AceTools'tan gelen mail

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadşlar bana spam bölümüne böyle bir mail geldi.
lütfen yardım edin çıldırıcam.Bahsi gecen programı kullandım diyelim zaten 14 gün ücretsiz kullanım hakkı var. ayrıca program bilgisayarımda yüklü değil. bu mail ne kadar doğru ne olur allah için yardım edin.
Mail aşağıdaki şekilde şekilde geldi :(

"
Hello, We noticed that you used the following pirate license key to unlock Ace Translator into full version:xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx We have logged down the IP addresses and other solid proof. Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Turkey are fined up to 150000 Turkey Liras, or sentenced to jail for up to two years. We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below: http://AceTools.biz/purchase.html?pp=4&seq=85&b=100715 If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation. Thank you for your immediate attention. Best Regards,Dan Smith AceTools.bizhttp://www.AceTools.biz "

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Korsan seri numarası kullanmışsın ama. Öyle diyor.

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
vallah şuan internette araştırıyorum acaba böyle bir mail alan oldu mu diye, baya kişi almış bu mail

---------- saat 01:27 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:24 eklenmişti ----------

vallah şuan internette araştırıyorum acaba böyle bir mail alan oldu mu diye, baya kişi almış bu mail
işin ilginç tarafı programı kurmadım muhatemelen bu bir logger vebenim pc de msne kim girdiyse ayın mail gidmiş... yani ip alma durumu yok zannedersem, sizce msn adresimi kapatayım mı?

Overlord

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Mail pek sahte gibi durmuyor, çünkü bahsedilen para ve hapis cezası gerçek.

Bilgisayar yazılımları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yasal koruma altındadır. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan son değişiklikler 12 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazate'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre korsan yazılım kullanılması, kopyalanması veya satışa sunulması halinde uygulanacak cezalar aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir :

- 150 milyar TL'ye kadar ağır para cezası;
- 4 yıla kadar paraya çevrilmeksizin hapis;
- 3 seneye kadar meslek veya ticaretten men;
- Korsan yazılım yüklü bilgisayarlara el konulması
(Kaynak)

Eğer yaptırım uygulama yoluna gitmeyi tercih ederlerse her türlü istediklerini alırlar. (programı silmek yada format atmakta işe yaramaz.)

Tavsiyem burdan şirketle temasa geç ve mailin gerçek olup olmadığını öğren. Eğer gerçekse maalesef 59$'a programın lisanslı versiyonunu satın alman gerekecek...

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mail pek sahte gibi durmuyor, çünkü bahsedilen para ve hapis cezası gerçek.

Bilgisayar yazılımları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yasal koruma altındadır. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan son değişiklikler 12 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazate'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre korsan yazılım kullanılması, kopyalanması veya satışa sunulması halinde uygulanacak cezalar aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir :

- 150 milyar TL'ye kadar ağır para cezası;
- 4 yıla kadar paraya çevrilmeksizin hapis;
- 3 seneye kadar meslek veya ticaretten men;
- Korsan yazılım yüklü bilgisayarlara el konulması
(Kaynak)

Eğer yaptırım uygulama yoluna gitmeyi tercih ederlerse her türlü istediklerini alırlar. (programı silmek yada format atmakta işe yaramaz.)

Tavsiyem burdan şirketle temasa geç ve mailin gerçek olup olmadığını öğren. Eğer gerçekse maalesef 59$'a programın lisanslı versiyonunu satın alman gerekecek...

internette şuan araştırma yaptım 2005 yılından beri millete mail atıyorlar... bu bence crack yapanların işi gibime geldi. bana satış politikası gibi geliyor. ama programı bir gün olsun kullanmadım. Yükleyenide bulsam...

özgür deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
15
kısa bir araştırma da ben yaptım

aynı maili alanlardan tehddi ciddiye alıp yazılımı satın alan da var (ki alan sorun çözüldü yazmış) hiç umursamayan da...

ben olsam boşa telaşlanmazdım

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Valla dikkat etmek lazım böyle şeylere...

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
mesaj otomatik uyarı mesajı, sadece korsan yazılım kullanmama konusunda uyarıyor, eğer kullanmaya devam edersem 7 gün içinde almamı söylüyor, çünkü diğer mail adresimede gelmiş. Kısacası ben hangi msnle kullanıcı adımı yazarsa bu program kaydedip bana mail olarak yolluyor...

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Programı sen kurmadıysan ve crack yapmadıysan neden telaşlanıyorsun ki?

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
özgür yazılım bunlar yaşanmasın diye ortaya çıktı bence bu olay herkeze ders niteliğindedir

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Programı sen kurmadıysan ve crack yapmadıysan neden telaşlanıyorsun ki?
hakaten ya :) ayrıca araştırdım program çeviriyi googleden alıyor, programı zaten kullansam çevrim dışı kullanırdım satış politikası için güzel bir yöntem.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
hakaten ya :) ayrıca araştırdım program çeviriyi googleden alıyor, programı zaten kullansam çevrim dışı kullanırdım satış politikası için güzel bir yöntem.

5 nolu mesajda demişsin "Programı bir gün olsun kullanmadım" diye...Kullanmadığın bir program için nasıl 7 gün içinde git orjinalini al diyebilirler ki?
Dediğin gibi büyük ihtimalle satış politikası...

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
5-6 tane farklı farklı yazılımdan gelmişdi bana da eski sürüm crack kullanırken yakalanmışdık..

Sonuç : Hiç bir şey olmadı halen de kullanıyorum o yazılımları..

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gelsinler bir çay ikram ederim o kadar kolay değil. Sonucta deneme amaçlı kullanılmış bilgisayrda, programın kırıldığını nerden bileyim 14 günlük deneme süreside var, 14 geçmek mümkün bile değil her hafta düzenli format atarım... sahte yazılım kullanıyorum diye beni önce bir defa uyarması gerekiyordu nedemek 7 gün içinde satın alacaksın, programı bir kez kullanmada neyi satın alıyorum, bende bilgisayarımda logger bulundurmaları halinde yasal işlem başlatırım... hadi bana mail attın :) arkadaşlarıma niye atıyorsun....

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
lol işin ilginç tarafı ben bu programı hiç duymadım hiç kurmadımda bana böyle bir email gelmiş bende adamlara yazdım dalgamı geçiyorsunuz ben ne sizi ne sizin tercüme programınızın adını duydum pc de de ne kuruldu ne silindi. Muhtemelen kullannan birisi fake email yazmıştır dedim. 15 gün oldu cevap falan gelmedi :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
banada böyle mail attılar kesin bir şey oluyor mu arkadaşlar yoksa dolandırıcılık mı?

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Aynı durum şimdi benim de başıma geldi. Fakat ben zamunda'dan indirdim ve iş yerinde kurtum. Pc'den sildim fakat detaylar onlarda mevcut. Ne yapmamız gerektiğini bilen var mı?

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ne programı ki bu ? Resmi web sitesi nedir ? 2010 yılında açılan konuda lisanslı olarak alınacak link uzantısı .BİZ şeklinde böyler bir alan adı olamazki ? Sahte gibi duruyor.

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Ne programı ki bu ? Resmi web sitesi nedir ? 2010 yılında açılan konuda lisanslı olarak alınacak link uzantısı .BİZ şeklinde böyler bir alan adı olamazki ? Sahte gibi duruyor.
Hello,

We noticed that you recently used a cracked copy of Ace Translator.

We have logged down the IP addresses and other solid proof.

Software theft is a serious crime. If you are caught with illegal software, you may be fined and prosecuted to the full extent of the law. In fact, you may be liable under both civil and criminal law. Software copyright violators in Turkey are fined up to 150000 Liras, or sentenced to jail for up to two years.

We hope you will take this matter seriously. You can acquire valid licenses now from the webpage below:

http://AceTools.biz/purchase.html?pp=4&xx=15&b=20131023X

If you don't acquire a license within 7 days, we will turn over all evidence and documentation to a law enforcement agency for investigation, and sue you for violating copyright laws and software theft.

Thank you for your immediate attention.

Best Regards,
Dan Smith

AceTools.biz
http://www.AceTools.biz

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bu bir çeviri programı sanırım.

Peki gelen e-posta da belirtildiği şekilde programı Cracklenmiş illegal olarak mı kullanıyorsunuz ? İddiaları doğru mu ?

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
Bu bir çeviri programı sanırım.

Peki gelen e-posta da belirtildiği şekilde programı Cracklenmiş illegal olarak mı kullanıyorsunuz ? İddiaları doğru mu ?

Crack yaptım tabii ki fakat kullanmadım açıkçası.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bana da bugün geldi
Sıkıntı oluyor mu arkadaşlar