Access Point

xahmetx57

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar access point modem aldım kablolu internetimi kablosuza çevirmek için ayriyeten yine bilgisayarımda kablolu kullanacağım . Arayüzü kurarken diyorki modemi güç kaynağına bağlayın ardından bilgisayarınızla bağlantı yapın Önceki modemden gelen ethernet kablosunu access pointe takıcam sonrada bilgisayarıma ayrı bir kablo oluşturacağım anlamına mı geliyor. Ama daha kurmadan normal modemden gelen kabloyu ona takıp ayrı kabloyla bilgisayara bağlayınca arayüzü nasıl kuracağım bilgisayarımda internet olurmuki ŞU İŞİN BAŞ KISMINI BİRİ AYRINTILI ANLATSIN RİCA EDERİM

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
modemdeki ethernetlerden birine acces pointin kablosunu takıcaksın ama acces pointe ethernet kablosunu takarken wan yazan yere takman gerek (bu değiişik renkte de belirtilmiş olabilir wan da yazabiir diğerlerinden farklı olana takıcaksın işte) sonra 2 cihazı da çalıştırcaksın bu kadar modemden gene bilgisayarına kablo çek ethernet portun varsa üzerinde yoksa acces pointten bi kablo çek aynı şey

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemdeki ethernetlerden birine acces pointin kablosunu takıcaksın ama acces pointe ethernet kablosunu takarken wan yazan yere takman gerek (bu değiişik renkte de belirtilmiş olabilir wan da yazabiir diğerlerinden farklı olana takıcaksın işte) sonra 2 cihazı da çalıştırcaksın bu kadar modemden gene bilgisayarına kablo çek ethernet portun varsa üzerinde yoksa acces pointten bi kablo çek aynı şey
cihazda wan portu yoksa nasil olacak
bu cihazların tak calistir oldugunu bilmiyordum

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
cihazda wan portu yoksa nasil olacak
bu cihazların tak calistir oldugunu bilmiyordum
kitapçıkta belirtilir hangi porta takılacağı wan portu ethernetten farklı bir port değil sadece interneti cihaza getirdiğimiz port
artık tak çalıştır bunlar ince ayar isterseniz mesela ip vermeye 192.168.1.100den vermeye başlasın 192.168.1.250e kadar ya da bu misafir ağım olsun bu benim ağım olsun bir de nas bağlayayım eve misafir gelince nas cihazımda ne var karıştırmasın derseniz ayar yapmanızda fayda var kendiniz kullanıcaksanız bir şifre oluşturmanız yeterli

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kitapçıkta belirtilir hangi porta takılacağı wan portu ethernetten farklı bir port değil sadece interneti cihaza getirdiğimiz port
artık tak çalıştır bunlar ince ayar isterseniz mesela ip vermeye 192.168.1.100den vermeye başlasın 192.168.1.250e kadar ya da bu misafir ağım olsun bu benim ağım olsun bir de nas bağlayayım eve misafir gelince nas cihazımda ne var karıştırmasın derseniz ayar yapmanızda fayda var kendiniz kullanıcaksanız bir şifre oluşturmanız yeterli
bilgilendirme icin sagol