocam biraz daha açar mısın konuyu?

Bildiğin fabrika kardeşim. Gir plastik fabrikası, ayakkabı fabrikası (İlk başlarda başın ağrıyabilir kokudan ama alışırsın.), kot fabrikası. Bir sürü fabrika var. Nerede oturuyorsan oranın organize sanayi bölgesine bir uğra eleman arayan yerlere başvur. İllaki bir yere girersin. Kafanda çalışıyorsa her türlü yükselirsin. Eğer kendine güveniyorsan ve atıyorum "ben doktor olacağım, ben bilgisayar mühendisi olup yurt dışına çıkacağım" diyorsan tabiki okumanı isterim. Ama kalmışsın ve açık liseye gitmişsin. O yüzden çok fazla üniversite kasmayı düşünme. Daha gençsin zaten. Bir işe gir, aynı zamanda açık liseyi bitirmeye çalış. Benim zamanında çalıştığım fabrikada çok kız vardı hem açık lise okuyup hem fabrikada çalışıp kendi harçlığını çıkaran. Ben ayrıldıktan sonra o kızlardan biri satın alma departmanının başına geçti mesela. Bildiğin başarı hikayesi. Kız bilgisayar kullanmayı bilmiyordu ama yaparım dedi ve risk aldı. Şu anda da mis gibi para kazanıyor. Liseyi de bitirmedi galiba.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
tavsiyem gir sanayiye motor ustasının yanında çıraklık yap motor ustası olma yolunda ilerle şuanki aklım olsa belki liseyi bile bitirmezdim

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Daha lise 2'ye giden birine nasıl tavsiyeler bunlar ?

Git fabrikaya gir git sanayiye git amele ol flan...

Bu gençliği çok arayacaksın sonra. Açık lise bile değil bizzat normal liseye devam etmelisin bence. Hatta güzel bir Üniversite zorlamalısın. Hayat senin hayatın kimsenin aklı ile yola çıkma ve kendine neyi yakıştırıyorsan onu yap...

Lakin lise üniversite hayatı yaşanması görülmesi gereken süreçler... Açık lise açıktan üniversite ile hiç bir şey olmaz.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Ben lise 4’e kadar açığa geçilmesini doğru bulmuyorum şahsen. Açığa geçilebilmesi için onu kaldırabilecek birisi lazım. Programsız biri bir halt yiyemez mesela.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
Okumak istiyorsan oku. Okurken kendini geliştir. Kuru okumak yerine yukarıda dendiği üzere fabrikada çalışmak para getirir en azından. Lakin gençsin, çalışırsan, okursan, emek harcarsan İnşaallah istediğin gibi yaşarsın.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,414
Kardeşim sen dediğim gibi yap. Eğer cidden kendine güveniyorsan zorla kendini. Üniversiteye gir. Ama bazı arkadaşlar demiş yok fabrikaya gir yok amele ol bunlar nasıl tavsiye falan. Ben 2 üniversite mezunuyum fabrikanın etiket deposunda sorumlu olarak 4.5 sene çalıştım. Ama burada çalışmak için illa üniversite okuman da gerekmiyor mesela. Ayrıca ülkenin ameleye de ihtiyacı var. Neden amelelik ya da işçilik küçümsenir anlamıyorum. Neyse ortalık çok karışacak yine. Ben diyeceğimi dedim. Hayatında başarılar.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Neden amelelik ya da işçilik küçümsenir anlamıyorum.

Ameleliği veya işçiliği küçümseyen yok. Ama 16 yaşında bir çocuğa bunları olmayı vaad etmek akıl karı değil.

Birakın adam çalışsın çabalasın şansını denesin üniversite veya lise için zaten bir şey yapamazsa bu dediklerin olacak neden çabalama enerjisini veya umudunu elinden almaya çalışıyorsunuz...

Not: En ama en kötü lise ve üniversite hayatını yaşasın. Sonra ileride çok arayacak bu hayatları çünkü.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
O yaşların kıymetini bilmelisin. Çok değil, 10 sene sonra pişman olmamak için uğraşmalısın. Allah gölüne göre versin.

DarkKnight.

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Merhaba. Normalde lise 3 olmam gerekti ama okulda kaldığım için açık liseye geçtim. Bana ne önerirsiniz? İş bul çalış demeyin birkaç kere girdim olmadı. Derslerimi geliştirip üniye gitmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.
Sana ders çalış yok asgariye işe gir gibi herkesin söyleyeceği klasik basit fikirlerden vermeyeceğim. 18 Yaş altı oluyorumu ?bilmiyorum ama eğer yapabilirsen kobi kredisi yada iş yeri destek kredisi tarzı 50-100 bin gib ufak bi para kredi alıp drop shipping gibi e ticaret üzerinden bir işyeri aç ben 2 lisans bitirdim. Şuan maaşlar çok düşük daha doğrusu alım gücü çok düşük. Maaşlı çalışmak yerine ticaret yapmanı öneririm. Birçok mühendis arkadaşım dahi 20-25 bin gibi komik rakamlara çalışıyor. birçoğuda yurtdışına atmaya çalışıyor kendini sana en güzel tavsiyem ticaretle uğraşman olur eğer sermayen yoksa 1-1.5 yıl gibi bir süre zarfında başta bahsettiğim rakamları ticaret yada komisyonla kendini sıkmadan biriktirmeni akabinde ticarete başlamanı ve umarım ilerde e1 visa ile yada e2 80-100 bin dolar birikim yaparak yatırımcı vizesi alarak amerikada ticari kariyerini devam ettirmeni öneririm