Access Point Tavsiyesi ?

trojenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar karşımızda bulunan bir daireden kablosuz d-link modem üzerinden ethernet kartı ile internet bağlantısı almaktayım çünkü kablosuz modemin sinyali bizim eve kadar gelmiyor şuan laptop aldığım için bu kablosuz bağlantının kendi evimdede olmasını istiyorum bunun için access point almayı düşünüyorum ayrıca kendimde bir tanede kablosuz modem var bunu kendi evime gelen ethernet kablosuna taksam bu benim eve kablosuz sinyali sağlarmı ? evim yaklaşık 130 metre kare her yerinde kablosuz sinyalini alabilmem için hangi access pointi önerirsiniz yada ne önerirsiniz bilgili olan arkadaşlar aydınlatabilirse seviniririm . . .

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben edimax EW-7206APG access point repeater kullanıyorum. gayet sağlıklı çalışıyor. tek antenli ama istersen daha guçlu anten alıp takabilirsin yada çift antenli başka bir model araştırabilirsin.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Airties'ın kullanmıştım çok çok memnundum. Hem uzak mesafeden çekiyordu, hem gecikmesi çok düşüktü, hemde hızlıydı.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben Zyxel'in 54 Mbps bant genişliği olan gri AP'lerini kullanıyordum.
Bunları açık ve kapalı alanlarda kablosuz kamera sistemi için bile kullandım.
Sağlam anten takınca mükemmel sonuç veriyor.

Ama artık yine Zyxel'in 300 Mbps çift antenli AP'leri çıkmış.
AP'leri kullanmadım ama 300 Mbps'lik modem kullanmıştım.
Harbiden canavar. AP'leri de öyledir. 2 tane 8 db anten takarsan senin daireden başka bir alt ve bir üst bile çeker bence.

Tavsiye ederim.

trojenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben edimax EW-7206APG access point repeater kullanıyorum. gayet sağlıklı çalışıyor. tek antenli ama istersen daha guçlu anten alıp takabilirsin yada çift antenli başka bir model araştırabilirsin.

Ne kadar etkili mesela 130 metre kare bir evde sinyal gücünde herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım ?

Airties'ın kullanmıştım çok çok memnundum. Hem uzak mesafeden çekiyordu, hem gecikmesi çok düşüktü, hemde hızlıydı.

Airties in hangi modeli ayrıca yukardada belirttiğim gibi 130 metre kare bir evde rahatlıkla kullanabilirmiyim sinyal gücünde bir sorun yaşarmıyım ?

ben Zyxel'in 54 Mbps bant genişliği olan gri AP'lerini kullanıyordum.
Bunları açık ve kapalı alanlarda kablosuz kamera sistemi için bile kullandım.
Sağlam anten takınca mükemmel sonuç veriyor.

Ama artık yine Zyxel'in 300 Mbps çift antenli AP'leri çıkmış.
AP'leri kullanmadım ama 300 Mbps'lik modem kullanmıştım.
Harbiden canavar. AP'leri de öyledir. 2 tane 8 db anten takarsan senin daireden başka bir alt ve bir üst bile çeker bence.

Tavsiye ederim.

Bana tam model verebilirmisin ? Ayrıca kendi evimde bir sıkıntı yaşamam değilmi ? Birde tekrardan bir anten taksam modemle birlikte bana ne kadara patlar yoksa anten takmama gerek kalmadan sinyalde bir sıkıntı çekmezmiyim ?

Son olarakta elimde bulunan kablosuz modemi başka bir modemden gelen ethernet kablosuna taktığımda bu bana kablosuz alan oluşturup internete girmemi sağlarmı ?

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tam modelini bilmiyorum.
zyxel'in sitesine gir. bi tane var zaten :) 300 Mbit AP.

antensiz de kendi evinde kullanabilirsin bence rahat rahat.

kablosuz modemine gelen ethernet bağlantısını wireless olarak alabilirsin.
tabi modemine göre değişir bu. bende Airties RT-205 var. onda oluyor bu özellik.
birinde oluyorsa diğerlerinde de olma olasılığı çok yüksek.

tabi pikatel vs saçma markalar için bişe diyemem.

Airties, Zyxel, U.S. Robotics, Asus, Philips ve DLINK modemlerde vardır.

Pikatel, Pegasus, Bien vs (bir sürü saçma salak daha marka çıkmış onlar da dâhil) markalarda olmama ihtimali var yani.

kacak83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Airties AP modellerine bakabilirsin İşyerim için 5 Adet kullanıyorum Hepsini birbirinine köprüledim Çekim alanı Mükemmel. Hiç bir sorun yaşamassın.Evinde kullanacaksan Sen dahil 4 kat aşağı 4 kat yukarı tüm daireler sinyalini alır.

Ayrıca evine gelen Ethernet kablosunu cihaza bağlayıp direkt kablosuza çevirebilirsin böylelikle Access Point cihazının kablosuz modemi görmesine gerek kalmaz evin içinde istediğin her köşeden internete tertemiz bir bağlantıyla bağlanabilirsin.

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
130m2 evde tam evin ortasına koyamayacağın için(buyuk ihtimal internetin cam kenarında iyi çeker :)) sorun yaşayabilirsin anteni çok guçlu değil. ama 80m2 evde şuan sorunsuz kullanıyorum. heryerden net çekiyor. bence sen 2 antenli anteni guçlu olanlardan araştır.

panther76

Superlative Сasual Dating - Verified Ladies
Reaksiyon puanı
21
Dostum elinde Kablosuz modem var ise tekrar access point almana ne gerek var elindeki modem ile dağıtma işini yapabilirsin rahatlıkla. Kısaca Şöyle Yapabilirsin.

Komşudan gelen kabloyu kendi modemine tak.

Komşunun modemin Ip si 192.168.2.1 diyelim

Kendi modeminin Ip sini 192.168.2.2 veya daha üstü olarak tanımla.

Laptopundan Kablosuz modemini tanımla Ip ayarlarını elle ver. dikkat edeceğin husus ağ geçidin komşunun modeminin Ip si olsun. Access point almana gerek kalmadan bağlanabilirsin rahatlıkla

trojenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum elinde Kablosuz modem var ise tekrar access point almana ne gerek var elindeki modem ile dağıtma işini yapabilirsin rahatlıkla. Kısaca Şöyle Yapabilirsin.

Laptopundan Kablosuz modemini tanımla Ip ayarlarını elle ver. dikkat edeceğin husus ağ geçidin komşunun modeminin Ip si olsun. Access point almana gerek kalmadan bağlanabilirsin rahatlıkla

Arkadaşım tavsiyen için öncelikle teşekkür ederim kendi kablosuz modemime internet için gelen ethernet kablosunu taktım herhangi bir ayarlama yapmadan direk kablosuz olarak internete bağlandım herhangi bir sorun yok fakat modemi evin ortasına koyduğumda bende en son odadayım sinyal gücü olarak 2 diş felan çekmekte acaba 1 - 2 veyada daha fazla çekmesi benim download hızımı etkilermi ? diyelim normalde 1024 ile giriyorum ve 110 larda download yapıyorum tek diş çekerkende aynı hızda download yapabilirmiyim ? izah ederseniz sevinirim . . .

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7

trojenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar problemi hallettim sinyal tek diş çekse bile download hızı yine aynı oluyor bilginiz olsun . . .

kacak83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

İki Modemi Birbirinemi bağladın benmi yanlış anlıyorum Nasıl Yapıcaksın ayrıntılı bi şekilde anlatırmısın?

1.si modemi Switch gibi düşünme
2.si Modemden modeme Düz bağlantı gelmez Çapraz bağlantıyla bağlarsın...
Şimdi yüksek tecrübenden yararlanmak isterim.

mkaytaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
normalde ap ler 2db anten ile satılıyor. zyxel alınırsa yanında 5db lik anteni hediye ediyor. burda tavsiyem ise hangi marka modem kullanıyorsanız ona ait ap var ise onu tercih etmenizdir.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Tam olarak bilmiyorum ama sanırım gene sdn de görmüştüm. Üyenin biri 30 kmle çapında bir AP den bahsediyordu. O nasıl oluyor ? Bilen varmı? Mümkün mü öyle birşey?

trojenx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternety bağlantısını yayan modem D-link kendi evime koyduğum ve kablosuz ağı kullanmak için arkasına sadece D-linkten gelen ethernet kablosunu taktığım pegasus wireless modem var taktım giriyorum fakat eskiden kopma olmadı halde modemi taktıktan sonra bağlantımda devamlı kopmalar oluyor neden oldu bu bilmiyorum . . .

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
:(3 katlı evimin her yerinden çekebilecek bir şey var mı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S.a arkadaşlar benim karşı aprtmandan çektiğim internet var ama 2 diş çekıyor tek antenlı wıfı antenı kullanıyorum onlıne oyun oynadağım için lag oluyor 2 diş internet yetmıyor sizce 2 antenlı alsam 4-5 diş çekermi

Reaksiyon puanı
16,128
Arkadaşlar karşımızda bulunan bir daireden kablosuz d-link modem üzerinden ethernet kartı ile internet bağlantısı almaktayım çünkü kablosuz modemin sinyali bizim eve kadar gelmiyor şuan laptop aldığım için bu kablosuz bağlantının kendi evimdede olmasını istiyorum bunun için access point almayı düşünüyorum ayrıca kendimde bir tanede kablosuz modem var bunu kendi evime gelen ethernet kablosuna taksam bu benim eve kablosuz sinyali sağlarmı ? evim yaklaşık 130 metre kare her yerinde kablosuz sinyalini alabilmem için hangi access pointi önerirsiniz yada ne önerirsiniz bilgili olan arkadaşlar aydınlatabilirse seviniririm . . .

sendeki modem ne marka,model? router özelliğ varsa istersen ap gibi çalışır.

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modemden İnterneti Kablosuz Alıp Yayma İşi Olmaz.
Normal Access Point İle Kablosuz Alıp Yaymada Olmaz. Çünkü Cihazın Çıkış Gücü Yarı Yarıya Düşer.
Kablosuz Sinyali, Havadaki Rüzgardan Bile Etkilenir. En Sağlıklı Sonuç İçin Ortamı Daha İyi Anlatmalısın.
Access Point In 54 Mb - 150 Mb - 300 Mb Olması Çekimi Değiştirmez.
Asıl Önemli Olan Cihazın Çıkış Gücü Ve Alış Hassasiyetidir.

Kısacası Tavsiyem Şu.

Zyxel - Airties - TP-Link
Bunlar Hiç Randuman Vermiyor.

Kaliteli - Sorunsuz Cihaz İstiyosan ALFA Alacaksın.
Arayüzü Biraz Daha Karışıktır.
Ama En Kaliteli İşi Yapar.

Tek Cihazla İşin Çözülür.
Ortama Göre Alfa Tube2H Veya N2C Senin İşini Görür.
İki Cihazda Antensizdir. Senin Evinin Duvar Yapısı, Kalınlığı, Duvar Sayısı İle, Çekeceğin Yerin Durumuna Göre Antenin Kaç Dbi Olacağı Belirlenir.