Acer 5920G gizli simkart yuvası

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ACER 5920G kullananların dikkatini çekmemiş olabilir, batarya yuvasının altında orta kısımda çukur bi bölüm var üzeri bant ile kapatılmış(plastik gibi sert ama yumuşakda) bunun üzerinde parmağınızı ileri geri oynattığınızda sim kart yuvasını olduğunu anlamamak içten değil. Biz bunu nasıl kullanıcaz :D deneyen kurcalayan varmı yuva orda duruyor:-s

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Alla allaaa ben hiç farketmedim PCyi kapatınca hemen deniyim yav =D=D=D
PC mi çok seviyorum ama tek sıkıntım işte win7 de sağdaki dokunmatik tuşları çalıştıramadım:D

Ayrıca bu simkart yuvasına sim kartımızı taktığımızda bir deişiklik olacakmı. Ya da denedinmi:D

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
3g modem içindir o yuva

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Alla allaaa ben hiç farketmedim PCyi kapatınca hemen deniyim yav =D=D=D
PC mi çok seviyorum ama tek sıkıntım işte win7 de sağdaki dokunmatik tuşları çalıştıramadım:D

Ayrıca bu simkart yuvasına sim kartımızı taktığımızda bir deişiklik olacakmı. Ya da denedinmi:D

Denemedim işte bende deneyen varmı diyorum :D Sim kart yuvası ACER 5920G lerde %100 vardır :D parmağınızla güzel bastırın :D sonra böle yandan soldan ışık altında bakın :D sim kart yuvasının manyetik tellerini görüceksiniz hatta o yuvanın olduğu yerde kavisli bi kısım var yani kartı rahat takıp çıkarmak için. Bende çok seviyorum :d pc mi 3 sene olcak martta :D hiç arızalanmadı:D taş gibi:D yanlız işte dediğin gibi o tuşlar çalışmıyor onlar touch pad programı ile ilgili acerin sitesinde windows7 için var ama indirip kurduğunda çalışmıyor yinede. program kurulmuyor zaten. Birde sıkıntım klavye tuşları artık eskidi bide klavye kısımları varya yani ön panel o eskidi lekelendi silince çıkmıyor:D bi klavye bide o panel değişse :D yeni olucak pc :D 2 gb ram var ama :D maşallah windows7 ile çok hızlı bana göre:d güzel yani 2-3 sene daha gider sonrasına bakarız:D

---------- Post added at 01:27 ---------- Previous post was at 01:26 ----------

3g modem içindir o yuva

Öledirde yuvayı yapıp ölece bıraktılarsa içden gerekli bağlantı yoksa :-s hani emin olsak kesin bi bakmak lazım amma olur he :D çalışıyorsa:D bugunda vodafone vodem almıştım :D

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
http://www.techtree.com/India/News/Intel_Wants_SIM_Card_in_Every_Laptop/551-71428-581.html

burda bi yazı var ayrıca google da arama yaparken donanımhaberdeki konuya rastladım okudum orda arkadaşın biri açıklama yapmış ama nekadar doğru bilemeyeceğim.

resminide koymuşlar.
resim186pw9.jpg

internalpic_1.jpg

Donanım haberden alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
araştırmalrım sonucunda onun sim card reader olduğunu buldum, bazı yerlerde bahsediyor. Ama acer da boyle bir bilgi yok. 5920 lere has bir ozellik sanırım. Bir yerde sunu yazmıslar,

""""""Ama en önemlisi pil yuvasının altında SIM Card okuyucu var. Bu okuyucuya bağlı monitörün arkasında anteni de mevcut. Ancak bu okuyucu ile anteni çalıştıracak modül yine eBay'de.. Bu modül takılan simcard üstündeki hattın GPRS EDGE UMTS vs üzerinden makinayı internete sokmaya ve hattı telefon görüşmeleri için kullanmayı sağlıyor. Fax ta yolluyor SIM üstünden.""""""""
eve gidince benimkine de bakacam
http://www.techtree.com/India/News/Intel_Wants_SIM_Card_in_Every_Laptop/551-71428-581.html

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Valla var ama işte kapalı bizimkiler :-s bi seride açık bıraktılar sanırım:-s sonra farkına varıp kapatmaya başladılar sanırım.

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Denemedim işte bende deneyen varmı diyorum :D Sim kart yuvası ACER 5920G lerde %100 vardır :D parmağınızla güzel bastırın :D sonra böle yandan soldan ışık altında bakın :D sim kart yuvasının manyetik tellerini görüceksiniz hatta o yuvanın olduğu yerde kavisli bi kısım var yani kartı rahat takıp çıkarmak için. Bende çok seviyorum :d pc mi 3 sene olcak martta :D hiç arızalanmadı:D taş gibi:D yanlız işte dediğin gibi o tuşlar çalışmıyor onlar touch pad programı ile ilgili acerin sitesinde windows7 için var ama indirip kurduğunda çalışmıyor yinede. program kurulmuyor zaten. Birde sıkıntım klavye tuşları artık eskidi bide klavye kısımları varya yani ön panel o eskidi lekelendi silince çıkmıyor:D bi klavye bide o panel değişse :D yeni olucak pc :D 2 gb ram var ama :D maşallah windows7 ile çok hızlı bana göre:d güzel yani 2-3 sene daha gider sonrasına bakarız:D

---------- Post added at 01:27 ---------- Previous post was at 01:26 ----------

Öledirde yuvayı yapıp ölece bıraktılarsa içden gerekli bağlantı yoksa :-s hani emin olsak kesin bi bakmak lazım amma olur he :D çalışıyorsa:D bugunda vodafone vodem almıştım :D

Aygıt yöneticinizden bakın varmı yokmu diye

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Malesef benim dikkatimi çeken ve farklı gördüğüm bi durum yok aygıt yöneticisinde:S

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
resimde harflerle anlatılmak istenenler ne acaba?

---------- Post added at 01:43 ---------- Previous post was at 01:42 ----------

Benimkindede yok valla :-s

soner23

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Malesef benim dikkatimi çeken ve farklı gördüğüm bi durum yok aygıt yöneticisinde:S

Ülkelere göre farklılık gösteriyor ürünler Türkiye'ye getirilen ürünlerde modem yoktur kasa aynı olduğu için boş yuvadır

aliguney91

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP bu olma olasılığı var gibi? ama :-s