Acer laptop ekran dagildi

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklasik 2 ay once almis oldugum acer laptop un ekrani bugun dagildi garanti kapsaminda degistirme imkani varmi? Yok ise bana maliyeti tahmini ne kadar olur.

y/c25MCx]
cbmwv.jpg
[/url]

http://a1208.hizliresim.com/10/v/cbmwv.jpg

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Geçmiş olsun. Bu durum garanti kapsamına girmiyor. Tahminen 300-400 TL bir masraf çıkar.

zertuna

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Darptan dolayi beni sasirtan fazlaca hasar almasi.acer mail attim garanti icin bastiracam.

Bir bilgisayarcı olarak seni bilgilenireyim...

Hep başkalarının bilgisayarını yapar ne güzel bilgisayar derdim ve bir gün kıydım paraya senin makinanın aynısından 2.5 ay önce aldım...ve sorunsuz kullanıyorum. İNŞAALLAH ta sorun çıkmaz.

Gel gelelim ne yapacağına...nasıl kırmayı başardın bilmiyorum ama senin bilgisayarındaki panel HD özelliği olan bir paneldir.

Bu i5 işlemcili HD panele sahip yenii nesil bilgisayarlardan önceki bilgisayar ekranları olsa 90 tl ye kadar bulup takabiliyorsun..Lakin senin makina HD ekan ve biraz pahalı.

Bu panel en fazla 200 tl ye bulabiliyorsun hatta pazarlıkla 180 tl yede bulursun.Ancak acer servisine yaptırtmassan makinan garanti dışı kalır.yeni almışsın zaten..

Bir bilgisayarcı tavsiyesi: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali servisle temiz ve nazik bir dille; EFENİM yeni aldığım bir lapop ve evde 3 yaşında çocuğumuz kanepenin üstünde bilgisayar kapalıyken üstüne çıkıp tepinmiş ve kırmış..Bana uygun fiyata ne yapabilirsiniz diye sor..

Eğer 200 den fazla derlerse; deki EFENİM monitörü ben başka yerden uygun fiyata alıp size taktırsamda garantim devam etse bana bu kıyağı yaprmısnız ? durumlar iyi değil bilgisayarın daha ikinci taksitini bile ödeyedim de......

Belki bi faydası olur böyle konuşmanın.......

Ama bastırayım dersen unutmaki onlarda işi bilirler ve kıl kaparlar...

Dedim ya tatlı dil meselsi....

Geçmiş olsun...

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hep başkalarının bilgisayarını yapar ne güzel bilgisayar derdim ve bir gün kıydım paraya senin makinanın aynısından 2.5 ay önce aldım...ve sorunsuz kullanıyorum. İNŞAALLAH ta sorun çıkmaz.

Gel gelelim ne yapacağına...nasıl kırmayı başardın bilmiyorum ama senin bilgisayarındaki panel HD özelliği olan bir paneldir.

Bu i5 işlemcili HD panele sahip yenii nesil bilgisayarlardan önceki bilgisayar ekranları olsa 90 tl ye kadar bulup takabiliyorsun..Lakin senin makina HD ekan ve biraz pahalı.

Bu panel en fazla 200 tl ye bulabiliyorsun hatta pazarlıkla 180 tl yede bulursun.Ancak acer servisine yaptırtmassan makinan garanti dışı kalır.yeni almışsın zaten..

Bir bilgisayarcı tavsiyesi: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali servisle temiz ve nazik bir dille; EFENİM yeni aldığım bir lapop ve evde 3 yaşında çocuğumuz kanepenin üstünde bilgisayar kapalıyken üstüne çıkıp tepinmiş ve kırmış..Bana uygun fiyata ne yapabilirsiniz diye sor..

Eğer 200 den fazla derlerse; deki EFENİM monitörü ben başka yerden uygun fiyata alıp size taktırsamda garantim devam etse bana bu kıyağı yaprmısnız ? durumlar iyi değil bilgisayarın daha ikinci taksitini bile ödeyedim de......

Geçmiş olsun...

Paneli ararken ne olarak sorgulamaliyim.ayrica bilgiledirme icin tesekkur ederim.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276

Geçmiş olsun...

Valla garanti kapsamına alasım geldi :D

Bunu denemelisin cidden :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın laptop ekranını değiştirdim. Aslında pek anlamam ama basit bir montajı var.

Yine sizinki gibi darbeye bağlı bir problemdi. Kablosuz mouse sağ click tuşu da içe girmişti. Belli ki bir şeye kızıp mouse'u laptopa fırlatmış :) çok üstünde durmadım ne olduğu konusunda.

Servis 15.6 inç HD Led panel ekran ve montaj için 350 - 400 TL civarı fiyat vermiş, garanti kapsamında sadece değişimini yapıyorlar. Bu şekilde garanti devam ediyor, ancak garantisinin bitmesine de 6 ay gibi bir süre kalmıştı.

Bilgisayar tamircisi ise ekran ve montajı için 240 - 260 TL istemiş. Garanti normal şartlarda gidiyor.

Bana sordu ne yapayım diye, Eğer garanti sorun ise servise yolla, değil ise ekranı satın alıp kendin tak önerisinde bulundum.

Arkadaşımda garantinin 6 ay süresi kaldı zaten, dikkatli kullanırım bir şey olmaz diyerek ekranı satın alıp takalım dedi. Ve kendisi bunu takamayacağını benim yapıp yapamayacağımı sordu.

Küçük bir araştırma ile 100 TL'ye sıfır Led HD ekranı satın alıp, sadece 8 vida ve bir soket söküp takarak kendim monte ettim laptopa.

Velhasıl daha sonra anakart arızası başgösterdi :) Servise yolladı laptopu, garanti kapsamında tamir edip ( Anakart değişmiş ) geri vermişler, ekranın değiştiğini bakmadıkları için anlamamışlar yani.

Sizin vermeniz gereken karar aslında tamamen garanti konusunda. Henüz 2 aylık cihaz, kesinlikle [MENTION=191083]zertuna[/MENTION] nın da dediği gibi Garanti Kapsamında yapabilmek için tüm şartları zorlayın.

Eğer bu yol kapanırsa ve ekranı kendiniz değiştirmek isterseniz, Youtube da Lcd panel değişim videoları var. İzlerseniz, ekran değiştirmenin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz.

Ve ayrıca ekranın kalitesi de önemli, orjinal olmasına dikkat edin. Bizim aldığımız ekranın görüntüsü eskisinden farksızdı.

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim servise gidersen garanti kapsamına almazlar ve sana rahat 300 400 tl fiyat verirler.Ama kadıköyde yazıcıoğlu pasajı var orda sıfır hata diye bir yer var oraya gidersen 120 tl yi geçmez sana maliyeti

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
servisin kabul etmesi çok zor tamir için servis 300- 400 arası bir ücret ister ama servis dışında daha uygun yaptırabilirsin maliyet kurtarmazsa parça olarak satmayı dene