ismail_srp
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhaba herkese,
İlk önce kullandığım cihazları söyluyorum;
Ana modem Tp-link w8901g (wds desteği yok)
Access Point TL-WA801N / TL-WA801ND (wds desteği var)
Access point universal repeater modu ile ana modeme bağlı.İnternet sorunum yok gayet sağlıklı şekilde kopmalara pek rastlamadım.
Ancak bazı problemlerim var.
Mesela bir cihazla agıma baglanmak istedegimde O cihaz ya anamodeme yada access pointe baglaniyor.ikisi birlikte tek parcaymis gibi gorunmuyor.access pointin kapsama alanindan modemin kapsama alanina girdigimde kopup tekrar baglaniyor.
Durum boyle oldugunda sadece access pointin kapsama alaninda iken bazen internete girilemiyor(aslinda internet var ancak ip adresi sorun oluyor).Ama ip adresi el ile ornegin 10 ise 11 yapinca girilebiliyor.
Ayrica sormak istedegim birkac soru daha var.
Access pointe farkli bir ssid verebilir miyim?
Eger ana modem wds desteklese idi wds repeater modunda farkli ssid verilebilir miydi?
Universal repeater ve wds repeater farki nedir?
Bilen arkadaslardan yardim bekliyorum tesekkurler.[
]
İlk önce kullandığım cihazları söyluyorum;
Ana modem Tp-link w8901g (wds desteği yok)

Access Point TL-WA801N / TL-WA801ND (wds desteği var)

Access point universal repeater modu ile ana modeme bağlı.İnternet sorunum yok gayet sağlıklı şekilde kopmalara pek rastlamadım.
Ancak bazı problemlerim var.
Mesela bir cihazla agıma baglanmak istedegimde O cihaz ya anamodeme yada access pointe baglaniyor.ikisi birlikte tek parcaymis gibi gorunmuyor.access pointin kapsama alanindan modemin kapsama alanina girdigimde kopup tekrar baglaniyor.
Durum boyle oldugunda sadece access pointin kapsama alaninda iken bazen internete girilemiyor(aslinda internet var ancak ip adresi sorun oluyor).Ama ip adresi el ile ornegin 10 ise 11 yapinca girilebiliyor.
Ayrica sormak istedegim birkac soru daha var.
Access pointe farkli bir ssid verebilir miyim?
Eger ana modem wds desteklese idi wds repeater modunda farkli ssid verilebilir miydi?
Universal repeater ve wds repeater farki nedir?
Bilen arkadaslardan yardim bekliyorum tesekkurler.[