Acer Bios Sahtekarlığı, Bios bilenler bir yardım edin lütfen

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
captureb.jpg

Arkadaşlar resimdede gördüğünüz gibi aslında ekran kartım arayüzü 16x iken dizüstü bios'u tarafından 8x olarak sınırlandırılmış bulunmakta
bunun bios'unu nasıl modifiye edebilirim, bir yardım edin

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ekran kartının ayarlarından bakman daha doğru olur. Çoğu ekran kartının ince ayarlarını yapabileceğin tool'ları mevcut. Mesela ben eski bir AGP ekran kartımın hızını windows ortamında 4 veya 8'e çekebiliyordum. tabi ayar yaptıktan sonra restartını da yapıyorsun. bununla birlikte yok illa bios'tan yapacam diyorsan korkma gir Bios'a. ne aradığını bilyiorsun sonuçta. gelişmiş seçeneklerin altında olacaktır. seçenekleri gördüğünde 16'ya çekersin. bu arada anakartının desteklediğine emin ol.

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sizinki iyiymiş, ben fujitsu siemens notebook kullanıyorum ve notebookumun üzerinde 400fsb lik bir işlemci bulunmakta. aslında anakartım 800fsb ye kadar tüm işlemcileri desteklemekte c2d vs. ama bios ile bu 400fsb ile sınırlandırılmış... var mı böyle bir ticari zeka :O

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
işte sahtekarlık orada
bios'ta boot ve cmos ayarı hariç birşey yok
sahtekarlık yapmışlar, ucuza sattıkları için illa birşeyden kısacaklar
ama bir de aletlere bakayım
sen bir program ismi ver yardım et GKHNCKR

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Acer Phonix Bios kullanıyor ve asla müdahale edemiyorsun...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
işte sahtekarlık orada
bios'ta boot ve cmos ayarı hariç birşey yok
sahtekarlık yapmışlar, ucuza sattıkları için illa birşeyden kısacaklar
ama bir de aletlere bakayım
sen bir program ismi ver yardım et GKHNCKR

ekran kartının markası modeli ne?

bu arada iş bitti eve gidiyorum. cevabı akşam yazarım ;)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ATI Catalyst yüklü mü sende? bu program ile ekran kartının ayarlarını yapmak mümkün olsa gerek. linki verdim. son versiyonunu yükleyip bi karıştır bakalım. Vardır diye tahmin ediyorum. çünkü benim kartta atiydi. ve bu ATI Catalyst programı ile yapıyordum.

Drivers & Tools | GAME.AMD.COM

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
ati catalyst ile pcı express arayüzünün yapılandırması yok
oradaki 8x 16x gibi şeyler anti-aliasing ve antisotropic filtreleme ile ilgili ayarlar:D
yani biri oyunlardaki tırtıklanmayı azaltıyor diğeri çizim uzaklığındaki netliği arttırıyor
ikisi de yazılım ayarı:D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ATI Catalyst yüklü mü sende? bu program ile ekran kartının ayarlarını yapmak mümkün olsa gerek. linki verdim. son versiyonunu yükleyip bi karıştır bakalım. Vardır diye tahmin ediyorum. çünkü benim kartta atiydi. ve bu ATI Catalyst programı ile yapıyordum.

Drivers & Tools | GAME.AMD.COM
Tam böyle bir cevap yazacaktım.
Kendi programıyla ayarlanabiliyor diye biliyorum...

Edit ^^:

ati kontrol panelini (ati control center) açınız oradan SmartGard sekmesine gidiniz oradan ayarı olacak diye biliyorum...
Kolay gelsin

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Sahtekârlık falan ağır olmuş. Şimdi, orada yazan şeyleri yorumlayalım:

16X supported: Anakartınızdaki kuzey köprüsü (780G Mobile) 16x PCI Express v2.0 veriyolunu destekliyor.

8x Lİnk width: Takılmış olan ekran kartı 8x PCI Express c2.0 veriyolu destekliyor.

Bu bir sahtekârlık mı? :) Size satarken birisi paketine veya reklamına 16x PCI Express veriyolu kullanan ATI Mobility Radeon HD3650 var bunda mı dedi? :)

Tahmin: HD 3650 hem fiziksel olarak hem de performans anlamında ufak tefek bir kart herhalde. Dolayısıyla 16x PCI Express v2.0 ile sunulacak bant genişliğine ihtiyaç duymuyor. HD 3650 orta seviye bir kart; hatta girişin hemen üstü bile denilebilir. PCI Express 16x V2.0 tarafından sunulan 4 GiB/s hız herhalde yetecektir.

Bu kartı geçtim, zamanında ShiftDelete.Net'te (eski editörlerimizden Ruşen Göbel'le birlikte) iki tane ATI Radeon HD 4870'ten iki tane 8x PCI Express veriyolunu kullanarak yaptığımız CrossFire testlerinde 16 yollu veya 8 yollu bağlantı arasında hiçbir fark göremedik. Dolayısıyla ATI Mobility Radeon HD 3650 ile ilgili olarak çok dertlenmenize gerek yok.

Bu arada, en önemli şeyi en sona sakladım sanırım: Bu bilgilere erişmek için GPU-Z kullanın :)

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
benim ati catalyst 9.3
acaba yeni versiyonda mı çıktı bu özellik smartgard diye birşey yok bende

düzenleme: az önce 9.8 catalyst control center driver ile birlikte full yükledim
hala yok bu smartgard

berkin abi gpu-z ile baktım
kartım 16x arayüzü desktekliyor

capturernv.jpg

@ simgesinden önceki ekran kartının deskteklediği arayüzü
sonraki ise sistemin kullandığı arayüzü gösteriyor
gpu-z'de de ekran kartının yerine anakartınkini gösterecek hali yok

düzenleme: biraz daha düşündüm de berkin abi haklısın
zaten bir fark yokmuş
olsa da önemli değil ama bir daha acer almam:D
ben bu acer bios'tan çok sorunluyum da ordan biliyorum
mesela dahili raid denetleyicisi var ama bios'ta ayarı olmadığı için yapamıyorum
cevap veren herkese teşekkür ederim

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
X16 olmasi ne farkettirecek ben onu anlamadim,
4850 icin bile yeterli X8 cunki...
1- Mobility radeonlar desktoplarla ayni guce sahip degil bu yuzden sorun olacagini sanmam.
2- PCI-E v2.0 oldugu icin X8 o kart icin X16 gibi yeterli olacaktir.
3- Enerji tasarrufu icin dusurulmus olabilir.
Ayrica,
Sanirim senin anakartta X16 bir adet ve bu paylastirilmis, buyuk ihtimalle kablosuz kart veya benzer donanimlar kalan genisligi kullaniyor olabilir.
Detayli bir donanim bilgisi calistirip bakmani oneririm.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \