Acer 5820TG Pil Sorunu

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar laptopumda düne kadar bişey yokken bugün bilgisayarı şarjdan çıkardığımda kapanıyor. Bilgisayarın pili bir saniye bile gitmiyor şarja takılı değilken açılmıyor ışıkları da yanmıyor ancak şarjdayken açtığımda şarja pil simgesi yerine fişe takılı işaretin üzeri çarpılı olarak görünüyor ve pili değiştirmeniz yararlı olabilir diyor. Yapabileceğim bişey var mıdır yoksa direk garantiye mi göndermeliyim? bilgisayarı alalı 17 ay olmuş garantide bu sorunla ilgilenirler mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Pil garantisi 6 ay, garantiye göndersen de sana çözüm olmazlar. Yeni pil alman gerekiyor, pilin ölmüş... :) Yine de içinin rahat etmesi için aldığın yere git sor, ama sana diyecekleri cevap benim dediğim gibi. :wink:

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bimeksten internetten almıştım bilgisayarı daha önce de acer bilgisayarım olmuştu pil ölse bile en azından bir saniye de olsa şarjının devam etmesi gerekiyodu en son kullandığımda 4 saat giden pil bir günde nasıl ölür anlamış değilim sanki biyerinde temassızlık olmuş gibi geliyo bana yine de garantiye göndericem. Şarjdan çıkarır çıkarmaz kapanıyor şimdi bilgisayar sanki pil yokmuş gibi:( inşallah çözülür garantide. Ben uzun uzun anlatırım gönderirken adamlar yapmak zorunda kalır inşallah:)

özgün87

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bigisayarım garantiden geldi pili değiştirmişler garanti süresi altı ay diyen arkadaşlara duyurulur bu gibi sorunları yaşayan arkadaşlar da güzelce sorunlarınını belirtirlerse garantiden sorun çıkmıyor. Sorun olarak belirttiğim termal bakımı da yapmışlar Destek Bilişimi gösterdikleri ilgiden dolayı kutluyorum.

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kim demiş pil garantisi 6 ay diye öyle bir şey yok ustat

BGAREPAİR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Bunun 2 Türlü Sebebi Vardır.

1-Bataryanın Ömrünün Dolmuş Olması
2-Şarj Konnektörü Dediğimiz Devrenın Arızalanmış Olması
Bazı Notebook Modellerinde Şarj Konnektörü Bulunamayabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hangi bilgiye dayanarak pilin garantisi 6 ay diyorsun.
Yeni bir bilgisayarın garanti süresi pilin için de geçerlidir. (2 sene)
Garanti süresi sonrası değiştirilen bir pilin ise 6 aydır.
Lütfen sallayıp da başkalarını mağdur etmeyelim.

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
üye olmayanlar çok güzel konu hortlatıyorlar