Acer ssd W10 Pro ?

Reaksiyon puanı
20
1650ti versiyon olan Acer R3WY 4600H 1650Ti laptop'u almaya karar verdim ve bir sorum var;(aslında aynı özellikte lenovo olanı isterdim daha iyi monitörlü 144hz ama çok fiyat farkı var)

Aldığım zaman Microsoft'un sitesinden orjinal W10 Pro indirip kuracağım (lisans almayacağım masaüstü arka planı siyah olması benim için önemli değil tek avantaj bu ise)

Şimdi Flash Diske uefi mi yoksa düz mü Windows 10 atacağımı bilmiyorum bilgisayar hangisini destekleyecek onu bulamadım yardımcı olabilir misiniz ve flash diske atarken ayrıca bir yardımcı program kullanmalı mıyım?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
1650ti versiyon olan Acer R3WY 4600H 1650Ti laptop'u almaya karar verdim ve bir sorum var;(aslında aynı özellikte lenovo olanı isterdim daha iyi monitörlü 144hz ama çok fiyat farkı var)

Aldığım zaman Microsoft'un sitesinden orjinal W10 Pro indirip kuracağım (lisans almayacağım masaüstü arka planı siyah olması benim için önemli değil tek avantaj bu ise)

Şimdi Flash Diske uefi mi yoksa düz mü Windows 10 atacağımı bilmiyorum bilgisayar hangisini destekleyecek onu bulamadım yardımcı olabilir misiniz ve flash diske atarken ayrıca bir yardımcı program kullanmalı mıyım?
UEFI. :)

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818

Rufus ile flash belleğe yazdıracaksın. UEFİ kurulum yapacaksın. Pro değil de Home yada Home Single Language kurmanı öneririm. Pro kurarak gereksiz hizmetlerin arka planda çalışmasına gerek yok.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Sadece arka plan değil güncelleme, güvenlik gibi özelliklerden yararlanamıyorsun.
Dijital lisans alabilirsin 30 50 TL aralığında.

Dediğin şekilde formatlayıp aldığın ürün anahtarını sonradan da girebilirsin.

Reaksiyon puanı
20
2 bin liralık ürünün 20 lira olması retail sürümünün yüzde birine eşittir ve bu bana güven vermiyor. Yüzde 99 kargosu gümrüğü de yüzde bir ürünün kendisi olan lisans ücreti mi? Güvenlik güncelleştirmelerini windowsun verdiği 30 gün deneme süresi dolmadan önce indirebilirsem benim için sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bir ürün normalde 20 lirayken kargo cd parası ekleyince 2 bin lira olabilir mi? Eğer ucuzlamasının sebebi gümrük kargo vb ücretlerinin olmaması derseniz bir ürünün gümrüğü, kargosu ürünün toplam fiyatından çıkardığımızda fiyat neredeyse yüzde biri oranına düşemez bence.

Microsoft Tr temsilcisi bu illegal satışları desteklemediğini ve güvenlik desteği vermeyeceğini açıkladı. Siyah ekran daha güven verici