Acer Aspire F15 SSD Taktırma

İbrahim98-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
ramlere dokunma bence, kalsın böyle iyidir :)

ekran kartını değiştiremezsin. işlemci yeterli zaten. ramin 2133 mhz ve son hızda şu anda. bilgisayarının işlemcisi de en fazla bu hızı destekliyor. yani bişey yapamazsın, m2 nvme takman dışında...

fps artışı işlemci, ekran kartı, ram hatta bazı oyunlarda ssd ile bile mümkündür. yanlış bilgi vermeyelim. ama en çok ekran kartı sonra işlemci ve ram hızı bunu sağlar. ama bazı oyunlarda hızlı veri işlenmesine yardımcı olduğu için ssd bile çok az da olsa fps artışına yardımcı olur.

Bellek Türleri DDR4-2133, LPDDR3-1866, DDR3L-1600 (i5 7200u)
yardımlarınız içiin çok teşekkür ederim :)

Reaksiyon puanı
40
ramlere dokunma bence, kalsın böyle iyidir :)

ekran kartını değiştiremezsin. işlemci yeterli zaten. ramin 2133 mhz ve son hızda şu anda. bilgisayarının işlemcisi de en fazla bu hızı destekliyor. yani bişey yapamazsın, m2 nvme takman dışında...

fps artışı işlemci, ekran kartı, ram hatta bazı oyunlarda ssd ile bile mümkündür. yanlış bilgi vermeyelim. ama en çok ekran kartı sonra işlemci ve ram hızı bunu sağlar. ama bazı oyunlarda hızlı veri işlenmesine yardımcı olduğu için ssd bile çok az da olsa fps artışına yardımcı olur.

Bellek Türleri DDR4-2133, LPDDR3-1866, DDR3L-1600 (i5 7200u)
dostum ne diyorsun ? fps arttırmaz SSD .yalan yanlış bilgi verme. Diyelim ki bozuk bir harddisk var elinde veriyi yavaş işlediği için oyunda takılmalar fps düşmeleri yaşarsın.Harddiskin iyi olursa bu durumu yaşamazsın.Ama sana fps arttışı zerre sağlamaz. Zaten fps nedemek "Frame per second" saniye başı aldığın kare sayıs demek bunu ekran kartı oluştuur.İşlemci işler. Kardeşim sadece ssd tak başka bir işlem yapma fps 1 artsın sana yeni bilgisayar alıcam ben.

İbrahim98-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
dostum ne diyorsun ? fps arttırmaz SSD .yalan yanlış bilgi verme. Diyelim ki bozuk bir harddisk var elinde veriyi yavaş işlediği için oyunda takılmalar fps düşmeleri yaşarsın.Harddiskin iyi olursa bu durumu yaşamazsın.Ama sana fps arttışı zerre sağlamaz. Zaten fps nedemek "Frame per second" saniye başı aldığın kare sayıs demek bunu ekran kartı oluştuur.İşlemci işler. Kardeşim sadece ssd tak başka bir işlem yapma fps 1 artsın sana yeni bilgisayar alıcam ben.
benim SSD yi taktırmaktaki öncelikli amacım windows kullanım hızımı arttırmak zaten fps arttırmak için taktırmıyorum.Siz fps arttırmak için yardımcı olabilrim demiştiniz bu konuda da siz yardımcı olursanız sevinirim

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550

bazı oyunlar işlemci ve ram öncelikli çalışır (optimizasyonu ona göre yapılmıştır), ekran kartı bu veri yolu hızına bağlı olarak kendi bünyesinde verileri işler. her oyun sadece ekran kartında çalışmaz, bazı oyunlar işlemciyi %25 civarından tut %100 civarına kadar çalıştırma gereği duyar. işte bu çalışma sırasında bilgisayarın ram kapasitesi ve hızını besleyen ssd dir. çünkü işlemci ve bilgisayarın rami arasında (gpu nun remi değil) ssd önemli bir hız unsurudur. siz genel bir geçer bir yorum yapmışsınız fakat işlemci ağırlıklı oyunlarda fark eder.

Reaksiyon puanı
40
d
benim SSD yi taktırmaktaki öncelikli amacım windows kullanım hızımı arttırmak zaten fps arttırmak için taktırmıyorum.Siz fps arttırmak için yardımcı olabilrim demiştiniz bu konuda da siz yardımcı olursanız sevinirim
Dostum tamam zaten ben sana bişey demedim.Bazı arkadaşlara yanlış bilgiler veriyorlar SSD al oyunda fps in çoşar diye dedim belki sanada öyle demişlerdir uyarayım kardeşimi dedim.Sonra pişman olmasın dedim.yoksa SSD taktırma taraftarıyım bende.Sadece ne için taktırdığını bil istedim.Fps arttırma konusunda demin cevabını vermiştim dostum nvidia kullanıyorsan nvidia grafik ayarlarını sadece performans için olarak ayarlayacaksın biraz beklersen sana en uygun ayarları atarım daha önce buradaki bir arkadaşa atmıştım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
yazdığım yazılarda ssd ile fps coşar demedim asla ama çok az da olsa bazı oyunlarda fark olur dedim, diyeceğim aynen budur.

Reaksiyon puanı
40
bazı oyunlar işlemci ve ram öncelikli çalışır (optimizasyonu ona göre yapılmıştır), ekran kartı bu veri yolu hızına bağlı olarak kendi bünyesinde verileri işler. her oyun sadece ekran kartında çalışmaz, bazı oyunlar işlemciyi %25 civarından tut %100 civarına kadar çalıştırma gereği duyar. işte bu çalışma sırasında bilgisayarın ram kapasitesi ve hızını besleyen ssd dir. çünkü işlemci ve bilgisayarın rami arasında (gpu nun remi değil) ssd önemli bir hız unsurudur. siz genel bir geçer bir yorum yapmışsınız fakat işlemci ağırlıklı oyunlarda fark eder.
yav dostum bak şimdi senin anlamadığın durum şu adamın elindeki harddisk günümüzdeki bütün oyunlarda verim alabileceği bir harddisk zaten bozuk bir harddisk değil.Senin oynadığın oyunun gerektirdiği çalışma uygunluğunu sağlıyor zaten.Şöyle düşün 1lt su şisesine 2 litre su döksen gerisi boşa gider.Çünkü 1 litre yeterlidir.Anladın mı şimdi SSD yi tak yine verim alamayacaksın.He inanmıyorsan istediğin gibi dene daha fazla bu konuda tartışmıcam.

---- Mesajlar birleştirildi ----

yazdığım yazılarda ssd ile fps coşar demedim asla ama çok az da olsa bazı oyunlarda fark olur dedim, diyeceğim aynen budur.
onu senin için demedim zaten onu diyen başla insanlar var dostum.

Son düzenleme:

İbrahim98-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
d
Dostum tamam zaten ben sana bişey demedim.Bazı arkadaşlara yanlış bilgiler veriyorlar SSD al oyunda fps in çoşar diye dedim belki sanada öyle demişlerdir uyarayım kardeşimi dedim.Sonra pişman olmasın dedim.yoksa SSD taktırma taraftarıyım bende.Sadece ne için taktırdığını bil istedim.Fps arttırma konusunda demin cevabını vermiştim dostum nvidia kullanıyorsan nvidia grafik ayarlarını sadece performans için olarak ayarlayacaksın biraz beklersen sana en uygun ayarları atarım daha önce buradaki bir arkadaşa atmıştım.
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler zaten ben konuyu ilk burda açtım sizin yorumlarınıza göre hareket ediyorum ssd fps ni coşturur diyen olmadı daha olursada şu saatten sonra inanmam zaten grafik ayarlarını düzenlememe yardımcı olursanız güzel olur.Nvidia kullanıyorum

yav dostum bak şimdi senin anlamadığın durum şu adamın elindeki harddisk günümüzdeki bütün oyunlarda verim alabileceği bir harddisk zaten bozuk bir harddisk değil.Senin oynadığın oyunun gerektirdiği çalışma uygunluğunu sağlıyor zaten.Şöyle düşün 1lt su şisesine 2 litre su döksen gerisi boşa gider.Çünkü 1 litre yeterlidir.Anladın mı şimdi SSD yi tak yine verim alamayacaksın.He inanmıyorsan istediğin gibi dene daha fazla bu konuda tartışmıcam.

onu senin için demedim zaten onu diyen başla insanlar var dostum.
haklısın hocam yeterliyse tabiki taktırmak boşa gider bizim amacımız HDD performansı windows kullanımında çok yeterli kalmıyo işte bilgisayarın açılış hızı kapanış hızı uygulama geçişleri ilk açıldığında arka planda uygulamaların yüklenmesi vs. bu konularda verim almak için SSD taktırmak istiyorum yoksa fps için değil herkes birbirini anladıysa sorun olmaz zaten hepinize değerli yorumları için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
para sorunun yoksa 2x8 16 gb yap rami 8gb yetmez olucak demedi deme ibrahim.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bakın mesela bu video da gpu kullanımları max iken ve cpu kullanımları farklı iken oluşan 3- 5 ve hatta bazen 8-10 fps farklarına dikkat edin (cpu ne kadar zorlanırsa o kadar fark oluyor) :

SSD vs HDD Test in 7 Games (GTX 1060 + i5 7600k) Games: Grand Theft Auto V Rise of the Tomb Raider - 01:23 The Witcher 3 - 02:49 Mass Effect Andromeda - 04:05 Fallout 4 - 05:41 Project Cars - 06:56 Far Cry Primal - 08:44

System: Windows 10 Intel i5 7600k 4.5Ghz GTX 1060 6Gb SSD - Samsung 850 Evo-Series 500GB HDD - Western Digital Blue 7200rpm 1TB 16Gb RAM

mobil olduğum için daha başka video araştıramadım ama özellikle pubg ve bazı optimizasyon özürlü oyunlarda denemek gerekiyor asıl... gece belki bakarım konuya ve katkı sağlarım.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
40
Bakın mesela bu video da gpu kullanımları max iken ve cpu kullanımları farklı iken oluşan 3- 5 ve hatta bazen 8-10 fps farklarına dikkat edin (cpu ne kadar zorlanırsa o kadar fark oluyor) :

mobil olduğum için daha başka video araştıramadım ama özellikle pubg ve bazı optimizasyon özürlü oyunlarda denemek gerekiyor asıl... gece belki bakarım konuya ve katkı sağlarım.[/QUOTE
Dostum sana sukadar söyliyim attığın videoda sadece oyun açılırken hız farkı var başka hiçbirşeyin kanıtı yok.Çünkü aynı oyunu aynı şekilde oynama çalışmış bir arkadaş var ve aynı şekilde oynayamadığı için 5-6 fps farkı olmuş onun sebebide ssd değil güzel kardeşim.o sırada ekranın baktığı konum.Şİmdi buraya iyi dinle şimdi gir herhangi bir oyuna gir ve gökyüzüne bak en iyi fps i alırsın.Çünkü baktığın yerde ekran katını zorlayacak bir kare yok düz bir mavi resim gibidir gökyüzü.yani oyunlarda baktığın yer gördüğün yer demektir.Buda o anki ekran kartı çalışmasını ve işlemcini etkiler.Videoyu çeken arkadaş aynı şeyleri yapmaya çalışmış ama muazzam yapamayacağı için çok az fps farklılıkları olmuş.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
arkadaşın açıklamalarına ne diyeyim bilemedim, diğer arkadaşlardan yorum alalım bari :D hayır bi de nvme de değil ssd, nvme olsa 3-5 daha eklenecek fps ye :)