Acer 5610Z Isınma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan frei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar, Acer 5610Z makinam sanırım fandan kaynaklanan bi sebeple tam soğutma yapamıyor ve sürekli yeniden başlıyor. Aşırı ısınma da cabası. Bu fan işini nasıl çözmeliyim?

kao_s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım bende de aynı bilgisayar var. Ve aynı problemi yaşıyorum. çözdün mü problemi? nasıl yaptın? lütfen cevap yaz

BeNBeN

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende de aynı problem vardı, sıcak havanın çıktığı yere (içeriye doğru) kuvvetlice üfledim geçti. (makina kapalıyken tabi)

kao_s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BenBen arkadaşım, ben bu bilgisayarın içini servisinde havaylada temizlettim. Yine de çözüm olmadı. Ama ilgilendiğin için teşekkür ederim.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Öncelikle bios , anakart , ekran kartı ve direct-x güncelle. Problem devam ederse teknik servise ver hiçuğraşma ;)

@DN@N

Doçent
Reaksiyon puanı
5
işlemcinin kapağını aç
işlemci soğutucu metal vardır onu iyice temizle
ardından fana ulaşabiliyosan fanıda temizle .
benim de aynı sorun vardı müthiş ısınıodu ardından kapanıyodu
ben o metalı ve fanları temizledim canavar gibi -;

kao_s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
komple format attım. yinede istikrarlı bi şekilde kapanmaya devam ediyor. içini açmaya da pek cesaret edemem.pek anlamam. kaş ypıyım derken göz çıkartırım. ama serviste içini temizledik dediler.tabi ne kadar sağlam yaptıklarını bilemem. yarın neşet kardeşin dediği soğutuculara bakcam. Çüzüm olur mu sizce. sonuçta öğrenciyiz. o kadar parayı boşa vermiyelim. anlayanlar crvap yazarsa sevinirim. keşke frei ile görüşebilseydim.kaç aydan beri o bi yolunu bulmuştur muhakkak.

oguzkhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
işlemcinin kapağını aç
işlemci soğutucu metal vardır onu iyice temizle
ardından fana ulaşabiliyosan fanıda temizle .
benim de aynı sorun vardı müthiş ısınıodu ardından kapanıyodu
ben o metalı ve fanları temizledim canavar gibi -;

arkadaşında dediği gibi içini açıp temizlersen fanı falan düzelir , en azından ben böyle yaptım içerisinden yün gibi toz yığını çıktı sorun düzeldi ..

S_Yucel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba

Belirtildiği gibi temizlik işlemi ile birlikte cpu üzerindeki thermal macun kaldırılıp yenilenmesi tavsiyemdir

Acer orj. thermal macunu ilk 6 aydan sonra katılaşma göstermektedir
Bu da ısınma ve kapanma sorunlarını göstermektedir

İyi akşamla

spilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende de 5536g var. Aynı modelden bir arkadaşımla beraber aldık. Ve yaklaşık bir yıl olmadan oyunlarda aşırı kasma vb. aşırı ısınma meydana geldi. Bios güncellemesi vs. denedim olmadı. Ancak sonunda problemi çözebildim şükür. Çözüm yolu şu: Bilgisayarınız açık vaziyette iken, evinizde kullandığınız üfürme özelliği olan ( çekme değil) halı süpürme makinasının hortumunun ucuna ince uç aparatını takıyoruz ve bilgisayarın arka tarafındaki hava çıkış ızgarasından hava tazyiki uyguluyoruz. Biraz blg. den geri durmanızda fayda var. Ve de balkonda bu işi yapmanızda fayda var. Çıkan tozları görünce şaşıracaksınız. Aynı işlemi bir de blg. kapalı iken yapmakta fayda var. Ayrıca birde ön taraftaki hava girişine de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Bildiğim 3 tane arkadaşımın blg. si bu şekilde ilk alınan gün performansına döndü. Hiç blg. yi açmaya gerek bile kalmadı. Eğer sorununuz donanımsal değilse.