Açık Devre Sıvı Soğutma Bilgilendirme

Sc design

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba artık yeni nesil , Kapalı / Açık devre sıvı soğutma ile yaygınlaşmaya başladı.Sıvı soğutma kullanarak bilgisayarınızın sıcaklık değerlerini 70-80 C 'lerde değilde 40-60 C'de arasında kullanabilir , bilgisayar parçalarınızın ömürleri de bir müddet uzar.

Kapalı Devre sıvı soğutma :

Genellikle CPU soğutmak için kullanılan bir seçimdir.Ucuz ve düşük bütçeler için kullanılan bir sistemdir.

3aLMaj.jpg

Not : Resim Örnek içindir.Hiç bir şekilde reklam amacı güdülmemektedir.

Özellikleri :

• Soğuk Plaka Malzemesi: Bakır
  • Fan: 120mm (x2)
  • Radyatör Malzemesi: Alüminyum
  • Soket: AMD: AM2, AM3, FM1, FM2, Intel LGA: 1150, 1155, 1156, 1366, 2011, 2011-3
  • Tüp: Büyük çaplı, düşük geçirgenlik

Resimde görmüş olduğunuz gibi kapalı devre sıvı soğutma CPU soğutucusu ve radyatörü mevcutdur.Pull & Push yaparak kasanın içindeki sıcaklığı (Havayı) düzenli olarak dışarı atar ve alır.Kapalı devre soğutma kullanırken genellikle CPU soğutucusu mevcutdur.Ama aldığınız sonuçlar gerçekten şaşırtıcı rakamlardır.Gösterdiğim Radyatör'de 2 tane 120mm fanlar 2700 RPM gücünde çalışıyor.

i5 4690K'da Turbboost'da 3.5 / 3.9 Sıcaklık C'niz = 50-60 C'lerde olabilir.Yapacağınız hız aşırtmaya göre en fazla 80-85 C'leri görebilirsiniz buda bir zamandan sonra CPU'nun ömrünü azaltır.Fakat sürekli bilgisayarı kullanırken kapalı devre sıvı soğutma önerilebilir.

N4ANk5.png

Not : Burda Amaç CPU Göstermektir.

Görmüş olduğunuz gibi Bir sistem topladığınız zaman kapalı devre işlemciniz böyle bir şekilde kapalı olacak ve 2-3 yıl rahatça kullanabileceksiniz.Benim şahsi önerim kapalı devrenin içinde sıvı soğutma var.Performans düşüklüğü yaşamamak için her yıl içindeki sıvıyı değiştirmek benim önerimdir.Ama uğraşmak istemiyorum diyen üyelerde olabilir o yüzden 2 yıl'da bir değiştirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Açık Devre Sıvı Soğutma

Açık devre sıvı soğutma CPU & Ram & GPU soğutma seçenekleriniz mevcut.Tabi ki kapalı devreye göre fiyat uçurumları türkiye'ye göre fazla.Hız aşırtmayı seven oyun tutkunları , performans bağımlıları içindir.

VLaNrZ.jpg

Not : Fotoğraf bana aitdir.

Açık devre sıvı soğutma kullanırken ek olarak dışarıdan bakınca da gerçekten hoşnut bulacağınız görüntülerde ortaya çıkıyor.Konumuza geri dönecek olursak.CPU & GPU Sıvı soğutma yaparak

4790K İle Stok fanda 4.0'dan 4.9'a overclock yaptığın zaman aldığın derece 50-65 C'de arasındadır.Üst düzey hız aşırtma yapabilir size bir soğutma tanımaktadır.Normal stok soğutuculara göre 5 Kat etkili olması sıvı soğutmanın neden tercih edildiğini aldığınız değerler ve performanslardan görebilirsiniz.

Açık Devrede kullanacağınız Ekipmanların markası ise :

Su rakor Modifikasyonu : Bitspower
Ekran kartı Kaplaması ve İşlemci soğutucu kaplamasını , Sıvı soğutma : EK WB
Su Rakor Modifikasyonu,Su Hortumu : Barrow

Dünyada markalaşmış bir markalardır.

Türkiye'de satışı mevcut bu parçalardır.

Açık devre sıvı soğutmada ekran kartınızda GTX 970 Benchmark testinde aldığınız base değerlerde 8.200 ise Ekran kartınızı overclock yaparak 10.200 sonuçları alabilir.Açık devre sıvı soğutma olduğu içinde %10'luk bir performans artışı.Sıcaklık değerleride 60-70 C arasında ultra ayarlarda bilgisayarınızda oyunlar oynayabilirsiniz.
İşlemci overclock yaparken de %10 ile %15 arasında performans kazanabilir.Toplam performans kazanma yüzdeniz %20 & %25 arasında değişebiliyor.Sıcaklık değerleri de istediğiniz değerlerde seyretmektedir.

Sorularınızı cevaplayabilirim konu altına yorum atarak.

er36po

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Detaylı olmasa da güzel bir konu olmuş, elinize sağlık.