Acemi birliğinde hava değişimi hakkında

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Slm millet. Ben şimdi ısparta 40. Piyade alayında 95/1 acemi erim. yemin töreninden 4 gün sonra şiddetli kalp ağrısı ve nefes alamama şikayetiyle iç hastahaneye yattım tabip yüzbaşı pnömoni teşhisi koydu ve 1 ay hava değişimi verdi çıkış hazırlıkları için bölüğe gittiğimde sen 30 gün sonra tekrar buraya gelip 15 gün daha eğitim yapacaksın çünkü acemiliğinin 3 te 2 sini tamamlamadın gibisinden konuştu yazıhanedeki uzman çavuş. Şimdi varmı gerçekten böyle birşey yoksa benimi keklemeye çalıştılar? Hava değişiminden sonra tekrar ısparta ya gittiğimde orda kimse kalmamış olacak ne yapacam ben orda bilen varsa bi açıklasın lütfen.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Slm millet. Ben şimdi ısparta 40. Piyade alayında 95/1 acemi erim. yemin töreninden 4 gün sonra şiddetli kalp ağrısı ve nefes alamama şikayetiyle iç hastahaneye yattım tabip yüzbaşı pnömoni teşhisi koydu ve 1 ay hava değişimi verdi çıkış hazırlıkları için bölüğe gittiğimde sen 30 gün sonra tekrar buraya gelip 15 gün daha eğitim yapacaksın çünkü acemiliğinin 3 te 2 sini tamamlamadın gibisinden konuştu yazıhanedeki uzman çavuş. Şimdi varmı gerçekten böyle birşey yoksa benimi keklemeye çalıştılar? Hava değişiminden sonra tekrar ısparta ya gittiğimde orda kimse kalmamış olacak ne yapacam ben orda bilen varsa bi açıklasın lütfen.

Öncelikle geçmiş olsun.

30 güne kadar olan hava değişiklikleri askerlik hizmet süresinden sayılır. Ancak 30 gün üzeri olan hava değişiklikleri hizmet süresinden sayılmaz ve askerlik sürenize ilave edilir.

Bununla ilgili kanun maddesi de şu şekildedir :

“Erbaş ve erlere verilen hava değişimi ve istirahat sürelerinin toplam otuz güne kadar (dahil) olan kısmı muvazzaf askerlik hizmetlerinden sayılır.” Bu düzenleme ile açık bir şekilde otuz güne kadar olan, otuz gün dahil, hava değişimi ve istirahat sürelerinin askerlik hizmetinden sayılacağı hüküm altına alınmıştır. Ancak, bu sürelerin askerlik hizmetinden sayılması için kişinin istirahat ve hava değişimi sürelerinin aşağıdaki nedenlerden dolayı kullanılmamış olması gerekmektedir. Aşağıda belirtilen nedenlerden dolayı kullanılan hava değişimi ve istirahat süreleri askerlik hizmetinden sayılmayacaktır. Kendilerini askerliğe elverişsiz hâle getiren veya getirtmeye teşebbüs ettikleri mahkeme kararı ile sabit olan erbaş ve erlerin yargılanmalarına esas eylemleri dolayısıyla ortaya çıkan rahatsızlıklar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanması nedeniyle mahkeme tarafından haklarında tedaviye karar verilen erbaş ve erlerin bu karar nedeniyle yatarak gördüğü tedaviler veya istirahatte ya da hava değişiminde geçirdikleri süreler muvazzaf askerlik hizmetlerinden sayılmaz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca kısa dönemlerin hava değişim süresi 15 gün diye okudum. Eğer sana 30 gün hava değişimi verildiyse, sadece 15 günü askerlikten sayılacağı için kalan 15 günü ilave olarak yapacaksın demek istemişlerdir. (Kısa dönem asker isen)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Ayrıca kısa dönemlerin hava değişim süresi 15 gün diye okudum. Eğer sana 30 gün hava değişimi verildiyse, sadece 15 günü askerlikten sayılacağı için kalan 15 günü ilave olarak yapacaksın demek istemişlerdir. (Kısa dönem asker isen)
95liler daha kısa dönem gitmiyo abi :)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
.Askerlik 12 a düştük ten sonra verilen hastane raporları maksimun 1 ay yani 30 gün olarak veriliyor diye biliyorum 30 gün sizden değil askerlik ten gider benim bildiğim kanun değişmiş ise o ayrı.

Eski birliğine gönderseler devre kaybı gibi bir şey olur .

Muhtemelen tim den refize ettiler sizi karargah bolugu ne falan gönderirler

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Yok benim sorum zaten askerlikten sayılması falan değil. Hava değişimim bittiğinde arkadaşlarım usta birliğine gitmiş olacak ve benim 15 gün daha eğitim alacağımı ve ondan sonra usta birliğine gidebileceğimi söylüyorlar. Varmı böyle birşey yani bölük tamamen boşalacak bi tek ben kalacağım orda saçma geliyor

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Bulaşıkçı lazımsa demek ki... :)

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Çaycıda olabilir. O değilde inşallah timden çıkarmamışlardır çok kafa adamdı bizimkiler.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Bizim tim şırnak seslice ye düşmüş

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Abilerim ben 2 senelik özelde okuyorum askerliği yapmak istiyorum fakat 6 ay kısa dönem olsun istiyorum 4 seneliğe bi türlü tamamlasam kısa dönem oluyor mu ne yapmam lazım

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Abilerim ben 2 senelik özelde okuyorum askerliği yapmak istiyorum fakat 6 ay kısa dönem olsun istiyorum 4 seneliğe bi türlü tamamlasam kısa dönem oluyor mu ne yapmam lazım

Üniversiteyi 4 yıllık okuyan kısa dönem yapıyor zaten

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
Ben bugün şubeden sevkimi aldımı aldım sevkte şırnak yazıyor şubedende ıspartada işin yok senin birliğin şırnak oraya gideceksin dediler. Ama bizim ıspartadaki bölük komutanı telefonla arayıp hayır buraya gelip 15 gün eğitim yapacaksın eksik eğitimin var diyor ısrarla bende tamam falan dedim ama direk şırnaka gitsem sıkıntı olurmu yada ıspatada 15 gün daha eğitim alsam askerliğim 15 gün uzarmı?

Ona göre bu akşam bilet alıcam cevaplarsanız sevinirim.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben bugün şubeden sevkimi aldımı aldım sevkte şırnak yazıyor şubedende ıspartada işin yok senin birliğin şırnak oraya gideceksin dediler. Ama bizim ıspartadaki bölük komutanı telefonla arayıp hayır buraya gelip 15 gün eğitim yapacaksın eksik eğitimin var diyor ısrarla bende tamam falan dedim ama direk şırnaka gitsem sıkıntı olurmu yada ıspatada 15 gün daha eğitim alsam askerliğim 15 gün uzarmı?

Ona göre bu akşam bilet alıcam cevaplarsanız sevinirim.

sen ıspartaya git kardeşim sana piyango vurmuş oraya gidince eğitim felan almayacaksın acemi birliğinde aşağı yukarı gezeceksin nöbet vs bişey yok daha ne istiyosun ben acemi birliğinde askerliğimi tamamladım acemi birliğinde usta asker olmak gibi bir keyif yok şırnağa gidersen ilk günden nöbete gönderirler sakın atış yapmadım vs nöbet tutturmazlar diye düşünme kılıfına uydururlar sen git acemi birliğine 15 gün yeni gelen acemilerle oyalan benden sana tavsiye

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
sen ıspartaya git kardeşim sana piyango vurmuş oraya gidince eğitim felan almayacaksın acemi birliğinde aşağı yukarı gezeceksin nöbet vs bişey yok daha ne istiyosun ben acemi birliğinde askerliğimi tamamladım acemi birliğinde usta asker olmak gibi bir keyif yok şırnağa gidersen ilk günden nöbete gönderirler sakın atış yapmadım vs nöbet tutturmazlar diye düşünme kılıfına uydururlar sen git acemi birliğine 15 gün yeni gelen acemilerle oyalan benden sana tavsiye

Acemi gelmeyecekki oraya mayısa kadar b grubu almıyormuş orası. Birde uzarmı acaba askerliğim bilgin varmı?

Birde ıspartada kalmıyorum yine şırnaka gidicem ama 15 gün eğitim verip göndereceklermiş.

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Acemi gelmeyecekki oraya mayısa kadar b grubu almıyormuş orası. Birde uzarmı acaba askerliğim bilgin varmı?

Birde ıspartada kalmıyorum yine şırnaka gidicem ama 15 gün eğitim verip göndereceklermiş.

Acemi gelmiyorsa zaten 15 gün hiç bir şey yapmayacan. Acemi birliklerinde acemi olmadığında usta asker sadece nöbet tutar başka hiç bir şey yapmaz çünkü yapacak bir şey yoktur. Sende oraya gidicen nöbette tutamayacağına göre hiç bir şey yapmayacan demektir. Sen şırnağa gidicem diye şartlandırma kendini seni oradan şırnağa göndermeyebilirler hatta bir daha ki celpi bile bekletebilirler. sen git oraya otur hiç sesini çıkarma biri seni hatırlarsa gönderir hatırlamazsa kalabildiğin kadar kalırsın sonuçta şafak atıyor. sen güven bana git acemi birliğine çok dua edeceksin. acemi birliğinde acemi olmadığı zaman varolan rahatlığı gör. acemi olmadığı zaman biz nerede yatsak diye düşünüyorduk 21 gün acemi olmuyordu. ses soluk yok 6 bin kişilik tugay 500 asker var her yer boş ter temiz vs vs :)

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
gittim ıspartadayım şu an gerçektende boş boş geziyoruz en fazla koridoğa tuvalete paspas attırıp çöp boşalttırıyorlar günde 1 yada 2 kere. 18 inde göndereceklermiş beni şırnaka uçak bileti bakıyorum 300 den aşağı yok otobüslede o yol çekilirmi ya

bölükte 27 kadro var 5 tane acemi

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493

diplomanızı alınca 4 seneye tamamlayacaksınız.
aöf yada dgs ile bu üniversitenizde bittikten sonra, 4 yıllık diploma sahibi olarak kısa dönem yaparsınız.

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
gittim ıspartadayım şu an gerçektende boş boş geziyoruz en fazla koridoğa tuvalete paspas attırıp çöp boşalttırıyorlar günde 1 yada 2 kere. 18 inde göndereceklermiş beni şırnaka uçak bileti bakıyorum 300 den aşağı yok otobüslede o yol çekilirmi ya

bölükte 27 kadro var 5 tane acemi
Yani yaptıracakları en fazla o işler olurdu zaten bildiğim kadarıyla otobüsle 20 saat fazla sürer herhalde aktarmalı gidiceksin herhalde.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
mardin ktm ye katılmam gerekiyormuş ıspartadan otobüs yok mardine heralde önce antalyaya geçmem gerekicek