Yardım Acer Nitro AN16-41-R08S RTX4060 FHD NH.QLLEY.002 Donma sorunu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Quadro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Quadro

Doçent
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
727
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Bilgisayarı geçen sene 2024 Ocak ayında satın aldım. Her şeyi usulünce kullandım ve güncellemelerini yaptım. Aslında 4-5 ay öncesine kadar bir problem görünmüyordu. Zaten haftada 2-3 kez açıp birkaç saat oyun oynayıp kapattığım için bir problem yaşanacak durum da olmamıştı.

Ancak 2024 sonlarına doğru bir iki bilgisayar açılışında ACER NITRO ekranı sürerken donup kalması,
Devamında ise dün itibariyle iyice canımı sıkan; Forza Horizon 4 logosuna tıkladıktan sonra küçük Forza bannerı geldiği esnada oyunun arkada açıldığını ekranınsa oyuna geçmediği ve olduğu gibi donduğunu görmemdi. Muhtemelen ekran Nvidia veya AMD Adrenalin dolayısıyla geçiş yapamıyor ancak oyun arkada açılıyor. Bu hata yaşandığında ise güç tuşundan basılı tutarak kapamak haricinde bir şey yapamıyorum. Birkaç oyunda daha yaşamıştım ama internette arattığımda oyunla alakalı olabileceğini yazdıklarından şüphelenmemiştim.

1 - AMD Utility aracı ile AMD driverlerını silip tekrar kurdum.
2 - Nitro Sense sildim tekrar kurmadım.
3 - Ekran kartı güncel.

Bu halde cihazı yeniden başlatıp bu şekilde oyuna girmeye çalıştığımda aynı sorun devam ediyordu. Gece geç saat oluşu hasebiyle sinirlenip kapatmak haricinde bir şey yapmadım.

Şu aşamada formatlamak çözüm olur mu bilmiyorum. Diğer mecralarda da özellikle Acer Nitro 5 için bu sorunlardan bahsedilmiş (Geneli Chrome kullanırken olduğuna dair) ancak çözüme dair net bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olunursa sevinirim.
 

Quadro

Doçent
Katılım
7 Haziran 2008
Mesajlar
727
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
ÇÖZÜLDÜ

1. NVIDIA ve AMD Sürücüleri kaldır - temiz kurulum ile yükle, (DDU Kullanmadım.)
2. NVIDIA Overlay kapat, entegre grafiği değil NVIDIA GPU kullan, (Sonrasında tekrar eskiye çevrildi)
3.

Bu linkteki videoda yer aldığı şekliyle oyunun Program files dosyasındaki "TargetHardwareProfiler" dosyasını sil,
4. CMD - DISM Restore - SFC işlemleri neticesinde
(Tümü araştırma / donma / silme vs toplamda 6-7 saat olmak üzere);

Oyun sonunda açıldı 👍 ve oynandı. Açıldıktan sonra kapatıp Overlay aktif edildi. Oyunun çalıştığı görüldü. Eklediğim video linkindeki kullanıcı yalnızca ufak bir dosya silme ile oyuna girdiğini gösteriyordu. Ben ise tüm bu işlemler sonrasında hala açılmayan inatçı oyunu son iki adımla açtım ancak hangisi neticeyi getirdi bilmiyorum. Çünkü ikisini aynı anda yapıp bilgisayarı son kez tekrar başlattıktan sonra oyuna girdim. Cevap veren, ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Bu sorunla uğraşan arkadaşlara başarılar.

Not: İlk etapta belirttiğim "Oyunun arka planda açıldığı ancak ekrana yansımadığı" şeklindeki sorun, uyguladığım yöntemlerle çeşitli şekillere evrilmiş olup, neticede bilgisayarı 35-40 defa güç tuşundan kapatmış bulunuyorum.​
 
Üst