Yardım Acer Nitro 5 "Inaccesible Boot Device" hatası ve Kendiliğinden Kapanıyor

Sybicort

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Herkese selamlar. Acer Nitro 5 laptopa sahibim ve bazı sorunlarım var laptop konusunda. İlk olarak laptopu neredeyse her zaman şarjda kullanırım fakat bir süredir laptopu şarjdan çıkarıp çalıştırsam (kabloyu çıkarıp tekrar takmam bile yeterli) "inaccesible boot device" hatası alıyorum daha sonra laptop kendini kapatıp açıyor o sırada BIOS'a girip Intel VMD'yi kapatıyorum ve laptop açılıyor. Tarayıcı olarak Microsoft Edge kullanıyorum orada arama motoru varsayılan olarak Yandex fakat ben Google olarak ayarlarım. Laptop açıldığında saat ayarları bozulmuş oluyor ve arama motoru tekrar varsayılan olarak Yandex'e dönmüş oluyor. Bu sorunu BIOS'tan çözdükten sonra bu sefer de bilgisayarı ADAPTÖRDE TAKILI olarak kullanmama rağmen bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. (Genellikle fanların hızı arttığında oluyor sanırım bu durum) Isınmayla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü daha önce böyle bir problemim yoktu ve termal bakımları yeni yapıldı ayrıca laptop kapandığında ısı maksimum 80-85 derecelerde oluyor. BIOS güncellemesi yaptım fakat sorun hâlâ aynı maalesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: Windows 11 Home kullanıyorum.
Kullandığım laptop: https://www.acer.com/tr-tr/laptops/nitro/nitro-5/pdp/NH.QLZEY.006