ACER Aspire 5920G Yardım

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba

Bir arkadaşımının Acer Aspire 5920G notebookun sistemi çökmüş.Windows hiçbir şekilde açılmıyor.Recovery CDsi de oluşturmamış.Sistem Vista Home Premium.
Elinde bu sisteme ait recovery DVD si olan varmıdır? Veya normal OEM cd ile kurabilirmiyim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Cevap için teşekkürler.Açılışta öyle bir menü var ama recover image ı seçin diyor.Fakat hd içerisinde birşey bulamadık.Nerde olabileceği hakkında bir fikrin var mı?

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Sistemin çökmesi arkadaşımın Antivir i kurmasıyla olmuş.Ama hiçbir şekilde Windows ( Vista ) açılmadığı için programı kaldıramıyorum.Güvenli kipte bile açmıyor bilgisayarı.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bilgisayar açılışında Vista devreye girmeden hemen önce F8 ile ulaşılan bir menü var. Orada Last Know Good Configuration seçeneğini seçerseniz genelde işe yarar. Ayrıca aynı yerden Safe Mode ile başlamayı da deneyebilirsiniz.

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayar açılışında Vista devreye girmeden hemen önce F8 ile ulaşılan bir menü var. Orada Last Know Good Configuration seçeneğini seçerseniz genelde işe yarar. Ayrıca aynı yerden Safe Mode ile başlamayı da deneyebilirsiniz.

Maalesef hiçbir şekilde Windowsu açamıyorum. Alt+F10 ile açılışta recovery seçeneği buldum fakat o da type mismatch hatası verip kapanıyor.

Başka önerisi olan?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Maalesef hiçbir şekilde Windowsu açamıyorum. Alt+F10 ile açılışta recovery seçeneği buldum fakat o da type mismatch hatası verip kapanıyor.

Başka önerisi olan?

İş işten geçmiş gibi gözüküyor, başka bir Windows diski bulup normal bilgisayara kuruyormuş gibi kur derim, hatta W7 kur, driver sıkıntısıda yaşanmıyor.