Access Point ve uyumlu omni anten önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan osican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba çok fazla bir bütçem yok fakat access point ve ona uygun bir omni anten almak istiyorum 4 kuzen interneti paylaşmak istiyoruz. Evler ortalama 180 derecelik bir açıda kalıyor ama en uzağımız 195m uzakta ve aradaki evler max 3 katlı açık alan ve binalar sık halde değil aşşağıdaki resimde detaylıca belirtmeye çalıştım kırmızı nokta anteni ve modemi kuracağımız yer sırasıyla
MAVİ noktaya uzaklık: 195m
Yeşil noktaya uzaklık:75-80m
Sarı noktaya uzaklık ise: 65-70m

mavi ve yeşil noktada usb alıcılar var yeterince iş görür fakat sarı noktaya ayrıca bir usb alıcı almak istemiyoruz ki zaten şuan modeme wind surfer takınca kapısının önünden 2*3 diş çekiyor ama içeri girince çekmiyor ki zaten dükkan orası.pek duvarda yok.

uzaklıklar bu şekilde eldeki modem ZTE zxv10 w300 çatıya bir omni anten kurup access pointe bağlanmayı düşünüyoruz. Geçenlerde tp-link wa5210g aldım ama pek bir faydası olmadı açısı 60derece olduğu için geri iade ettim. biraz araştırma yaptım ve Tplink tl-wa901nd - tl-wa5110g ve Linksys wap300n access pointi gördüm.Sizlerden önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

2iafwr8.jpg

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
5110g +güçlü bi omni(çubuk) anten artık ne denk getirirsen iyisinden bişey al imkanın varsa çatıya koy yeşil ve sarı lar çok iyi bağlanır mavi de orta halli bağlanır cihazı ap moduna alırsın modemden kabloyu verirsin 5110g ye interneti çok rahat yayarsın 5110g al dememin sebebi çıkış gücü yüksek olması

osican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5110g +güçlü bi omni(çubuk) anten artık ne denk getirirsen iyisinden bişey al imkanın varsa çatıya koy yeşil ve sarı lar çok iyi bağlanır mavi de orta halli bağlanır cihazı ap moduna alırsın modemden kabloyu verirsin 5110g ye interneti çok rahat yayarsın 5110g al dememin sebebi çıkış gücü yüksek olması

Teşekkür ederim cevabın için üstad kaç gündür sürekli araştırıyorum dediğiniz gibi 5110g baya aklıma yattı anten olarakda yine TP-LINK TL-ANT2415D 15dBi Outdoor Omni yi buldum tam emin olamadım sizce nasıldır yeterli verim alırmıyım? mavi noktada zaten usb wifi adaptör var menzili baya kuvvetli. birde linksys wap300n çıkış gücü nedir tam olarak 5110g nin 400mw diye biliyorum.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Teşekkür ederim cevabın için üstad kaç gündür sürekli araştırıyorum dediğiniz gibi 5110g baya aklıma yattı anten olarakda yine TP-LINK TL-ANT2415D 15dBi Outdoor Omni yi buldum tam emin olamadım sizce nasıldır yeterli verim alırmıyım? mavi noktada zaten usb wifi adaptör var menzili baya kuvvetli. birde linksys wap300n çıkış gücü nedir tam olarak 5110g nin 400mw diye biliyorum.
100mw galiba link sys nin tam emin değilim muhtemlen öyledir 5110g ise 27 dbm yani 500mw çıkış gücü 400 değil anten olarak ise o gösterdiğin anten iyi o sistemi kurarsan sorunsuz yol alırsın yorumlara baktım o anten 350 400 metre mesafe ekliyomuş zaten outdoor anten o güçlü anten belli 5110g+15dbi omni anten senin alman gereken kombinasyon

osican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım teşekkür ederim :) en kısa sürede sipariş ediyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
herkes kendi internetini alsın ttnet kullanıyorsan fark ederse ttnet ceza kesebilir paylaşıma karşı ttnet.

endiresli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkes kendi internetini alsın ttnet kullanıyorsan fark ederse ttnet ceza kesebilir paylaşıma karşı ttnet.
paylaşım istemiyorsa ucuz versin herkes alsın. paylaşım güzeldir ancaakk paylaştığınız kişilerin güvenirliği çok önemli paylaşılan hat üzerinden bir suç işlenirse sorumluluk hat sahibinindir...bilgisayar güvenliğniz çok önemliyse ağ güvenliğini çok iyi almanız gerek..lisanslı antivirüs, dosya paylaşımı kapalı olmalı . bu sorumluluğu alarım derseniz paylaşın

osican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Satış söz konusu değil sıkıntı olmaz :)

osican

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dur usta biz daha başlamadık varolanlarla savaşsın önce :)