Acer Notebook ile ağa bağlanınca ağ çöküyor :(

Monstrosity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Acer 5610 model notebook ve bu notebook u internete bağlamak için de airties rt 205 wireless modem kullanıyorum.Hemen hemen 2 ay kadar önce çıkmaya başladı bu problem.Notebook ile internete bağlanmaya çalıştığımda kendimi bağlandı olarak görüyorum fakat internet çalışmıyor.Daha doğrusu bir tarayıcıyla internete çıkamıyorum,örneğin ares online görünüyor,şarkıları da bulabiliyorum,indiremiyorum lakin.Ve notebooktan internete bağlandığımda wireless ağ üzerinden diğer makinalarla ve ana bilgisayarla internete bağlanamıyorum.notebook ile internete girdiğimde modemdeki ışıklardan wlan tuşu yanıp yanıp sönmeye başlıyor.Diğer kablosuz cihazlarla girdiğimde(iphone ve başka bir notebook) bu sorun olmuyo gayet normal takılıyorum...

sorunumu gayet geniş biçimde anlattım,çözüm bulabilecek olana gerçekten minnettar kalırım.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
notebook un wireless alıcısıyla bağlanıyorsan wlan led lambasının kesik kesik yanması normal olduğunu gösterir. Internet Explorer / Araçlar / İnternet Seçenekleri / Bağlantılar / Yerel ağ bağlantısı sekmesine gelip " ayarları otomatik algıla " seçeneğin aktif mi kontrol edermisin..

Monstrosity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bu seçenek aktif.yalnız modemdeki wlan led ışığı sadece ben notebook ile bağlanmaya çalışınca yanıp yanıp sönüyo,mesela başka bir notebook ile bağlanınca ışıkların hepsi yanıyor vaziyette.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
modem içinden wlanı kapatıp notebook unu normal network kablosuyla modeme bağlayıp denemeni önericem. bahsettiğin sorun ilginç. wlan da sorun olsa başka notbook wirelessle bağlandığında aynı sorunu vermesi gerek. sadece senin notebook unda sorun çıkartıyor olması garip.

Monstrosity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Notebookta ethernet için driver kurulu değil,takarsam direk etherneti çalışır mı sizce ? ve evet,ben de bi bilgi bulamadım bununla ilgili, bazen modemi kapayıp açınca düzeliyor,nadiren ama

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Notebook u başka bir kablosuz ağda dene bakalım orayı da kilitlicek mi

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Notebookta ethernet için driver kurulu değil,takarsam direk etherneti çalışır mı sizce ? ve evet,ben de bi bilgi bulamadım bununla ilgili, bazen modemi kapayıp açınca düzeliyor,nadiren ama

ethernet driverın yoksa sorun olabilir hatta s

orun orda da olabilir ethernet olmadan eskiden nasıl baglanıyordun

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19

notebookun ethernet driveri kurulu olmak zorunda. şuan donanımlarda o ethernetin üzerinde ünlem işaret bulunuyordur zaten. kısacası çalışmaz

Monstrosity

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayara format attıktan sonra driverlerı yüklerken ethernet kaldı öyle,unuttum,genelde kablosuz bağlandığım için eksikliğini hissetmemiştim şimdiye kadar